Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

spoelder

Everzwijnpaté

Met deze heldere instructies wordt zelf paté maken wel heel gemakkelijk! Mét uitleg over specifieke ingrediënten die je bij een paté hoort te gebruiken.

Wildzwijnragout

Wildzwijnragout - Een wild zijn, ook wel everzwijn genoemd, is een alleseter. Op zijn menu staan zowel eikels, beukennootjes, kruiden, knollen, paddenstoelen als kleine dieren zoals kikkers en wormen. Dit dieet geeft een bijzondere smaak aan het vlees. Kan ook bijna niet anders, als je al die heerlijke dingen dagelijks op je spreekwoordelijke bordje hebt liggen. Oké die wormen en kikkers hoeven…

Jodenhaas; gemarineerd in bier

Jodenhaas behoort tot de groep 'Vergeten vlees'. Het is een heel zacht mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund. Het kan als een biefstukje worden gebakken. Omdat het vlees wat grover van structuur is dan biefstuk, is het wel belangrijk om het vlees dwars op de draad aan te snijden.

Leg eens een ander stukje vlees op de barbecue

Leg eens een ander stukje vlees op de barbecue Eigenlijk moet ik zeggen, WIJ hebben eens wat ander vlees op de barbecue gelegd. Worstjes, hamburgers, saté, spiesjes, drumsticks neem ik normaal standaard mee. Iedereen lust het, snel klaar en kan eigenlijk niet misgaan. Eigenlijk vind ik het wel lekker dat het een “mannending” is hier thuis, dat hangen boven die kolen. Maar dan wordt er ook niet zo…

Grote stukken vlees op de BBQ met heftige smaken

Grote stukken vlees op de BBQ met heftige smaken. Barbecueën op traditionele Amerikaanse wijze met grote stukken vlees op de barbecue voorzien van een subtiele houtskool lucht en smaak. We hebben het allemaal wel eens gezien in de Amerikaanse films en series. Echter hebben de meeste Nederlandse slagers deze premium stukken niet in het assortiment. Wij van Slagerij Spoelder vinden dit een gemis,…

Niertjes zelf klaarmaken

Niertjes zelf klaarmaken kun je prima dankzij deze handige tips. Het is beslist niet moeilijk, je moet alleen geduld hebben omdat ze moeten weken.

Zacht gegaarde lamsbout

Met een lamsbout kan je veel kanten op. Gebraiseerde lamsbout bijvoorbeeld, alleen de naam klinkt al goed. Hierbij gaar je de lamsbout op lage temperatuur (onder het kookpunt) in vocht zoals wijn of bouillon.

Hertenrack met een zoete marinade

Het wildseizoen is geopend!Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere wildsoorten.

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het lieve intelligente diertjes zijn die al gauw wennen aan de mens. De eenden vinden mensen ook erg leuk, niet zozeer omdat we…

Recept van de Slager: Pulled Pork

Pulled pork is een échte topper op de Amerikaanse barbecue! Heerlijk low & slow laten garen op een constante temperatuur van 110 °C en zorg voor een kerntemperatuur van 88 °C. Het vlees kun je na garing met twee vorken uit elkaar trekken, vandaar de term pulled. Het heeft een hele lange bereidingstijd van maar liefst 10 tot 12 uur, maar je krijgt er als beloning ongekend heerlijk…

Hollands zuiglamsvlees

Wat zuiglamsvlees onderscheidend maakt van ander lamsvlees is dat het zuiglam uitsluitend is gevoed met moedermelk. Het vlees krijgt hierdoor een subtiele uitgesproken smaak en geniet hierdoor ook een ongekende malsheid. Het vlees is nog steeds vol met melk en daarom ook wat witter van kleur dan het gewone lamsvlees. Het is een veelzijdig soort vlees wat goed gecombineerd kan worden met vele…