Tag: Groente – Sjalotjes

Mosselen in wijn en knoflook

Mosselen eten, een feestje op zich. en met deze absolute basisbereiding eet je mosselen ook nog eens heerlijk puur. Dat smaakt naar meer. Tip: Je kunt mosselen ongeveer zeven dagen in leven houden. Leg ze in een emmer, bedek ze met een natte doek en daarbovenop ijsblokjes. Bewaar ze op ...

Soepje? Lekker anders!

Soep kan altijd zegt men wel. En ja hoor, als voorgerechtje voor een drie gangen diner, maar ook als lekker tussendoortje of stevige lunch. Wordt het nu weer zo'n pakje poeder met een beetje water of doen we origineel en lekker anders, lekker vers? Hier drie inspirerende recepten. Soep van ...

Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

Dit vleesgerecht is eigenlijk een klassieker, maar desondanks dat feit blijft het altijd lekker. Zelfs de allerkleinsten smullen hier van. Als je op de zondagen of straks met kerst toch lekker wilt tafelen zonder al te veel werk in de keuken dan is dit vleesgerecht met de saus een uitstekend ...

Gestoomde boerenkool met cranberries en rozijnen

Boerenkool kun je op diverse manieren bereiden. Stomen is één van deze. De bittere smaak van boerenkool heffen we op met de zoete cranberries en de zacht fruitige rozijnen. De dressing van verse jus d' orange maakt het compleet. Moeilijk? Nee hoor. Verrassend wel! Serveer deze prachtige schotel met gebraden ...

Visballetjes

Bitterballen zijn natuurlijk een verrukkelijk en enorm bekend borrelhapje. Je kunt ze zelf maken met het recept van rundvleeskroketten, maar overweeg ook eens deze smakelijke visballetjes met een salsa van ananas. 400 gram kabeljauwfilet 1 theelepel zout 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 rode peper, in fijne reepjes ...

Voortreffelijke tartaar van haring

Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z'n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op! 2 zoute haringen 1 eetlepel peterselie, fijngehakt 1 sjalotje, gesnipperd 1 eetlepel ...

Rosbief met knoflook en rozemarijn uit de oven

Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk! 1 ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten