Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
snijden recepten & inspiratie

snijden

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond vraagt merk je dat er weinig kennis is m.b.t. de ui. Zonde hoor! Er valt dan nog zoveel te ontdekken! En wij gaan je dat…
Lees verder...

Snelle woknoedels, gyros en groenten

Wat tref je aan in je koelkast? Soms willen we even snel, soms willen we even makkelijk. Maar vers moet het altijd! Vandaag trokken we de koelkast open en troffen daar tomaat, courgette, champignons, prima basics om er eens lekker mee aan de slag te gaan. Wat is het toch altijd weer een feest om verse ingrediënten op je snijplank te hebben. Deze noedels laten het je zien. Woknoedels zijn kant…
Lees verder...

Bospeen

Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. De verse bossen zijn dan wel het hele jaar door verkrijgbaar. Van mei tot en met half november is de Hollandse bospeen verkrijgbaar. Daar omheen worden ze vooral geïmporteerd uit Spanje.

Asperges in 6 stappen lekker koken

Asperges koken is toch niet zo moeilijk? Klopt, maar lees eens verder: Deze week stond iemand te kijken bij een aantal kisten Hollandse asperges. Ze twijfelde. Ik probeerde haar te overtuigen, maar ze twijfelde, ik vertelde dat ze al goedkoper werden, maar ze twijfelde. Toen kwam het hoge woord er uit. Daar heb je toch zo'n speciale pan voor nodig?…

Lekker knapperig gebakken speltdesem-speltbrood

Lekker knapperig gebakken speltdesem-speltbrood - Ook heel erg lekker dit knapperige speltdesem-speltbrood. En wanneer je het, in boterhammen gesneden, in de vriezer bewaard, dan kun je dagenlang van dit heerlijke, verse brood genieten. Ik had nog niet eerder van speltbloem een desem gemaakt, maar dat blijkt dus prima te gaan. Iemand in de plaatselijke natuurvoedingswinkel vertelde mij dat ze…
Lees verder...

Spitskool met braadworstballetjes

Wist je dat spitskool zomerkool is? Dat kun je vooral zien aan het land van herkomst. In de zomer komt spitskool uit ons eigen land en in de winter halen we deze uit Spanje. Deze schotel is een topper en kun je ook heel goed buiten op je scottelbraai (wok) maken. Een gezond eenpansgerecht voor 4 stevige eters.

Zaligzoete rood fruitsaus

Rood fruitsaus. Aan het eind van de zomer sla ik wat extra aardbeien in om de winter mee door te komen. Even wassen en in handige porties in de vriezer. Altijd gemakkelijk voor een smoothie of saus voor op pannenkoeken of bij een nagerecht, zoals de ouderwets lekkere vanillepudding of ijs. In de zomer maak je deze saus natuurlijk met fruit dat dan…

Raspen en Schaven

Verse groenten, vers fruit, daar werken we graag mee bij Lekker Tafelen. Het geeft de nodige vitamientjes mee, maar vergeet ook niet de prachtige kleuren die je gerecht zo heerlijk opvrolijken. Verse kruiden kunnen daar ook prima een handje in helpen. Natuurlijk wil je gerechten met verse ingrediënten ook professioneel op tafel zetten. Het is dan van belang dat je in de juiste maten snijdt. Dat…
Lees verder...

Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

In de afgelopen jaren is het aanbod aan panklaar gesneden groenten enorm toegenomen. Zo'n 15 jaar geleden kon je bij de groenteman of in de supermarkt kiezen uit zo'n 50 producten. Wanneer je nu een willekeurige supermarkt binnenloopt wordt je overbluft door het enorme assortiment panklaar gesneden groenten. Daarnaast valt op dat het pure product…

Tomatensalade met geitenkaas

Rode en gele cherrytomaatjes inspireren me. De kleur, de verleiding, de smaak en zeker als je dit in deze salade combineert met verse geitenkaas en homemade knoflookcroutons. Vier de zomer met dit ideale bijgerechtje.

Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

Dit vleesgerecht is eigenlijk een klassieker, maar desondanks dat feit blijft het altijd lekker. Zelfs de allerkleinsten smullen hier van. Als je op de zondagen of straks met kerst toch lekker wilt tafelen zonder al te veel werk in de keuken dan is dit vleesgerecht met de saus een uitstekend alternatief. Heerlijk met een glas mooie volle rode wijn. 500 gram verse varkenshaas Olijfolie Zeezout…
Lees verder...

Grillen? Dan maar binnenshuis

Als het weer dan niet mee zit in deze zomer heb ik toch regelmatig de behoefte om binnen even wat op het vuur te zetten. Het geeft wel niet hetzelfde gevoel, maar ook uit de grillpan of uit de oven grill kun je natuurlijk allerlei lekkers halen. Lekker Tafelen zet graag wat tips voor je  op een rij.

Balletje gehakt: Lekker thuis komen uit de kou.

Doe mij maar een balletje. Dat hoor je altijd roepen als de deksels aan tafel van de pannen gaan. Een verrukkelijk balletje gehakt, huisgemaakt, warm en met smaak. Hoe maak je nou die ouderwetse gehaktbal, en wat kun je doen om daar je eigen persoonlijke smaak aan mee te geven?

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje kastanjechampignons 1 bakje gemengde paddenstoelen…
Lees verder...

Kipfilet in een krokant jasje

Kip is zo veelzijdig, neem nu onderstaand recept ziet dat er niet heerlijk uit en o zo makkelijk en snel te maken!! 3 kipfilet’s 4 eieren Peper/zout zonnebloemolie De eieren goed loskloppen. De kipfilet’s in dunne plakken snijden. Beide zijden met peper en zout bestrooien en in het geklutste ei leggen. Laat voldoende…

Zuurdesembrood: Roggezuurdesem: dag 2 (Deel 3)

Er zal na 24 uur nog geen verandering te zien zijn, wel ruikt het mengsel sterk naar rogge (beetje een zware lucht, maar niet vies). Roer de desem eerst goed door en voeg dan 50 g roggemeel en 50 g lauw water toe, meng het nog een keer. Afdekken en wederom 24 uur op kamertemperatuur laten rusten. Geduld is een schone zaak…… maar geloof me, het…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer