Recepten om zelf te maken



Onderwerp "tomaten"

Terug naar homepage


Gevulde Portobello; met Italiaanse smaken gevuld

Deze gevulde portobello’s zijn gevuld met heerlijke Italiaanse smaken die we kennen als caprese; namelijk mozzarella, basilicum en tomaat.

Lees Meer

Provençaalse tomaten; Genieten van lokale producten uit de Provence

Wij zijn dol op de kleuren van verse ingrediënten. Probeer de kleurrijke Provençaalse tomaten. Een echt feestelijk gerecht met heel veel smaak.

Lees Meer

Gedroogde tomaatjes; Zo maak je ze zelf

Gebruik je ook regelmatig gedroogde tomaatjes? Dan hebben we de tip hoe je deze gedroogde tomaatjes zelf kunt maken. Een leuke, maar vooral lekkere klus.

Lees Meer

Snoeptomaatjes en tonijn met kwarksaus

Even lekker makkelijk? Deze salade van snoeptomaatjes en tonijn met kwarksaus biedt uitkomst. Serveer bijvoorbeeld met een goed stuk vlees van de barbecue.

Lees Meer

Gevulde tomaten – Vegetarische lekkernij

Gevulde tomaten met rijst zijn een heerlijk vegetarische maaltijd. Vul aan met een stukje echte Feta kaas en je waant je in Griekse sferen.

Lees Meer

Dakos (tomatenhapje)

Deze tomatenhapjes worden in Griekenland ook wel Dakos genoemd en zijn vaak onderdeel van een complete hapjestafel.

Lees Meer

Pastasaus van verse tomaten

Dit is geen sprookje, maar een makkelijk recept. Wij maken Pastasaus van verse tomaten en halen deze niet uit een pot. Super simpel, maar ook super lekker.

Lees Meer

Pikante tomatenroomsaus met kip

Met heerlijke verse ingrediënten aan de slag om een licht pikante saus met klein gesneden blokjes kipfilet te maken.

Lees Meer

Tomatenketchup met basilicum. Zelfgemaakt het lekkerst

Zelfgemaakte tomatenketchup van verse tomaten is misschien even een klusje. Het voordeel? Je kunt het recept aan je eigen smaak aanpassen.

Lees Meer

Tomatensoep met zoete aardappel

Deze populaire tomatensoep met zoete aardappel is supersnel gemaakt in de blender. Inzetbaar voor de lunch, maar ook met donker brood als licht hoofdgerecht

Lees Meer

Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan met knoflook en verse kruiden

Deze geroosterde tomaatjes krijgen hun smaak dankzij de kruiden en de bereidingwijze. Een geweldig gerechtje voor bij de barbecue.

Lees Meer

Pittige tomatensaus van verse tomaten

Deze pittige tomatensaus van verse tomaten is geweldig met pasta, rijst of met de oer Hollandse gehaktballetjes. In de zomer maken in de winter profiteren.

Lees Meer

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten om even lekker bij weg te dromen in de achtertuin. Ook voor lunch of picknick.

Lees Meer

Gevulde coeur de boeuf tomaat met couscous

Een gevulde coeur de boeuf tomaat is een heel aangename verrassing: wat zit die tomaat vol met smaak! Helemaal als hij wordt gevuld met lekkere couscous.

Lees Meer

Watermeloen-tomaat soepje

Dit watermeloen-tomaat soepje heeft wat van een gazpacho, maar onder meer door het gebruik van een watermeloen, is het echt een andere koude soep.

Lees Meer

Coeur de boeuf tomaten salade

Gelukkig zijn ze steeds vaker in Nederland verkrijgbaar: coeur de boeuf tomaten. Zo vol van smaak, dat behoeft weinig extra. Probeer eens deze salade.

Lees Meer

Bruschetta met tomaat en geitenkaas

Oud (stok)brood over en zin in een lekker fris hapje? Maak dan eens deze heerlijke bruschetta met tomaat en geitenkaas. Je waant je meteen met vakantie!

Lees Meer

Open sandwich met tomaat en mozzarella

Lekker lunchen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Deze open sandwich met tomaat en mozzarella is helemaal af met een perfecte balsamico en wat zout en peper

Lees Meer

Komkommer tomatensalade met lente-uitjes

Een komkommer tomatensalade om heel regelmatig te maken. Kan bij veel gerechten en is ook een heerlijke rauwkost bij bijvoorbeeld een ovenschotel.

Lees Meer