Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
sperziebonen recepten & inspiratie

sperziebonen

Haricots verts met spek

Een echte klassieker deze haricots verts gewikkeld in spek, zeker in Frans getinte restaurants zul je deze vaak als begeleider bij je gerecht zien.

Rundercurry madras uit de tajine

Slowcooking, en zoveel mogelijk behoud van smaken. De Tajine is daarvoor een ideaal hulpmiddel. Mijn Rundercurry madras uit de tajine serveer je met rijst en een frisse komkommersalade.

Sperziebonen

De sperzieboon behoort tot de top tien van bekende groentesoorten in Nederland. Het is ook een lekkere en gezonde groente. Erg vervelend zijn de zo gezegde draden. Tegenwoordig zijn de meeste rassen echter vrij van draad.
Lees verder...

Bonenkruid

Bonenkruid komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is in de Middeleeuwen verder over Europa verspreid. Er bestaat zowel Eenjarig bonenkruid (Satureja hortensis) als een vaste, overblijvende soort: Winterbonenkruid (Satureja montana). Het blad van Winterbonenkruid is donkerder en heeft een sterkere, iets peperige smaak. Kweek •…

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst. 800 gram sperziebonen 5 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode…

Sperziebonen salade met rode bessen

Vers van het seizoen, we houden ervan. Net geoogst en zo verwerkt in de lekkerste gerechten. Zowel de sperziebonen als de rode bessen zijn echte toppers in Augustus en September. Zo maak je in een handomdraai deze verrassende salade. En wees eerlijk, wie heeft de rode bessen al eens in een salade verwerkt? Nodig voor sperziebonen salade 600…

Penne met sperziebonen, bacon en tijm

Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral.... bijzonder lekker.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer