Tag: Vis – Schaal- en schelpdieren

De lekkerste ideeën met schaal- en schepldieren voor je op een rij. Mosselen, kreeft, oesters en nog veel meer. Zoek je een lekker recept? Hier ben je aan het juiste adres.

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

Poke met coquilles en sojabonen

Poke met coquilles en sojabonen is een geslaagde eigen variatie op de traditionelere poke met tonijn of zalm. Een heerlijke en gezonde rauwe vissalade uit Hawaï met Japanse invloeden.

Tartaar van coquilles

Deze tartaar van coquilles is een bijzonder en smakelijk voorgerecht dat in een handomdraai gemaakt is. Ideaal voor de drukke thuiskok, die wel iets exclusiefs op tafel wil zetten.

Garnalenbisque met venkel

Zelf garnalen pellen heeft vele voordelen. Eén van die voordelen is dat je van de schalen een heerlijke garnalenbisque kunt maken.

Kreeft met saffraanmayonaise

Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als  lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan ...

Oesters in champagnesaus

Oesters in champagnesaus - Oesters zijn er in verschillende soorten en maten. De meest grillige, langwerpige oester wordt een creuse genoemd. Dit is de meest voorkomende oester. Deze oesters zie je ook bij eb aan de rand van de Oosterschelde liggen. De Zeeuwse platte oester is rond en iets duurder ...

Heerlijke garnalenkroketten van gambashop.nl

Garnalenkroketten: een Belgische lekkernij Lekker Tafelen krijgt regelmatig lekkernijen te proeven. Dit keer waren de garnalenkroketten van gambashop.nl aan de beurt. Aan huis bezorgd, in een zeer goed diepgevroren toestand, kreeg ik een mooie doos met wel 32 kroketjes. Garnalenkroketten zie je vaak op de Belgische menukaarten staan en ze ...

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles

Salade met arganolie, hazelnoot en coquilles - Arganolie, omdat je het waard bent! Toen Lekker Tafelen benaderd werd door het Nederlandse bedrijf Puur Arganolie , of we misschien nog een keer aandacht wilden besteden aan de olie, sprong ik daar meteen bovenop. Ik vind namelijk dat iedere foody deze olie geproefd moet ...

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een ...

Dronken reuzen gamba’s in mojito

Ik was op vakantie in Turkije zat op een terras aan zee met een heerlijk glas mojito. Terwijl ik een slokje nam bedacht ik dat die smaak ook best goed zou matchen met reuzengamba’s van de grill. Dat ga ik als ik thuis ben proberen, besloot ik. Ik wilde echt ...

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus. Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met ...

Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer ...

Coquilles op een bedje van avocado-mango met uienvinaigrette

Coquilles op een bedje van avocado-mango met uienvinaigrette. Dit is een voorgerecht dat er zijn mag. Neem geen coquilles uit de diepvries want die zijn echt niet lekker. Haal verse bij de visspecialist of bij de visafdeling bij een horecagroothandel zoals Hanos, Sligro. Als je het zelf niet weet dan haalt ...

Pikante Scampi’s in knoflookboter

Pikante Scampi’s in knoflookboter. Scampi’s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje ...

“King prawns” Een feest voor je Koningsdag bbq!

Maak van je Koningsdag bbq een feest met dit recept voor super sappige “King prawns” Super sappig omdat we de reuze garnalen vooraf met een marinade op basis van boter bewerken. De whisky in combinatie met de knoflookboter geven de reuze garnalen een overheerlijke smaak. 1 kilo ongepelde reuze garnalen ...

Pagina 5 van 5 1 4 5

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten