Tag: Vlees – Spoelder

Jodenhaas; gemarineerd in bier

Jodenhaas behoort tot de groep 'Vergeten vlees'. Het is een heel zacht mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund. Het kan als een biefstukje worden gebakken. Omdat het vlees wat grover van structuur is dan biefstuk, is het wel belangrijk om het vlees dwars op de draad aan ...

Niertjes zelf klaarmaken

Niertjes zelf klaarmaken kun je prima dankzij deze handige tips. Het is beslist niet moeilijk, je moet alleen geduld hebben omdat ze moeten weken.

Hertenrack met een zoete marinade

Het wildseizoen is geopend! Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere ...

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het ...

Recept van de Slager: Pulled Pork

  Pulled pork is een échte topper op de Amerikaanse barbecue! Heerlijk low & slow laten garen op een constante temperatuur van 110 °C en zorg voor een kerntemperatuur van 88 °C. Het vlees kun je na garing met twee vorken uit elkaar trekken, vandaar de term pulled. Het heeft ...

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een ...

Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes

 Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...

Pagina 2 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten