Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
sojasaus recepten & inspiratie

sojasaus

Zalm met een Japanse touch

Zalm met een Japanse touch Zalm is natuurlijk gezond, maar daarnaast vind ik het erg lekker. Met name zalm met een Japanse twist vind ik heerlijk, dus daarvoor vandaag een recept! 2 tl olijfolie 1 tl vers citroensap 1,5 tl Japanse sojasaus 100 gr verse zalmfilet zwart en/of wit sesamzaad naar smaak Klop van de olie, het citroensap en de…

Umami in Kikkoman sojasaus

Umami in Kikkoman sojasaus Umami, oftewel “de vijfde smaak” komt van nature voor in allerlei etenswaren. Bekende voorbeelden zijn: zeewier, tomaten, champignons en oude kaas. “Umami” is de Japanse benaming voor “de vijfde smaak” (naast zoet, zuur, zout en bitter). Het woord umami laat zich moeilijk vertalen naar een woord in de westerse taal. Het betekent zo ongeveer: hartige sensatie,…
Lees verder...

Eiernoedels met geroosterde varkensreepjes en knapperige groenten

Eiernoedels met geroosterde varkensreepjes en knapperige groenten. Ik ben gek op noedels. Je kunt er zo lekker mee variëren. Vlees of vis erbij, lekkere groenten roerbakken en huppekee je zit snel aan tafel met een lekkere gezonde maaltijd! Deze keer heb ik noedels met gegrilde varkensreepjes gemaakt.  Probeer het eens want het is echt superlekker.…

Sojasaus van Kikkoman de perfecte combi met vers

Sojasaus van Kikkoman, ken je het? Velen zullen de naam wel vaag kennen, maar het product niet. Wanneer we Ketjap zeggen dringt het wel direct bij iedereen door. Kikkoman staat voor sojasaus, of zoals de Japanners het zelf noemen: Soy sauce. Wereldwijd is deze sojasaus verkrijgbaar. Ket jap kennen we als Nederlands product. Je weet er vast ook nog…

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo’n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker…
Lees verder...

Mosselen in gember, soja en oestersaus

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. Mosselen zijn op juni na het gehele jaar goed verkrijgbaar.…

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om eens te maken want hier kan een heel gezin van smullen. Niet te moeilijk éénpansgerecht uit de wok, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. Met heerlijke malse sucadelapjes kun je heel veel meer doen dan alleen Hachee of ‘draadjesvlees’ stoven.…

Biefstuk met champignons en pasta

Een klassieker in de Belgische keuken! Eenvoudig te bereiden en elke keer weer een succes. Voor een kleurrijke presentatie kan gevarieerd worden met diverse soorten en kleuren pasta. Nodig voor 4 personen: 500 g witte champignons 4 biefstukken (ca 150 elk) 1 dl magere runderbouillon 1 el citroensap 2 el sojasaus 400 g Linguine pasta Zout Versgemalen peper *Linguine is een…
Lees verder...

Gebakken kip met ananas, sesam en Teriyakisaus op witte rijst

Ook dit is een uitstekend slankgerecht met een heleboel smaak. Gegrilde kip is niet alleen lekker, maar met mijn eigen veredelde, volle Terriyakisaus wel heel lekker. De saus loopt door in je rijst en ook die smaakt daardoor geweldig lekker. Dit is een slank gerecht want bevat niet meer dan 450 Kcal. Dit is genoeg voor 4 personen.   8…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer