Tag: snijden

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...

Snelle woknoedels, gyros en groenten

Wat tref je aan in je koelkast? Soms willen we even snel, soms willen we even makkelijk. Maar vers moet het altijd! Vandaag trokken we de koelkast open en troffen daar tomaat, courgette, champignons, prima basics om er eens lekker mee aan de slag te gaan. Wat is het toch ...

Bospeen

Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. De verse bossen zijn dan wel het hele jaar door verkrijgbaar. Van mei tot en met half november is de Hollandse bospeen verkrijgbaar. Daar omheen worden ze vooral geïmporteerd uit Spanje. Verse bospeen heeft frisgroen en stevig loof. De worteltjes moeten knakken wanneer ...

Asperges in 6 stappen lekker koken

Asperges koken is toch niet zo moeilijk? Klopt, maar lees eens verder: Deze week stond iemand te kijken bij een aantal kisten Hollandse asperges. Ze twijfelde. Ik probeerde haar te overtuigen, maar ze twijfelde, ik vertelde dat ze al goedkoper werden, maar ze twijfelde. Toen kwam het hoge woord er ...

Lekker knapperig gebakken speltdesem-speltbrood

Lekker knapperig gebakken speltdesem-speltbrood - Ook heel erg lekker dit knapperige speltdesem-speltbrood. En wanneer je het, in boterhammen gesneden, in de vriezer bewaard, dan kun je dagenlang van dit heerlijke, verse brood genieten. Ik had nog niet eerder van speltbloem een desem gemaakt, maar dat blijkt dus prima te gaan. ...

Spitskool met braadworstballetjes

Wist je dat spitskool zomerkool is? Dat kun je vooral zien aan het land van herkomst. In de zomer komt spitskool uit ons eigen land en in de winter halen we deze uit Spanje. Deze schotel is een topper en kun je ook heel goed buiten op je scottelbraai (wok) ...

Zaligzoete rood fruitsaus

Rood fruitsaus. Aan het eind van de zomer sla ik wat extra aardbeien in om de winter mee door te komen. Even wassen en in handige porties in de vriezer. Altijd gemakkelijk voor een smoothie of saus voor op pannenkoeken of bij een nagerecht, zoals de ouderwets lekkere vanillepudding of ...

Raspen en Schaven

Verse groenten, vers fruit, daar werken we graag mee bij Lekker Tafelen. Het geeft de nodige vitamientjes mee, maar vergeet ook niet de prachtige kleuren die je gerecht zo heerlijk opvrolijken. Verse kruiden kunnen daar ook prima een handje in helpen. Natuurlijk wil je gerechten met verse ingrediënten ook professioneel ...

Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

In de afgelopen jaren is het aanbod aan panklaar gesneden groenten enorm toegenomen. Zo'n 15 jaar geleden kon je bij de groenteman of in de supermarkt kiezen uit zo'n 50 producten. Wanneer je nu een willekeurige supermarkt binnenloopt wordt je overbluft door het enorme assortiment panklaar gesneden groenten. Daarnaast valt ...

Tomatensalade met geitenkaas

Rode en gele cherrytomaatjes inspireren me. De kleur, de verleiding, de smaak en zeker als je dit in deze salade combineert met verse geitenkaas en homemade knoflookcroutons. Vier de zomer met dit ideale bijgerechtje. 200 gram rode- en gele cherrytomaatjes 100 gram rucola 2 tenen knoflook 60 gram gepelde walnoten ...

Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

Dit vleesgerecht is eigenlijk een klassieker, maar desondanks dat feit blijft het altijd lekker. Zelfs de allerkleinsten smullen hier van. Als je op de zondagen of straks met kerst toch lekker wilt tafelen zonder al te veel werk in de keuken dan is dit vleesgerecht met de saus een uitstekend ...

Grillen? Dan maar binnenshuis

Als het weer dan niet mee zit in deze zomer heb ik toch regelmatig de behoefte om binnen even wat op het vuur te zetten. Het geeft wel niet hetzelfde gevoel, maar ook uit de grillpan of uit de oven grill kun je natuurlijk allerlei lekkers halen. Lekker Tafelen zet ...

Balletje gehakt: Lekker thuis komen uit de kou.

Doe mij maar een balletje. Dat hoor je altijd roepen als de deksels aan tafel van de pannen gaan. Een verrukkelijk balletje gehakt, huisgemaakt, warm en met smaak. Hoe maak je nou die ouderwetse gehaktbal, en wat kun je doen om daar je eigen persoonlijke smaak aan mee te geven? ...

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) ...

Kipfilet in een krokant jasje

Kip is zo veelzijdig, neem nu onderstaand recept ziet dat er niet heerlijk uit en o zo makkelijk en snel te maken!!   3 kipfilet’s 4 eieren Peper/zout zonnebloemolie De eieren goed loskloppen. De kipfilet’s in dunne plakken snijden. Beide zijden met peper en zout bestrooien en in het geklutste ...

Zuurdesembrood: Roggezuurdesem: dag 2 (Deel 3)

Er zal na 24 uur nog geen verandering te zien zijn, wel ruikt het mengsel sterk naar rogge (beetje een zware lucht, maar niet vies). Roer de desem eerst goed door en voeg dan 50 g roggemeel en 50 g lauw water toe, meng het nog een keer. Afdekken en ...

Jamie Oliver brengt met Philips de HomeCooker uit

Snijden, koken en roeren! De HomeCooker geeft u een extra paar handen. Eten maken wordt eenvoudiger dan ooit, want het apparaat snijdt, kookt en roert voor u. U hebt dus een zorg minder en tijd over voor dingen die u leuk vindt. Eenvoudig koken zonder op te letten Jamie Oliver ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten