Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt
Ontbijten met yoghurt, granola en gekarameliseerde pruimen is een feestje voor de nazomer als er volop verse pruimen verkrijgbaar zijn.
Ontbijten met yoghurt, granola en gekarameliseerde pruimen is een feestje voor de nazomer als er volop verse pruimen verkrijgbaar zijn.
Een niet alledaagse combinatie, maar deze kaastaart met verse abrikozen en brie zal zeker scoren bij je gasten. Zet iets origineels op tafel.
Verse Hollandse pruimen laten zich prima verwerken met een stevige kruiderij. Deze kruidige pruimen plaatkoek is dan ook gemaakt met 5 spices.
Een salade met verse abrikozen is een heerlijke lichte zomerlunch. Je creëert een absoluut wow effect en je eet hartstikke gezond.
Pruimenclafoutis van verse pruimen. Een heerlijke karamelstroop maakt van deze pruimen clafoutis een waar succesnummer. Geniet ten volle van de pruimentijd
Pruimentaartje met hazelnoot en havermout. Om volop te genieten van de Hollandse pruimentijd een recept voor een pruimen taartje met verse pruimen.
Vers geplukte pruimen, specerijen en gember geven samen aan dit heerlijke pruimen custard taartje wat pit. Zowel half warm als koud erg lekker.
Juli / Augustus. Pruimentijd. Vier het seizoen met verse pruimen. Ontdek de verschillende soorten, en smaken. Geniet nu van de pruimentijd met recepten ....
Streusel kuchen is een Duits plaatgebak, die je op vele manieren kunt vullen. Met lekker veel zomerfruit bijvoorbeeld. Lekker en verantwoord tegelijk.
Gegrilde perziken worden meestal als dessert geserveerd. Wij serveren gegrilde perziken hier als voorgerecht met een uitgesproken smaakcombinatie. Heerlijk!
Smoothies zijn populairder dan ooit. Van fruit dat we over hebben maken we bijvoorbeeld graag een perzik abrikoos smoothie. Varieer gerust en geniet!
Deze zelfgemaakte kersen kwark moet je zeker een keer proeven. Als ontbijt of als dessert, dat maakt niet uit. Hier krijg je blije eters van!
Kersenjam maken; het is een heerlijk, rustgevend klusje. Je wist niet dat eigengemaakte jam zó makkelijk en lekker was! In stapjes uitgelegd, mét foto's.
Kersen eet je vaak lekker uit het handje. Deze kersen-chocolade cakejes gaan die traditie definitief veranderen. Heerlijk bij de high tea of bij de koffie.
Om de zomer te vieren: een heerlijke bosbes nectarine cake, met een romig laagje. Geniet er thuis van of bij de picknick.
Een simpel maar geweldig nagerecht van verse kersen met Zwitserse room. Geniet van de korte tijd dat er verse kersen zijn.
Een verse boterham is altijd lekker maar pak eens extra uit met deze sandwich met perzik, brie en wat rauwe ham. Een een pure verwennerij!
Zowel warm als koud zijn deze gepocheerde perziken erg lekker. Serveer ze naturel, met een bolletje ijs of in de yoghurt.
Huisgemaakt ijs is lekkerder en je weet precies wat je er aan toevoegt. Maak bijvoorbeeld in het hartje van de zomer eens ijs van verse perziken.
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...
Lees verderEen frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Lees verderDe klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...
Lees verderBen jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers