Tag: seizoen

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaisesaus - Joehoe, ze zijn er weer! Die heerlijke witte dikke Hollandse asperges uit de koude grond. Ze hebben iets zoetigs, zijn sappig, kortom: verrukkelijk. Bij Hollandse asperges past heel goed een Hollandaise saus, een rijke botersaus die romig over de asperges gedrapeerd wordt. Nu eens niet uit een ...

Asperge crèmesoep met een twist

Asperge crèmesoep met een twist – Een gekookt eitje hoort eigenlijk bij een klassiek gekookte asperge gerecht. De twist in deze crèmesoep zit in het eitje, dat nu ook in de soep gebruikt wordt.

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes

Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.

Pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza met wilde spinazie en haloumi Creatief met groenten is helemaal hip. Kijk maar eens bij de kookboekenafdeling in de boekhandel. Jamie Oliver heeft zijn plek moeten afstaan aan Yotam Ottolenghi, de Engels-Israëlische topkok die tovert met groenten. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze pizza eens. Nee, niet van Ottolenghi, ...

Filodeegbuideltjes met spinazie en Abondance

Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke leuk uit, ook ...

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C ...

Asperge bitterballen – Vol romige asperge ragout

Asperges lenen zich uitstekend voor het maken van een romige en smaakvolle ragout. Heerlijk in bladerdeeg, op een broodje of geserveerd bij pasta, rijst en op een pannenkoek. Diezelfde asperge ragout leent zicht ook heel goed om deze bitterballen zelf te maken. Deze heerlijk romige bitterballen serveer je bij een ...

Pesto van groene asperges

Pesto van groene asperges De Italianen zullen me beschimpen, Johannes van Dam keert zich om zijn graf; dit is helemaal geen pesto! Johannes van Dam (de meest beroemde) culinair journalist was er sterk op tegen dat je namen geeft aan gerechten die eigenlijk niet juist zijn. Een pesto van asperges? ...

Panna cotta van witte asperges

Panna cotta van witte asperges - Als je een beetje lol in het kokkerellen hebt, maak deze panna cotta dan eens. We bedoelen met panna cotta vaak het Italiaanse, smeltend zachte dessert. Maar nu heb ik het uitgangspunt van de gekookte room (panna cotta) gebruikt om er een heerlijk voorgerecht met ...

Gekarameliseerde witte asperges

Gekarameliseerde witte asperges - Witte asperges, gekookt eitje, botersaus en ham, daarmee start ik jaarlijks het aspergeseizoen. Ik ben bepaald niet van het traditionele koken, maar als het om asperges gaat doe ik wel aan die traditie. Dus eerst asperges recht-toe-recht-aan eten uit respect voor het witte goud en dan pas ...

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend - Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat was de ideale locatie voor het thema Proef de lente aan zee! Bovendien werd er ...

Risotto uit de oven met spinazie, feta en pijnboompitjes

Risotto uit de oven met spinazie, feta en pijnboompitjes Voorzichtig bevochtig je de glanzende korrels. Af en toe ontsnapt er een kleine zucht, ‘pfft’. Je roert, je kijkt en je glimlacht naar de witte ‘lijfjes’ die steeds boller worden, tevreden slurpend van het vocht dat jij hen met tussenpozen toedient. ...

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

Chocoladecakesandwiches met aardbeien - Donna Hay Het nieuwe kookboek van Donna Hay, de basics, biedt een verzameling van de allerbeste recepten uit de How-to-Cook-columns die verschenen zijn in het donna hay magazine  Ze gaat terug naar de basis van haar kookstijl. Het zijn basisrecepten en -technieken die volgens haar en ...

Pagina 1 van 2 1 2

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten