Tag: Vis – special lekker bij vis

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je ...

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli. Lekker bij vis!

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli. Lekker bij vis! Je kunt natuurlijk verse worteltjes en doperwtjes eten bij je vis. Doe het eens anders en serveer er deze heerlijke gegrilde  kerstomaatjes met broccoli bij.  Je kinderen eten hun vingers er bij op. Recept: Gegrilde kerstomaatjes met broccoli stronk broccoli flinke bak kerstomaten, ...

Salsa van avocado en peer

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. ...

Bospeen op smaak uit de oven

Hoe je verse bospeen in de oven bereidt. Dat smaakt naar meer. Erg lekker bij vis, kip of kalkoen. 500 gram bospeen, geschraapt 1/2 theelepel komijnzaad 1 handje verse tijmblaadjes boter 1 glas witte wijn zout en peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een kleine ovenschaal met ...

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en ...

Vers geroosterde Italiaanse ovengroenten

Met de groenten die je in een ratatouillepakket zou doen kun je een verrukkelijke zomerse ovenschotel samenstellen. Erg makkelijk, iedereen kan dit maken en qua smaak een absoluut toppertje. 1/2 bos bospeen 2 middelgrote uien 3 kleine rode aardappelen 1 courgette 1 rode paprika 150 gram paddenstoelen (die jij lekker ...

Met Honingtomaten® gestoofde venkel

Tomaten en venkel vormen een mooie combinatie. Probeer eens dit recept met Honingtomaten en serveer als bijgerecht bij vis 1 grote venkel, geschild 400 gram Honingtomaten®, fijn gesneden 125 ml witte wijn 1 ui, fijn gesneden 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden 1 el olijfolie Peper en zout Snijd de ...

Geroosterde knoflook met olijfolie en kruiden

Doe een beetje meer smaak: 4 bollen knoflook 4 el olijfolie 3 el water 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 2 takjes tijm grof zeezout en versgemalen peper Verwijder alle losse velletjes van de knoflook, maar laat de bol heel. Snijd het topje van de bol knoflook af. Laat de knoflook ...

Salade nicoise

Dit eenvoudige gerecht is heel geschikt als lente- of zomermaal. Omdat de tuinbonen rauw worden gegeten, moeten ze erg vers en jong zijn. Er bestaan talloze versies van deze salade, maar in het traditionele recept worden geen aardappels of andere gekookte groenten gebruikt. 1 krop sla naar keus, blaadjes losgemaakt ...

Bieslook

Bieslook groeit in Europa in het wild, maar oorspronkelijk komt het uit Azië. Het is familie van de ui en van knoflook. De meest bekende soort is Gewone bieslook (Allium schoenoprasum), ook wel pijpgras of uiengras genoemd, met een zachte uiensmaak. Daarnaast is er de naar knoflook smakende Chinese bieslook ...

Dille

Dille is afkomstig uit Midden-Azië, Zuid-Europa en Rusland. Kweek • Dille is een eenjarig kruid met fijn geveerd blad. De plant kan tot 1,5 m hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen er gele bloemschermen, gevolgd door aromatische zaden in de nazomer. • Plant dille in vochtige, goed doorlatende ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten