Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
spitskool recepten & inspiratie

spitskool

Spitskool wokken op z’n Thais

Je kunt spitskool wokken en met de juiste specerijen wordt dat echt een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld rijst of noodles. De wokschotel kun je met een paar extra ingrediënten ook omtoveren tot een ovenschotel.

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen Een vriendin die regelmatig bij mij eet, keek me een paar jaar geleden smekend aan en vroeg of ik alsjeblieft, alsjeblieft voor haar dit gerechtje wilde maken. Haar priemende wijsvinger ging naar een tijdschrift waarin het recept stond voor een terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen. “Nou vooruit”, dacht ik,…
Lees verder...

Gevulde Spitskool, vers uit je moestuin

Gevulde spitskool. De spitskool is groot genoeg om geoogst te worden! De gemiddelde kool is zo groot dat je er wel drie dagen van kan eten. Ik begin met de buitenkant en dit recept is perfect voor die buitenste bladeren. Ingrediënten voor 4 personen 300 gram risottorijst 3 dl water ongeveer 10 buitenste bladeren van (spits)kool,…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer