Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
spek recepten & inspiratie

spek

Pittige BABI PANGANG

Babi pangang is bij ons Nederlanders een erg populair gerecht. We halen dat bij de Chinees, maar heb je al eens bedacht om zelf babi pangang te maken?

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Tiroler Gröstl is een makkelijk en smakelijk hartverwarmend gerecht uit Tirol, dat oorspronkelijk van restjes werd gemaakt. Zó lekker, dat het een zelfstandig gerecht werd. Deze Tiroler Gröstl is heerlijk tijdens je wintersportvakantie, maar je kunt Tiroler Gröstl ook doordeweeks serveren na een dag hard werken.
Lees verder...

Varkenshaas met geiten camembert en spek

Varkenshaas met geiten camembert - Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik mijn varkenshaasje graag met…

Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Zuurkoolstamppot. In herfst en winter gaat er niets boven een oer Hollandse stamppot met rookworst en spek. Daar komt Nederland 's avonds graag weer voor thuis. 1 kilo kruimige aardappelen (eigenheimer of doré zijn hiervoor prima aardappelsoorten) 500 gram zuurkool (vatverse) 300 gram magere spekblokjes 4 deciliter water 1 theelepel zout 25 gram boter of margarine eventueel…
Lees verder...

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup

Gezonde(re) bananenpancakes met spek en maple syrup American pancakes zijn, in al hun verschijningsvormen, helemaal hot.  Van klassieke pancakes tot extra gezonde varianten, alles komt voorbij. Er zijn ongetwijfeld pancakes die gezonder zijn dan deze exemplaren, maar wat mij betreft is dit recept een ideale combinatie van gezonde ingrediënten die…

Langzaam gegaard buikspek, een delicatesse,

Ik wilde een stukje gaan schrijven over het werken met een varkensbuik. Dat deel van het varken dat ook wel buikspek genoemd wordt en waaruit de slager de speklapjes snijdt die iedereen kent. Je krijgt een heerlijk stuk vlees, zacht van binnen, met een knapperige korst als je met behulp van de oven langzaam gegaard buikspek klaarmaakt. Langzaam…

Groene kool stamppot met spek

Groene kool een ondergewaardeerde groente, met een stevige koolsmaak, boordevol vitaminen, erg belangrijk voor de herfst en wintermaanden. Je kan er heerlijke gerechten mee maken, de kool is heel makkelijk te verwerken, in wok of om gewoon in een stamppot te verwerken samen met een goed stuk vlees, een sudderlapje, rookworst, of spek passen heel goed bij dit gerecht. In het onderstaand recept heb…
Lees verder...

Chinees gemarineerde krokante speklappen

Gemarineerde speklappen. Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en Blue Band. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Mijn doelstelling was om Chinees gemarineerde speklappen te…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer