Tag: seizoen

Pesto van groene asperges

Pesto van groene asperges De Italianen zullen me beschimpen, Johannes van Dam keert zich om zijn graf; dit is helemaal geen pesto! Johannes van Dam (de meest beroemde) culinair journalist was er sterk op tegen dat je namen geeft aan gerechten die eigenlijk niet juist zijn. Een pesto van asperges? ...

Panna cotta van witte asperges

Panna cotta van witte asperges - Als je een beetje lol in het kokkerellen hebt, maak deze panna cotta dan eens. We bedoelen met panna cotta vaak het Italiaanse, smeltend zachte dessert. Maar nu heb ik het uitgangspunt van de gekookte room (panna cotta) gebruikt om er een heerlijk voorgerecht met ...

Gekarameliseerde witte asperges

Gekarameliseerde witte asperges - Witte asperges, gekookt eitje, botersaus en ham, daarmee start ik jaarlijks het aspergeseizoen. Ik ben bepaald niet van het traditionele koken, maar als het om asperges gaat doe ik wel aan die traditie. Dus eerst asperges recht-toe-recht-aan eten uit respect voor het witte goud en dan pas ...

Het aspergeseizoen is weer geopend

Het aspergeseizoen is weer geopend - Elk jaar wordt op de tweede donderdag van april het officiële aspergeseizoen geopend. Dit jaar was de grote opening in het mooie Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat was de ideale locatie voor het thema Proef de lente aan zee! Bovendien werd er ...

Risotto uit de oven met spinazie, feta en pijnboompitjes

Risotto uit de oven met spinazie, feta en pijnboompitjes Voorzichtig bevochtig je de glanzende korrels. Af en toe ontsnapt er een kleine zucht, ‘pfft’. Je roert, je kijkt en je glimlacht naar de witte ‘lijfjes’ die steeds boller worden, tevreden slurpend van het vocht dat jij hen met tussenpozen toedient. ...

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

Chocoladecakesandwiches met aardbeien - Donna Hay Het nieuwe kookboek van Donna Hay, de basics, biedt een verzameling van de allerbeste recepten uit de How-to-Cook-columns die verschenen zijn in het donna hay magazine  Ze gaat terug naar de basis van haar kookstijl. Het zijn basisrecepten en -technieken die volgens haar en ...

Verse Rabarber; de fruitige smaak van het voorjaar

Verse Rabarber; de fruitige smaak van het voorjaar Owww, we hopen zo dat verse rabarber bij jou nog niet onder de vergeten groenten hoort. Natuurlijk weet jij wat rabarbercompote is, maar weet je ook hoe je het maakt, of komt het standaard, net als appelmoes, uit een pot. Dat zou ...

Rabarber verdient ook een plaatsje in jouw tuin

Wat kan ik blij worden als de eerste neuzen van de rabarberplant zich uit de grond toveren. Het frisgroene blad gecombineerd met de zoet roze stengels maakt een voorjaarsgevoel in mij los. Als alle bladen zich hebben uitgerold is alleen het reusachtige blad al bewonderenswaardig. Iedereen zou dan ook een ...

Groene rijst, een feestje op je bord

Groene rijst, een feestje op je bord Rode rijst voor dagelijks gebruik, witte rijst voor bruiloften en doopfeesten en groene rijst voor belangrijke feestdagen; dit schijnt de Mexicaanse ‘rijst-etiquette’ te zijn. Althans, dat is wat Rick Bayless, de Amerikaanse auteur van Mexicaanse kookboeken schrijft. Hoewel iedere Mexicaanse kok of kokkin ...

Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten

Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten Zouten en peperen zijn begrippen geworden. Zelfs in de horeca wordt deze zegswijze vaak gebruikt. Door alle voedselschandalen worden we gelukkig wel bewuster en zijn we tot de ontdekking gekomen dat er teveel zout in ons eten zit. Kant en klare mixen ...

Saus van geroosterde paprika, twee recepten

Saus van geroosterde paprika, twee recepten Heb je het wel eens zelf gedaan, een paprika roosteren? Doen hoor! Het is weliswaar heel verleidelijk om een pot met geroosterde paprika’s te kopen, scheelt een berg tijd en werk, hoor ik je denken. Maar, zo’n paprika uit pot kan echt niet concurreren ...

Engelse Gebakken Bloemkool

Engelse Gebakken Bloemkool We weten allemaal hoe gezond bloemkool is, maar we eten natuurlijk niet (alleen) uit gezondheidsoverwegingen bloemkool. Dit recept voor Engelse Gebakken Bloemkool lijkt misschien niet bijzonder, maar de Engelse mosterdpoeder als belangrijkste smaakmaker springt eruit! Je bloemkool smaakt ineens heel anders en zó lekker, dat je er ...

Soep van geroosterde bloemkool

Soep van geroosterde bloemkool Dat je, als je niet zo dol op bloemkool bent, aangenaam verrast kunt worden door de smaak van geroosterde bloemkool, heb ik al beschreven. Toen ik eenmaal ontdekt had dat mijn bloemkool-hatende familieleden wel graag geroosterde bloemkool aten, moest dat gegeven natuurlijk uitgebuit worden. Dus, ik ...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis ...

Gevulde perziken met aardbeiensaus

Gevulde perziken met aardbeiensaus Perziken zijn steenvruchten. Vruchten met één (grote) harde pit. Zodra je de pit verwijdert ontstaat er een holte die je mooi kan vullen. Gevulde perziken worden vooral in Italië gegeten en daar spreekt men dan over pesche ripiene. Ik schreef er een heel verhaal over, want ...

Couscous van bloemkool met hazelnoot en gerookte forelfilet

Couscous van bloemkool met hazelnoot en gerookte forelfilet - Mijn dierbare  -niet zo dol op bloemkool- familieleden en vrienden vielen van hun stoel af van verbazing; ze aten bloemkool en ze vonden het lekker! De couscous van bloemkool in dit gerecht is alleen in naam een couscous vanwege de rulle structuur die de ...

Verse salade van aardbeien en geitenkaas

Een salade van aardbeien en geitenkaas. Aardbeien, Hollandse aardbeien staan symbool de zomer. Deze salade luidt voor ons het echte zomerseizoen in! Als het eindelijk eens warm is geworden. Als Nederland voelt als een vakantieland. Je zal merken dat de zoete aardbeien uitstekend combineren met de hartige kaas en met zwarte ...

Verrukkelijke zalm van je barbecue met citroen en kruiden

Zalm is één van de meest populaire vissoorten. Eigenlijk iedereen geniet van deze heerlijk vis. Vooruit, we geven een prachtig recept van zalm weg om deze zomer op de barbecue te bereiden. Lust je het niet dan kun je bellen. We komen graag. 1 hele zalm, van ca. 1,5 kg. ...

Pagina 2 van 4 1 2 3 4

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten