Coquilles; de Sint Jacobsschelp op je bord
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
Wil je oesters eens op een andere manier eten dan rauw? Deze gegrilde oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas zul je vast heerlijk vinden!
Ben jij ook altijd zo onder de indruk als je zo'n plateau Fruits de Mer ziet? Zelf maken is echt makkelijker dan je verwacht! Proberen!
Vind je rauwe oesters een stap te ver? Ga dan eens voor gratineren. Deze gegratineerde oesters met oude boerenkaas vind je vast heerlijk!
Spaghetti vongole, met Hollandse kokkels in plaats van venusschelpen. Italiaans lekker maar gewoon uit onze eigen Waddenzee. Proberen dus!
Verrassen met lokale lekkernijen! Kokkels koken is net zo makkelijk als mosselen koken. Je zet kokkels echt in een handomdraai op tafel.
Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Amuses zijn handig, zoals deze amuse van courgettesoep met coquille. Een klein hapje, vol van smaak en echt feestelijk.
Wil je een minimale inspanning, maar een maximale smaak? Dan zijn deze coquilles in een kokossausje echt een heerlijk gerechtje voor jou.
Deze oesters met een zoete of pikante dressing zijn zeker het proberen waard. Snel, simpel en echt smaakvol.
Spaghetti Vongole maar dan op de Hollandse manier met handgevangen kokkels. Dit is écht lekker eten en koken met verse, lokale ingrediënten.
Zet de herfst op tafel met deze paddenstoelen risotto met kokkels. In dit recept tref je prachtige smaken en mooie lokale ingrediënten.
Twee oer-Hollandse producten die beide een relatie hebben met de Oosterschelde: Hermit gin en Seafarm Oesters. Ontdek de smaakcombinatie.
Voor de liefhebbers van Zeeuwse oesters is dit recept voor oesters rockefeller een aanrader. Warm geserveerd een absolute lekkernij.
Genieten van oesters op zich is al een feestje maar met een passend drankje erbij maak je het af. Maar…. wat drink je eigenlijk bij oesters?
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoKippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Check het recept of lees de infoAardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!
Check het recept of lees de infoWaar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers