Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

selderij

Aardappelsoep met bacon

Een aardappelsoep is niet zo moeilijk te maken. Toch is het niet bepaald de populairste soep. Als je dan toch een keer kennis wilt maken is dit een absolute aanrader. 1 kilo aardappelen, geschild en grof gesneden 250 gram bacon snippers 1 ui, gesnipperd 1 stuk selderij, ruw gesneden 1 geperste teen knoflook 1/2 glas witte…

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond…

Heerlijk stoofgerecht met rundvlees van het petroleumstel

Ik kan het niet laten. Als er mooi rundvlees bij de slager ligt dan moet het mee! Terwijl ik in de vitrine staar naar de prachtige riblapjes bedenk ik dit recept. Ik heb het een hele dag op een petroleumstelletje gezet om te laten sudderen maar dat kan ook prima op het gas met een sudderplaatje eronder.  Ik heb er wat grotere gekookte krielaardappelen bij geserveerd, maar het is ook zalig met…
Lees verder...

Mediterraanse, krokante, hele scharrelkip, ovenschotel

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant…

Mosselen in gember, soja en oestersaus

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. Mosselen zijn op juni na het gehele jaar goed verkrijgbaar.…

Traditionele Franse runderstoofpot

Een heerlijke traditionele Franse stoof met bieflappen en veel smaak. Bieflappen gaan sneller dan runderlappen of riblappen. Dat vlees wordt boterzacht en neemt veel smaak op. Bovendien is dit makkelijk te maken en vreselijk lekker en voedzaam. Lekker voor een doordeweekse koude dag. Dit recept is prima geschikt voor mensen die een slowcooker hebben. 1 kilo bieflappen of sucade 2 eetlepels…
Lees verder...

Pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Ik heb het ooit in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. Ik kreeg regelmatig vragen van mensen waarom eiermie zo plakt. Hieronder kun je lezen hoe  je dat voorkomt. Heel simpel, maar je moet het even weten.…

3 smaakvolle combi’s met kool

Kool, echte winterkost. Op de spitskool na dan, die komt in de wintermaanden uit Spanje. Maar alle andere kolen zijn nu volop verkrijgbaar. Van kleine tot grote kolen, er is aanbod genoeg. Waarom krijgt het kool assortiment toch vaak het stempel saai mee? Er is zoveel lekkers mogelijk met kool. In deze special drie fantastische koolgerechten voor…

Gemengde zomergroenten met tapenade

Heb je een mooi stuk vlees of vis gekocht? Serveer dit dan eens met een rijk gevulde groenteschotel. Vers gekookte zomergroenten, een stukje brood en wat aardappelen, op één schotel opgediend en een verse tapenade erbij. Kleur en gaarheid zijn de belangrijkste ingrediënten van deze schotel. Deze groenteschotel is ook een prima begeleider bij de barbecue, of als je gaat gourmetten. Natuurlijk…
Lees verder...

“Borsch” Bieten soep uit de Oekraïne

 Borsch is een héél populair recept wat oorspronkelijk uit de Oekraïne komt. Het is een overheerlijke goed gevulde soep uit het receptenboek van Julia’s (Oekraïnse vriendin) Oma! Belangrijk is dat je zoveel mogelijk verse ingrediënten gebruikt. Het is een rode bieten soep die op heel veel verschillende manieren kan worden bereid, maar ik…

Italiaanse Auberginesalade

Een voorgerecht dat bekend is in het Italiaanse Sicilië. Lekker pittig door de zoetzure saus en de selderij. Hiermee zet je snel een eenvoudig een culinair voorgerechtje op tafel bij een pastamaaltijd.

Drie keer selderij in je soep

Selderijsoep, op zich niet heel uniek, maar met drie soorten selderij in één kom soep zet je je gasten wel iets aparts voor. Dat is een echt welkom aan je gasten. 1/2 knolselderij 6 stengels bleekselderij 6-8 takjes bladselderij 2 groente- of kruidenbouillontabletten 4 eetlepels crème fraîche olijfolie Schil de knolselderij dik en snijd hem in blokjes. Maak de bleekselderij schoon en…
Lees verder...

Vis op de barbecue, dat kan altijd beter

Naast vlees kun je ook lekker vis op de barbecue leggen. Perfect gegrilde vis vraagt de nodige aandacht. Daarom zetten we graag een aantal tips voor je op een rij. Zorg voor voldoende hitte. Geen vlammen, maar wel een hete barbecue. Probeer eerst eens visfilets met huid. Leg de filets met de huid naar beneden op de barbecue. Ook hele vis…

Maggi

Maggi of Lavas is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Kweek • Lavas is een vaste plant met diep ingesneden, selderieachtig blad. Hij kan ca. 2 meter hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen kleine, groengele bloemschermen die een lekkere, kruidige geur verspreiden. • Plant lavas in vruchtbare, vochtige, goed afwaterende…

Peterselie

Peterselie is afkomstig uit Oost-Europa en Noord-Afrika. De twee meest voorkomende soorten zijn Krulpeterselie en Platte peterselie. Kweek • Peterselie is een tweejarige winterharde plant met diep ingesneden blad. Hij kan ca. 40-60 cm hoog worden. • De kleine, geelgroene bloemschermen verschijnen meestal pas in het tweede jaar, in juni en juli. • Plant peterselie in voedselrijke, goed…
Lees verder...

Selderij

(Blad)selderij is afkomstig uit Europa en Noord-Afrika. Kweek • Selderij is een tweejarige, winterharde plant met diep ingesneden blad, die tot ca. 1 meter hoog kan worden. • De kleine, groenwitte bloemschermen verschijnen meestal pas in het tweede jaar, in juni en juli. • Plant selderij in voedselrijke, goed vochtige grond op een plek…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More