Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
steenvruchten recepten & inspiratie

steenvruchten

Broodje zomer

Broodje zomer. Wat zullen we eten op een picknick? Drie recepten, voor ieder een eigen broodje zomer in de picknickmand; van vegetariër tot visliefhebber

Wild van wilde perziken

Je hebt ze misschien wel eens zien liggen, van die platte perziken. Welnu, dat zijn wilde perziken. Hoe lekker, wat en waarom lees je hier. Met tips.

Kersenpluk, een kijkje bij de teler

Kersenpluk, een kijkje bij de teler Meekijken bij de kersenpluk, dat wilde ik graag. En ik was welkom bij Gert van Wijk, kersenteler in IJsselstein. We spraken af dat ik op woensdag 2 juli terug zou komen om mee te kijken. Want op die woensdag zou er de hele dag geplukt gaan worden. Door meneer van Wijk en zijn zus! Gert huurt geen (goedkope)…

Pesche Ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene Hoewel langzamerhand iedereen wild van wilde perziken is,  heb je voor Pesche Ripiene toch echt de good old pluizige, ronde, gele perziken nodig. Perziken zijn steenvruchten. Dat wil zeggen vruchten met één harde (grote) pit. Verwijder de pit en je hebt een holte en die holte kan je vullen. Pesche Ripiene oftewel gevulde perziken…

Gevulde perziken met aardbeiensaus

Gevulde perziken met aardbeiensaus Perziken zijn steenvruchten. Vruchten met één (grote) harde pit. Zodra je de pit verwijdert ontstaat er een holte die je mooi kan vullen. Gevulde perziken worden vooral in Italië gegeten en daar spreekt men dan over pesche ripiene. Ik schreef er een heel verhaal over, want het recept dat ik hier geef is niet het originele recept voor Pesche Ripiene uit Piemonte,…
Lees verder...

Pesche ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene, gevulde perziken volgens Italiaanse receptuur. Zoals ik al eerder schreef, het recept voor Pesche Ripiene, gevulde perziken komt oorspronkelijk uit Piemonte, Italië. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties op het recept bedacht, maar altijd draait het om de perziken die gevuld worden met amaretti (bitterkoekjes).  Ik…

4 verrassende tips met Hollandse kersen

Hollandse kersen, de lekkerste die er zijn. Het is dan ook jammer dat op veel bezochte plaatsen (supermarkt / markt) ook vaak de buitenlandse varianten aangeboden worden. Koop de kersen het liefst rechtstreeks bij de teler. Het is een heerlijk middagje op de fiets. Je komt ze tegenwoordig overal tegen, daar hoeft het niet aan te liggen toch? Wij…

Chocolade kersen Cake met creme vulling

Als je zin heb om een beetje creatief te zijn en zin hebt in heerlijke chocolade met kersen dan is dit recept een hele lekkere om te maken. Je bent even bezig maar dan heb je ook iets heerlijks. Het is niet moeilijk het vergt alleen wat tijd. Ingrediënten Voor de chocolade cake heb je nodig: 200 gram suiker 150 gram zelfrijzende bakmeel 50 gram gesmolten pure chocolade 200 gram…
Lees verder...

Kersen pannenkoeken

Ik zag ze weer liggen. Heerlijke zoete rode kersen. En aangezien de kersen van mijn eigen boom nog niet zover zijn kon ik het niet laten om er wat mee te nemen. Natuurlijk om er kersenpannenkoeken mee te maken. Zo'n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met "spekkersen" Spekkersen zijn tegenwoordug nogal moeilijk aan…

Gegrilde perziken met toffeesaus

Het is weer tijd voor perziken, heerlijk sappige vruchten met een zacht velletje. Tevens is het tijd van de bbq en deze combinatie gaat heel goed samen. Grill Perziken eens in de de grillpan of op de bbq en maak daar bij een heerlijke verse toffeesaus en je hebt een heerlijk dessertje voor na het bbq'en bijvoorbeeld. Wat heb je nodig voor de…

Het is weer kersentijd

Als je op je fiets springt en een toertocht door de Betuwe zou maken dan heb je aan een telraam niet genoeg om alle kersenstalletjes langs de weg te tellen. De grote schreeuwerige borden attenderen je zowel op de verkoop van de kersen als op de mogelijkheid om de kersen ter plekke te verorberen.

Gegrilde perzik op drie manieren

BBQ perziken. Verse sappige perziken zijn overheerlijk op de bbq. Het verleidelijke zoete combineert perfect met de rook smaak van je gril. Hier zijn drie verschillende eenvoudige recepten om perziken te grillen, en je gasten eens aangenaam te verrassen. Gegrilde perziken met parmezaan en groene salade. Pel de perzik, snijd hem doormidden en…

Griesmeelballetjes met verse kersen

Het is weer volop kersentijd. Langs de weg zie je in nostalgische stalletjes dat de kersen weer volop aangeboden worden. Soms schreeuwerige borden langs de weg, ze zijn in ieder geval op diverse plekken in ons land duidelijk aanwezig. "Hier kersen eten" staat er dan. Wat ons betreft gaan we thuis kersen eten want in dit eenvoudige recept zijn de verse kersen rijkelijk vertegenwoordigd.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer