Tag: Groente – Sperziebonen

Haricots verts met spek

Een echte klassieker deze haricots verts gewikkeld in spek, zeker in Frans getinte restaurants zul je deze vaak als begeleider bij je gerecht zien.

Rundercurry madras uit de tajine

Slowcooking, en zoveel mogelijk behoud van smaken. De Tajine is daarvoor een ideaal hulpmiddel. Mijn Rundercurry madras uit de tajine serveer je met rijst.

Sperziebonen

De sperzieboon behoort tot de top tien van bekende groentesoorten in Nederland. Het is ook een lekkere en gezonde groente. Erg vervelend zijn de zo gezegde draden. Tegenwoordig zijn de meeste rassen echter vrij van draad. Kopen en bewaren Sperziebonen zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Van maart tot ...

Bonenkruid

Bonenkruid komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is in de Middeleeuwen verder over Europa verspreid. Er bestaat zowel Eenjarig bonenkruid (Satureja hortensis) als een vaste, overblijvende soort: Winterbonenkruid (Satureja montana). Het blad van Winterbonenkruid is donkerder en heeft een sterkere, iets peperige smaak. Kweek • Winterbonenkruid is een vaste ...

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en ...

Aardappelcurry met sperziebonen en tomaat

Bij een curry wordt maar al te vaak gedacht aan rijst, noedels en andere oosterse gerechten. Komt het wel eens in je op om een curry van aardappel te maken? Vandaag, een Oosterse curry met een Hollandse twist. 2 aardappelen, geschild en gehalveerd 150 gram sperziebonen 3 tomaten in plakjes ...

Sperziebonen salade met rode bessen

Vers van het seizoen, we houden ervan. Net geoogst en zo verwerkt in de lekkerste gerechten. Zowel de sperziebonen als de rode bessen zijn echte toppers in Augustus en September. Zo maak je in een handomdraai deze verrassende salade. En wees eerlijk, wie heeft de rode bessen al eens in ...

Penne met sperziebonen, bacon en tijm

Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral.... bijzonder lekker. 300 gram penne (ribbelpasta) 400 gram Hollandse sperziebonen 300 gram champignons 8 plakjes ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten