Recepten om zelf te maken



Onderwerp "sauzen"

Terug naar homepage


Dressings op basis van yoghurt

Maak je salade nog lekkerder met een huisgemaakte dressing voor je bladsalades, tosti’s, pastasalades en nog veel meer. Vier dressings op basis van yoghurt

Lees Meer

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Een zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan kant-en-klare kruidenboter. Met goed stokbrood is dat echt genieten. Van roomboter en verse kruiden!

Lees Meer

Huisgemaakte spreads voor op brood; Verrassend lekker

Homemade sandwich spreads, lekker fris, lekker anders komt niet langer uit een potje. Maak hem zelf; lekker fris, lekker anders en ook nog eens lekker vers.

Lees Meer

Daslookpesto, een pesto van “wilde knoflook”

Pesto zelf maken is niet alleen makkelijk om te doen, zelfgemaakte pesto is ook nog eens heel lekker. Probeer deze eens daslookpesto, echt verrassend lekker

Lees Meer

Licht zoete uien-speksaus met kippenballetjes en savooistamppot

Stamppot savooiekool of stamppot groene kool met kipgehaktballetjes en een zalige licht zoete uien-speksaus. Simpel te maken en een feest om te eten.

Lees Meer

Crème de marrons – zelf maken met tamme kastanjes

Van tamme kastanjes kun je Crème de marrons maken. Een heerlijke crème voor op een stokbroodje, een pannenkoek of als basis voor een dessert.

Lees Meer

Karamel eenvoudig zelf maken. Inclusief variatie tips

Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over karamel maken. Met deze tips gaat het jou ook lukken! Bovendien geven we nog wat creatieve variatietips.

Lees Meer

Japanse sesamdressing – Lekker bij groenten, vis en vlees

Serveer deze Japanse sesamdressing bij gekookte- of gestoomde groenten, gegrilde vis of een stukje vlees. Hier kan geen flesje dressing tegenop.

Lees Meer

Paddenstoelensaus; Basisrecept bij heel veel lekkernijen

Met verse paddenstoelen kun je onder andere een heerlijke paddenstoelensaus maken. Deze saus is lekker met gebraden of gegrild rund- of varkensvlees, lamskoteletjes, gebraden tonijnmoot, kipfilet, maar ook lekker als saus door de pasta.

Lees Meer

Pastasaus van verse tomaten

Dit is geen sprookje, maar een makkelijk recept. Wij maken Pastasaus van verse tomaten en halen deze niet uit een pot. Super simpel, maar ook super lekker.

Lees Meer

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Knapperige tortilla chips en deze fruitige guacamole zijn een hit op de borreltafel. De basis blijft avocado maar we voegen er nog wat extra vers fruit toe.

Lees Meer

Duivelse drumsticks met zelfgemaakte barbecue saus

Bourgondisch dineren met vrienden en/of familie? Dit is een echt inkopper. Duivelse drumsticks, saus, erbij verse frieten en een salade en smullen maar.

Lees Meer

Chimichurri; een Zuid Amerikaanse saus

Chimichurri is heerlijk bij een gegrild stukje vlees geserveerd met een salade en aardappeltjes. Op tafel bij de barbecue is het een eyecatcher waar iedereen volop gebruik van zal maken.

Lees Meer

Tomatenketchup met basilicum. Zelfgemaakt het lekkerst

Zelfgemaakte tomatenketchup van verse tomaten is misschien even een klusje. Het voordeel? Je kunt het recept aan je eigen smaak aanpassen.

Lees Meer

Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s

Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.

Lees Meer

Barbecuesaus zelf maken; Klassiekers die altijd smaken

Barbecuesaus zelf maken is een garantie voor Lekker Tafelen. Vergeet de tubes, flesjes en pakjes en geniet van smaakvolle sauzen uit eigen keuken.

Lees Meer

Griekse tzatziki met courgette en pompoenpitolie

De alom bekende Griekse tzatziki maar dan net even anders. Bereid met courgette (ipv komkommer) en pompoenpitolie is dit een delicatesse.

Lees Meer

Pittige tomatensaus van verse tomaten

Deze pittige tomatensaus van verse tomaten is geweldig met pasta, rijst of met de oer Hollandse gehaktballetjes. In de zomer maken in de winter profiteren.

Lees Meer

Rode uienchutney met rode port

Deze makkelijke rode uienchutney met rode port smaakt voortreffelijk bij een kaasplankje, maar ook bij een bal gehakt. Genoeg voor een heleboel potjes!

Lees Meer