Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

seizoen

Fris aardbeientaartje met heel veel aardbeien!

Fris aardbeientaartje met heel veel aardbeien! - Het is volop aardbeienseizoen. En dan bedoel ik: het échte, oorspronkelijke seizoen. Dat duurt eigenlijk maar drie weken, van ongeveer half juni tot begin juli. Omdat verschillende uitheemse rassen inmiddels ook goed op Nederlandse bodem gedijen, is het seizoen feitelijk veel langer geworden in de afgelopen decennia. Heerlijk die aardbeien, om zo…
Lees verder...

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaisesaus - Joehoe, ze zijn er weer! Die heerlijke witte dikke Hollandse asperges uit de koude grond. Ze hebben iets zoetigs, zijn sappig, kortom: verrukkelijk. Bij Hollandse asperges past heel goed een Hollandaise saus, een rijke botersaus die romig over de asperges gedrapeerd wordt. Nu eens niet uit een pakje, maar volledig…

Asperge crèmesoep met een twist

Asperge crèmesoep met een twist – Een gekookt eitje hoort eigenlijk bij een klassiek gekookte asperge gerecht. De twist in deze crèmesoep zit in het eitje, dat nu ook in de soep gebruikt wordt.

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes

Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.

Pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza met wilde spinazie en haloumi Creatief met groenten is helemaal hip. Kijk maar eens bij de kookboekenafdeling in de boekhandel. Jamie Oliver heeft zijn plek moeten afstaan aan Yotam Ottolenghi, de Engels-Israëlische topkok die tovert met groenten. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze pizza eens. Nee, niet van Ottolenghi, maar van Lekker Tafelen! Volledig anders dan je traditionele…
Lees verder...

Filodeegbuideltjes met spinazie en Abondance

Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke…

Gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes

Op tv en in tijdschriften kun je er niet omheen; reclames van pakjes en zakjes om de lekkerste recepten te bereiden. Een lekkere echte Italiaanse spaghetti? Die maak je volgens de bekende fabrikanten zo uit een zakje... Helaas zitten deze zakjes wel vol zout, e-nummers en andere troep.  Je zou bijna gaan vergeten hoe simpel het kan zijn om te…

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C en caroteen dan de witte asperges.…

Dragonkip met kervelboter en asperges

Dragonkip met kervelboter en asperges - Ik heb door de bank genomen niet zoveel op met typisch Hollandse maaltijden, maar geïnspireerd door een dinertje buitenshuis heb ik thuis een keer ‘hoen’ met asperges geserveerd. Een hoen is een kip, maar dan eentje van onberispelijke afkomst. Je kunt wel stellen dat dit een ‘Neerlands trots’ maaltijd is…

Asperge bitterballen – Vol romige asperge ragout

Asperges lenen zich uitstekend voor het maken van een romige en smaakvolle ragout. Heerlijk in bladerdeeg, op een broodje of geserveerd bij pasta, rijst en op een pannenkoek. Diezelfde asperge ragout leent zicht ook heel goed om deze bitterballen zelf te maken. Deze heerlijk romige bitterballen serveer je bij een mooi glas wijn als borrelhapje, maar ook als voorgerecht met een kleine salade zijn…
Lees verder...