Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

tomaten

Penne all’ Amatriciana

De de pasta eens anders. Geen potten of pakjes mix voor..... maar gewoon pure en verse ingrediënten. Een Amatricianasaus bestaat uit slechts vier ingrediënten, tomaten, spek (guanciale), kaas (pecorino) en olijfolie. Veel geziene extra toegevoegde ingrediënten zijn; ui, knoflook en/of Spaanse peper.

Pastasauzen; Zes klassiekers met liefde gemaakt

Pastasauzen haal je niet uit een pot! Die maak je zelf, daar stop je een flink portie liefde in en jouw pasta zal echt nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben zes huisgemaakte en klassieke pastasauzen voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door de bijzondere variatie in deze pastasauzen.

Pizza Primadonna Bellissima

Pizza gezond. Ja, dat kan echt! Deze Pizza Primadonna Bellissima is lekker basic, maar wel met een keur aan verse ingrediënten. Alhoewel de combinatie Parmaham, champignon en artisjok heerlijk is, kun je de pizza primadonna bellissima naar hartenlust beleggen met andere ingrediënten. Maar hou het simpel en geniet.

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf een focacciabrood maken is leuk en lekker. Veel is er niet voor nodig wat bloem, water, olie en een natuurlijk wat liefde en een beetje tijd. Neem het basisrecept en voeg er een vulling naar eigen smaak aan toe en zo kun je zelf vele soorten focaccia maken bijvoorbeeld deze focaccia met olijven.

Homemade tomatensalsa

Je eigen tomaten salsasaus maken is makkelijk en ook nog eens heel lekker. Kies je eigen, verse ingrediënten en kies zelf voor een grove of een gladde saus.

Pastasaus van verse tomaten

Dit is geen sprookje, maar een makkelijk recept. Wij maken Pastasaus van verse tomaten en halen deze niet uit een pot. Super simpel, maar ook super lekker.

Tomatensoep met zoete aardappel

Deze populaire tomatensoep met zoete aardappel is supersnel gemaakt in de blender. Inzetbaar voor de lunch, maar ook met donker brood als licht hoofdgerecht