Tag: seizoen

Aardbeiensaus met cantuccini

Aardbeiensaus met cantuccini. Een heerlijk ‘vers’ slokje aardbeien met een scheutje amaretto. Een leuk dessert en lekker fris. Leuk het een beetje op met een bolletje vanille- of roomijs en genieten maar. 250 gram verse (Hollandse) aarbeien Halve sinaasappel, het sap Iets limoen of citroensap Amaretto (likeur) Cantuccini (Italiaanse koekjes) Beetje ...

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. Ingrediënten voor 6 personen. 450 gram verse spinazie 3 sjalotten 4 teentjes knoflook 200 gram gerookte ...

Asperges met botersaus en tempura gamba’s

Nog even genieten van asperges. Beetje gewaagde combinatie,maar toch smaakte het heerlijk. 500 gram asperges 4 aardappelen 2 eieren 50 gram boter zeezout nootmuskaat geraspt 400 gram gamba’s ongepeld 2 el tempurameel 2 ijsblokjes 1 el japanse sojasaus beetje japanse 7 kruiden rijstolie Asperges met dunschiller van schil ontdoen. Deze ...

Aardbeien soep voor jong en oud

Aardbeien soep is misschien niet alledaags, maar het is wel heel leuk om te maken. Voor jezelf (met een scheutje wijn) of voor de kinderen (zonder die wijn).

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip - Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen ...

Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta

Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo ...

Aspergetaart met “het witte goud”

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt. Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke ...

Hangop met verse aardbeien en chocolat cookie crumbles

Zo simpel maar zo lekker zo lekker kan vers zijn. Na de vraag "wat zullen we voor dessert nemen", kwam al snel de reactie, die aardbeien met die lekkere kruimeltjes. Ingrediënten voor 4 personen 500 gram aardbeien 1 liter volle Yoghurt 2 chocolate chip cookies Eén avond van te voren, ...

Geschilde asperges zijn een trend

Wij Nederlanders werken zo hard! We hebben niet eens meer tijd om een asperge te schillen. Oeps, wat moeten we nou. Minder hard gaan werken, of gewoon geschilde asperges kopen? De laatste natuurlijk, want de baas, daar doen we alles voor. Misschien hebben we andere belangrijke zaken, maar toch is ...

Asperges in 6 stappen lekker koken

Asperges koken is toch niet zo moeilijk? Klopt, maar lees eens verder: Deze week stond iemand te kijken bij een aantal kisten Hollandse asperges. Ze twijfelde. Ik probeerde haar te overtuigen, maar ze twijfelde, ik vertelde dat ze al goedkoper werden, maar ze twijfelde. Toen kwam het hoge woord er ...

10 Aspergefeiten uitgelicht

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de meest opvallende feiten over de ...

Gebakken varkenshaas met asperges en tuinkruidenjus

Gebakken varkenshaas met asperges en tuinkruidenjus. Ze zijn er weer! Heerlijke verse witte asperges dus zolang het seizoen duurt genieten we ervan. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Deze variatie kwam ik vorig jaar tegen en wel net tegen het einde van het seizoen. Ik had een boekje gewonnen met ...

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het ...

Rabarber, basisrecept om mee te experimenteren

Verse rabarber is maar eventjes verkrijgbaar. Toch kijken we er elk jaar weer naar uit. Omdat het een voorjaarsgroente is? Of omdat het zo lekker verfrissend is? Daar komt misschien nog bij dat je er ontzettend leuke smaakcombinaties mee kan maken. Hier het basisrecept met wat tips om te experimenteren. ...

Pagina 3 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten