Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Stoofpot

Een stoofpot? Daar kom je graag voor thuis. De heerlijke geur vult je huis en door de langzame bereiding is smaak gegarandeerd.

Lamsnek, slow slow cooking in de lente

Lamsnek is zeer geschikt voor een stoofpot. De lamsnek heeft precies genoeg vet om je vlees heerlijk mals uit de oven te laten komen. Vaak wordt de lamsbout gebruikt, maar bij bereiding op een zeer lage temperatuur raden wij echt de lamsnek aan. Met volop verse groenten maak je de stoofpot compleet.

Oma’s Rundvlees hachee

Pure Hollandse kost. Oma's rundvlees hachee komt nog altijd bij velen met regelmaat op tafel. Heerlijk als die pot rundvlees hachee een paar uur staat te pruttelen op het fornuis. Die heerlijke saus bij de rundvlees hachee ontstaat door het kookvocht te binden met ontbijtkoek. Tafel lekker!

Kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta-balletjes is een gerecht wat je perfect kunt aanpassen naar het seizoen. En je maakt hem met kippendijfilet, wij vertellen je graag waarom. De kippenstoof met polenta-balletjes is een heerlijke stoofschotel die je gewoon doordeweeks op tafel zet.

Rendang daging

Heel de wereld maakt stoofpotjes en de Rendang uit Indonesië is net zo'n klassieker als de Boeuf Bourguignon uit Frankrijk. Rendang kan je maken van vlees (rendang daging), groenten en zelfs van ei en er zijn honderden variaties op. Iedere familie heeft zijn eigen geheime ingrediënt.

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

In plaats van blokjes kipfilet in de nasi, roerbakgerechten en ovenschotels kun je kip ook heel goed stoven. Probeer maar eens deze kippenstoof met kikkererwten en citroen. Hierin worden heerlijk malse kippendijen gebruikt. Een voedzaam gerecht dat een fris karakter krijgt door de combinatie van kippendijen en citroen.

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Eén van de grote voordelen van een stoofpot is dat de afwas niet zo groot is. Een stoofpot maak je meestal in één pan en als je er meer gebruikt kun je ze tussentijds afwassen. Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels

Kalfswang, subliem stoofvlees

Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswangen.