Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Spaans

Linzen zijn een gezond supervoedsel

Linzen zijn een gezond supervoedsel Ik heb er net weer een heerlijke dal (dhal, of dahl) van gemaakt, dat is een Indiase soep,  en ik bedacht me dat linzen werkelijk een gezond  supervoedsel zijn!  Je kunt er compleet verschillende gerechten mee maken en ze zijn niet duur. Voor wie de linze nog niet zo kent, volgen hier een aantal…

Spaanse knoflook kip

Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat pittig. 800 gram kip in stukken. Drumsticks, poten,…
Lees verder...

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond…

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en Spaanse tortilla's (tortilla…

Iberico is varkensvlees, maar dan anders

Ibericovlees is varkensvlees maar dan anders. Het Iberische ras is totaal anders dan het Hollandse witte varken (het vlees dat u kent). Het ras stamt af van de Sus Mediterraneus en leeft in het Zuidwesten De Cerdo Iberico is een lijn die gaat terug tot de tijd van de holbewoners van het Iberisch sc van het iberische schiereiland (Spanje en Portugal). In dat gebied bevindt zich een overvloed van…
Lees verder...

Spanjaarden en hun eetgewoonten

Vandaag staat de Spaanse keuken centraal, een prachtige zeer gevarieerde keuken! Het allerbelangrijkste van de Spaanse keuken is dat hij 'la mesa buena' (een rijk gevulde tafel) is. Eten of een diner organiseren is in Spanje een sociale gebeurtenis waar de Spanjaarden veel tijd aan besteden.
Lees verder...

Gefrituurde Visjes

Pescaditos fritos, kleine gefrituurde visjes. Pescaditos fritos zijn in Spanje gebakken sonsos (zandaaltjes), een recht lang visje met een grijze kleur die je in zijn geheel kunt eten. Naarmate hij groter wordt veranderd zijn kleur in roze. Ik heb echt geen idee of ze in Nederland te krijgen zijn maar ik heb ze gemaakt van de verantwoorde spiering…

Spaans aperitief: Agua de Valencia

In een weekend dat we nog volop konden genieten van de Spaanse temperaturen hier in Nederland heb ik Agua de Valencia gemaakt als aperitief. Dit drankje, een combinatie van cava of champagne met gin, vodka en sinaasappelen, is erg feestelijk en hoeft niet perse gedronken te worden als het buiten heel warm is. Serveer Agua de Valencia ijskoud en schenk in wijde champagneglazen.
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More