De aspergeteler vertelt (Drenthe en Noordoostpolder)
Aspergetelers in elke provincie van ons land, van de Waddeneilanden tot Zeeland, in elke provincie is er een aspergeteler te vinden.
Geen producten in je winkelmand.
Aspergetelers in elke provincie van ons land, van de Waddeneilanden tot Zeeland, in elke provincie is er een aspergeteler te vinden.
Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.
Fris aardbeientaartje met heel veel aardbeien! - Het is volop aardbeienseizoen. En dan bedoel ik: het échte, oorspronkelijke seizoen. Dat duurt eigenlijk maar drie weken, van ongeveer half juni tot begin juli. Omdat verschillende uitheemse rassen inmiddels ook goed op Nederlandse bodem gedijen, is het seizoen feitelijk veel langer geworden ...
Asperges met Hollandaisesaus - Joehoe, ze zijn er weer! Die heerlijke witte dikke Hollandse asperges uit de koude grond. Ze hebben iets zoetigs, zijn sappig, kortom: verrukkelijk. Bij Hollandse asperges past heel goed een Hollandaise saus, een rijke botersaus die romig over de asperges gedrapeerd wordt. Nu eens niet uit een ...
Asperge crèmesoep met een twist – Een gekookt eitje hoort eigenlijk bij een klassiek gekookte asperge gerecht. De twist in deze crèmesoep zit in het eitje, dat nu ook in de soep gebruikt wordt.
Asperges laten zich heel graag combineren met mooie smaken. Serranoham is er zo één. Asperges met serranoham een een heerlijke zalm-wijnsaus
Vis en asperges, een mooie combi! Vandaag een gerechtje van Witte asperges met zalm en garnalen in een heerlijke saffraansaus. Een feest op je lentebuffet.
Asperges en eieren, ze horen bij elkaar. Pak daar spinazie als voorjaarsgroente bij en een stukje rauwe ham en er ontstaat een prachtig en vooral lekker gerecht.
Kookkunst? Nee, dat is het niet. Seizoenssalade? Ja, dat is het wel. Met deze eenvoudige salade zet je echt het voorjaar op tafel.
Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.
Een raapsteeltjes pesto is lekker op een bruchetta, maar kan ook prima met pasta geserveerd worden. Lekker voorjaar.
Pizza met wilde spinazie en haloumi Creatief met groenten is helemaal hip. Kijk maar eens bij de kookboekenafdeling in de boekhandel. Jamie Oliver heeft zijn plek moeten afstaan aan Yotam Ottolenghi, de Engels-Israëlische topkok die tovert met groenten. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze pizza eens. Nee, niet van Ottolenghi, ...
Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke leuk uit, ook ...
Op tv en in tijdschriften kun je er niet omheen; reclames van pakjes en zakjes om de lekkerste recepten te bereiden. Een lekkere echte Italiaanse spaghetti? Die maak je volgens de bekende fabrikanten zo uit een zakje... Helaas zitten deze zakjes wel vol zout, e-nummers en andere troep. Je zou bijna ...
Bloemkool, topper onder de groenten. Vandaag, gegratineerd in de oven. 1 bloemkool (in roosjes) 1 spaanse peper (in ringetjes) 2 uien (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 150 gram geraspte kaas 1 eetlepel provencaalse kruiden 0,2 liter vleesbouillon (tablet) 2 deciliter crème fraîche 1 eetlepel olie zout en peper Verwarm de ...
Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C ...
Asperges lenen zich uitstekend voor het maken van een romige en smaakvolle ragout. Heerlijk in bladerdeeg, op een broodje of geserveerd bij pasta, rijst en op een pannenkoek. Diezelfde asperge ragout leent zicht ook heel goed om deze bitterballen zelf te maken. Deze heerlijk romige bitterballen serveer je bij een ...
Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room - Toetjes maak ik eigenlijk vooral voor een van mijn vriendinnen. Die is er zo dol op dat ze er een apart maagje voor heeft, zoals ze zelf zegt. En als het om dit gerechtje gaat zou ik zelf ook wel een aparte maag willen ...
Pesto van groene asperges De Italianen zullen me beschimpen, Johannes van Dam keert zich om zijn graf; dit is helemaal geen pesto! Johannes van Dam (de meest beroemde) culinair journalist was er sterk op tegen dat je namen geeft aan gerechten die eigenlijk niet juist zijn. Een pesto van asperges? ...
Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.
Lees verderAlweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...
Lees verderEr zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers