Spaghetti met kokkels, tomatensaus, aubergine en zwarte olijven
Spaghetti Vongole maar dan op de Hollandse manier met handgevangen kokkels. Dit is écht lekker eten en koken met verse, lokale ingrediënten.
De lekkerste ideeën met schaal- en schepldieren voor je op een rij. Mosselen, kreeft, oesters en nog veel meer. Zoek je een lekker recept? Hier ben je aan het juiste adres.
Spaghetti Vongole maar dan op de Hollandse manier met handgevangen kokkels. Dit is écht lekker eten en koken met verse, lokale ingrediënten.
Zet de herfst op tafel met deze paddenstoelen risotto met kokkels. In dit recept tref je prachtige smaken en mooie lokale ingrediënten.
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Kokkels vissen op de Waddenzee met de WOM 3 van Rienk Nadema uit Harlingen. Een geweldig avontuur. Ontdek een stukje uit de wereld van de kokkelvisserij.
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Als je dan toch kreeft eet...... Serveer kreeft eens als aperitief. In dit aperitiefhapje met kreeft zit heel veel smaak en het oogt fantastisch.
Amuses zijn handig, zoals deze amuse van courgettesoep met coquille. Een klein hapje, vol van smaak en echt feestelijk.
Maak van verse kreeft eens deze voortreffelijke kreeftenbisque. Noem het ook gerust kreeftensoep. Dit is puur smaak en heerlijke luxe.
Wil je een minimale inspanning, maar een maximale smaak? Dan zijn deze coquilles in een kokossausje echt een heerlijk gerechtje voor jou.
Kreeft uit de oven met basilicum - Zo'n prachtig product als kreeft heeft weinig opsmuk nodig. Weinig ingrediënten en pure smaken.
Deze oesters met een zoete of pikante dressing zijn zeker het proberen waard. Snel, simpel en echt smaakvol.
De Oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. Jaarlijks verkrijgbaar van maart - juli
Voor de liefhebbers van Zeeuwse oesters is dit recept voor oesters rockefeller een aanrader. Warm geserveerd een absolute lekkernij.
Een verse kreeft is het ultieme ingrediënt voor een risotto met kreeft en saffraan. De risotto gaar je in een huisgemaakte kreeftenbisque.
Coquilles in vanillesaus, dit culinaire gerecht met heerlijke coquilles is veel simpeler te maken dan het recept doet vermoeden. Serveer met tagliatelle. Wordt ook heerlijk gevonden door mensen die normaal gesproken geen visliefhebber zijn!
Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!
Oesters van kweek tot consument. Zeeland's Roem beheerst dit proces van begint tot eind. Lekker Tafelen neemt een kijkje in dit prachtige bedrijf in Yerseke.
Zeeuwse Oesters beleven in Yerseke. De opening van het seizoen 2016 en een rondje Yerseke met tips om ook zelf Oesters te beleven in Yerseke.
In het rijtje van mooie Zeeuwse streekproducten passen naast onder andere mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft ook de scheermessen. Bereidingen als gegrild, gewokt, als tartaar, gebakken, gekookt, ingelegd zijn allemaal even heerlijk. Terecht een eigen event voor de scheermessen!
Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.
Check het recept of lees de infoEen hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm
Check het recept of lees de infoBijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers