Tag: Vis – special visrecepten

Scholsandwich met Parmezaanse kaas en verse kruiden

Scholsandwich met Parmezaanse kaas en verse kruiden. Betaalbaar goede, spartelverse vis uit onze eigen achtertuin eten is altijd lekker. Deze zijn extra lekker door alle verse kruiden, het paneerlaagje en de Parmezaan. Pecorino is ook lekker. Deze smaken ook 10x beter dan vis uit zo’n diepvriespak van ‘viscuisine’ want dit is allemaal ...

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een ...

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas - Dit is hartstikke luxe, ontzettend lekker en is echt heel makkelijk te maken. Het lijkt net op een hele luxe sushi, maar dat is het niet. De foto schrikt waarschijnlijk velen af maar als je doorleest zie je dat het vreselijk meevalt. Iedereen ...

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. Ingrediënten voor 6 personen. 450 gram verse spinazie 3 sjalotten 4 teentjes knoflook 200 gram gerookte ...

Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer ...

Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

Verse vis is niet alleen lekker maar ook heel gezond.  Je kan er alles mee doen. Ik heb nu eens verse Kabeljauw klaargemaakt op z’n Italiaans. Dit was dus smullen en heel erg lekker. Denk er wel om dat vis snel gaart en klaar is. Gebruik liever geen diepvriesvis en ...

Quiche met courgette en gerookte zalm

Quiche met courgette en gerookte zalm. Quiches vinden wij toch zo vreselijk lekker. Ook deze is heel zomers en is dan prima te eten en lekker. Gerookte zalm en courgette lust iedereen wel, zelfs de kinderen. Koop geen zalm in een supermarkt want die smaakt bedroevend naar water. Goede gerookte zalm ...

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken. Ik kon een partijtje verse Noordzeetong op de kop tikken en dat leek me wel lekker met de feestdagen. Best luxe om zo vis te eten, maar het is zo lekker. A la Meuniere wil zeggen rijkelijk gepaneerd met patentbloem. Hierdoor word je visje lekker ...

Hiermee scoor je geweldig! Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze

Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze 2 stuks verse zeebaars verse Italiaanse kruiden: salie, rozemarijn en oregano vers gemalen vier seizoenen peper vers gemalen zeezout bloem roomboter olijfolie Vraag je visboer om de zeebaars van binnen schoon te maken. Spoel de zeebaars goed schoon en dep droog met keukenpapier. Maak met ...

Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba’s !!

Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba’s !! Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. ...

Visfond, zo maak je het zelf

Maak zelf een visfond. Dat geeft meer smaak en zeker meer plezier als die standaard fond uit een potje. Overigens zie je die potjes fond overal verdwijnen. Gebruiken we geen fond meer? Met deze receptuur zal er weer een wereld aan smaak voor je open gaan. Je ontdekt het vanzelf. ...

Vispannetje met paddenstoelen

Lekker Tafelen wordt het zeker met dit mooie herfstgerecht. Prachtige smaken gecombineerd in een pannetje met een groots resultaat op je bord. Wij Nederlanders eten te weinig vis. En hier gaan we van start. Verse zeewolf, zachte smaak, mooie bite, aangevuld met de peperige smaak van cantharellen. Wie maakt me ...

Heek uit Andalusië; Vers uit de Spaanse keuken!

Dit is een gerecht wat vooral op Spaanse bruiloften gepresenteerd wordt.     Voor 4 personen 3 rijpe tomaten 2 teentjes knoflook 2 oude witte boterhammen (ongeveer 100 gram0 4 dikke moten heek (dwars op de ruggegraat gesneden) zout cayennepeper 5 el olijfolie 12 hazelnoten 2 el pijnboompitten 100 ml ...

Gefrituurde Visjes

Pescaditos fritos, kleine gefrituurde visjes. Pescaditos fritos zijn in Spanje gebakken sonsos (zandaaltjes), een recht lang visje met een grijze kleur die je in zijn geheel kunt eten. Naarmate hij groter wordt veranderd zijn kleur in roze. Ik heb echt geen idee of ze in Nederland te krijgen zijn maar ...

Vijf eenvoudige lentehapjes met verse vis

Lente uit de zee! Hoe lekker en hoe light verse vis is willen we natuurlijk proeven in het voorjaar! In deze special vijf eenvoudige hapjes van verse vis die je absoluut het lentegevoel bezorgen.  Lente haring Nieuwe haring is er pas weer in juni, maar haring is zo lekker met ...

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet

Vis-kokos curry van kabeljauwfilet - Haal je specerijenkastje maar even leeg. Met deze vis-kokos curry ga je zeker punten scoren. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat specerijen nodig om dit gerecht te serveren. Curry zelf maken: makkelijker dan je denkt! Bij een curry hoort een specerijen melange. ...

Zalm met pesto en lente groenten gerookt op de BBQ

Met de lente in aankomst en de heerlijke verse groenten rechtstreeks van het land, krijgen veel landgenoten weer de kriebels om lekker de barbecue aan te steken. Het is dan ook een soort van startsein dat het "buiten" seizoen weer  is begonnen. Een echte "lente" schotel is verse zalmmoot van de barbecue heerlijk gaar ...

Kabeljauw in stevige rode curry

Natuurlijk kun je dit gerecht ook met andere vissoorten maken. Neem in ieder geval witvis. De stevige structuur van de kabeljauw is echter goed geschikt voor dit gerecht. Ook zeewolf kun je hiervoor gebruiken. Serveer met rijst en een wortelsalade. 500 gram verse kabeljauw 200 gram rauwe garnalen 3 tomaten ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten