Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

september

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style - Speciaal voor mijn dochter maakte ik een "kleintje" gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de "gewone" gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf net zo stevig als je zelf lekker denkt te vinden. Mensen die op zoek zijn naar "andere", relatief eenvoudige recepten met gehakt, kunnen…
Lees verder...

Uiensoep van rode uien, gegratineerd met gruyere

Soep van de dag in een restaurant? De uiensoep staat er bijna altijd tussen. Een makkelijke soep waar je echt je eigen draai aan kunt geven. Welke uien ga je gebruiken, welke bouillon wordt het, ga je de soep gratineren of niet? In deze special 5 keer uiensoep anders! Belangrijk vinden we dat je met de basic overweg kunt. Vanuit de basic ga je…

Chili con carne van mamma

Een super recept voor chili con carne. Hier geen potten bruine bonen maar de echte bruine- of kidney bonen. Een recept voor 4 stevige eters dat je serveert met rijst of aardappelpuree, maar ook met stokbrood laat het zich prima smaken. Komkommersalade is een frisse toevoeging aan deze fantastische Hollandse maaltijd. Let op, de bonen moeten de…

Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Zuurkoolstamppot. In herfst en winter gaat er niets boven een oer Hollandse stamppot met rookworst en spek. Daar komt Nederland 's avonds graag weer voor thuis. 1 kilo kruimige aardappelen (eigenheimer of doré zijn hiervoor prima aardappelsoorten) 500 gram zuurkool (vatverse) 300 gram magere spekblokjes 4 deciliter water 1…

Souffle met appels

Soufflé met vers geplukte appels Ik kwam op het idee om mijn oude recept voor een soufflé met appels weer eens uit kast te halen door de appelukdag. De Landelijke Appelplukdag viel dit jaar op zaterdag 28 september. Iedereen kon zelf appels komen plukken voor een bedrag van 1 euro per kilo. Leuk om te doen en zo vers heb je zelden in huis!…

De perfecte zeetong: lenguado a la plancha

Vakantie eten Eén van de fijnste ervaringen op vakantie vind ik het eten. Zelfs in eigen land zijn er nog talloze culinaire schatten te ontdekken. Tijdens een kort verblijf in de Achterhoek, deed ik mij tegoed aan eendeneieren en de beste rauwe ham van Nederlandse bodem van boer en slager De Schelfer. Op Texel genoot ik van schapenkaas en lamsvlees en tijdens vakantie in eigen omgeving geniet ik…
Lees verder...

De perfecte steak – Liefde van A tot Z

Goed vlees Vlees. Er is veel over te doen. Vooral de vraag wat ‘goed vlees’ nu eigenlijk is. Onlangs ging ik voor mijn kookprogramma op zoek naar wat ‘goed vlees’ nu eigenlijk is. Ik ontmoette boer Wouter van Everdingen en zijn Blonde d’Aquitaine runderen ( Palmesteyn Boeuf Blonde ). Runderen die een droombestaan leven. Of eigenlijk, het leven…

Zeewolf met salsa Veracruz

Zeewolf met salsa Veracruz Zeewolf, bijna net zo’n lelijkerd als de zeeduivel, heeft verrukkelijk vlees. Dat komt misschien wel omdat ie zijn maaltje doet met schaal- en schelpdieren. Het roofdier met zijn vervaarlijke kaken kan meer dan een meter lang worden. In de viswinkels zie je overigens zelden een hele zeewolf liggen; de filets worden…

Appels plukken; feest voor jong en oud

Appels plukken; feest voor jong en oud Het begint een traditie te worden. Lekker Tafelen plukt appels tijdens de Landelijke appelplukdag. Ook dit jaar gingen we op pad voor een culinair avontuur in de appelboomgaard. Gewoon omdat het echt leuk is om te doen. Zoals we in de titel al zeggen; het is een feest voor jong en oud! De vele foto's die…

Tex-Mex kipburger; maak je lekker zelf

Tex-Mex kipburger Enige tijd geleden schreef Anneke Oele over het zelf maken van hamburgers; hoe leuk en hoe makkelijk dat eigenlijk is en dat je ‘burgers’ kan maken van rundvlees, lamsvlees of kip. En laten wij hier thuis nou regelmatig zelfgemaakte kipburgers eten… Doen we toch een beetje aan junkfood (wij noemen hamburgers en aanverwante zaken…

Mexicaanse Confetti rijst

Mexicaanse Confetti rijst Confetti rijst, of het een vinding is van de Amerikaanse Mexicanen, of een authentiek Mexicaans gerecht, ik weet het eerlijk gezegd niet. Feit is dat veel ‘Mexicaanse’ recepten die hun weg gevonden hebben naar de rest van de wereld, beïnvloed zijn, veranderd zijn door de Amerikaanse eetgewoontes, de Amerikaanse smaak. Want de Mexicanen zelf (zij die in Mexico leven)  …
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More