Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
slager recepten & inspiratie

slager

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen?

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen? - Even een biefstukje bakken. Dat gebeurt in vele Nederlandse huishoudens. Het populairste stukje vlees van een rund is nog altijd de biefstuk. Of we nu thuis eten, of buitenshuis, de biefstuk staat overal op het menu. Maar wat weet je eigenlijk van biefstuk? Heb je een biefstukje gekocht omdat…

Koop een Koe, het pakket is binnen

Koop een Koe, het pakket is binnen Vrijdagmiddag, er wordt aangebeld. Staat de postbode met een brede grijns voor de deur: “Ik heb een koe voor u, waar kan ik hem neerzetten?” En daar staat hij, een grote witte doos met mijn deel van de koe met oornummer 2631. Groter dan ik dacht en mijn eerste gedachte is dan ook: oei past dit echt wel in die ene…

Lekker Tafelen koopt een koe!

Lekker Tafelen koopt een koe! Toen ik thuis vertelde van het plan van Lekker Tafelen een koe te kopen werd een beetje bevend en met grote schrikogen direct vraag gesteld: "Een levende?". De vraag: "Waar zetten we die dan neer?", kwam er natuurlijk direct achteraan. En hoe mooi ik die grote koeienogen ook vind, ik moet er ook niet aan denken dat er eentje in onze stadsachtertuin staat. Daar gaan…
Lees verder...

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Albert Heijn breidt web assortiment uit

Wordt boodschappen doen via het web dan toch populair? Albert Heijn ziet er in ieder geval wel brood in. De supermarktketen breidt het online assortiment uit van 9.000 naar 20.000 producten. Nieuwe assortimentsgroepen als kant-en-klare maaltijden moeten de omzet omhoog duwen.  Online shoppen lijkt daarmee een groei door te maken. Toch zien we het…

Heerlijk stoofgerecht met rundvlees van het petroleumstel

Ik kan het niet laten. Als er mooi rundvlees bij de slager ligt dan moet het mee! Terwijl ik in de vitrine staar naar de prachtige riblapjes bedenk ik dit recept. Ik heb het een hele dag op een petroleumstelletje gezet om te laten sudderen maar dat kan ook prima op het gas met een sudderplaatje eronder.  Ik heb er wat grotere gekookte krielaardappelen bij geserveerd, maar het is ook zalig met…
Lees verder...

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de…

Marinade voor T-Bone Steak

Lang niet alle steaks hebben een marinade nodig. Geef mij maar een sappige steak rechtstreeks van de houtskool grill, heerlijk die echte pure "houtskool smaak". Maar lang niet alle steaks zijn hier voor geschikt. Sommige steaks zijn namelijk wat droger of vaster, wat ook al snel het geval is als ze ingevroren zijn geweest. Om deze steaks…

Boerenkool, de vorst erover

Eén van de voordelen van herfst en winter is dat er weer lekker boerenkool verkrijgbaar is. Ga me nou niet vertellen dat er één Nederlander is die geen boerenkool kent. Of dit het lust is dan weer punt 2. Als ik aan boerenkool denk zie ik de reclames van "Nederland is om 6 uur thuis" weer helemaal voor me en het "Vroeguh" komt ook in mijn brein…

Lamssteaks van de barbecue

Lamsvlees is top voor je eerste lente-barbecue. Dat vind je niet in het standaardpakket van de slager of de supermarkt en als je even de tijd neemt voor deze receptuur kun je de rest van het vlees overslaan. Deze steaks met de salsa mag je gerust serveren als een hoofdgerecht en je steekt er je barbecue graag voor aan.
Lees verder...

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer