Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

tong

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing - Tijdens een geweldige kerstkookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kan je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de keuken te staan. Hierbij het recept: Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing Ingrediënten voor de farce (vulling van…

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

Exotische Fruitsalade met sharonfruit en kiwi

Exotische Fruitsalade met sharonfruit en kiwi - De frisse smaak van een groene kiwi en het zachte zoete karakter van sharonfruit. Een schitterende combinatie. Stukjes banaan en wat galia meloen erbij, afgemaakt met frisse limoenroom en een takje citroenmelisse. Een feest voor het oog en een sensatie voor je tong. Exotische Fruitsalade met sharonfruit en kiwi 1/2 galia meloen, in kleine…

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken. Ik kon een partijtje verse Noordzeetong op de kop tikken en dat leek me wel lekker met de feestdagen. Best luxe om zo vis te eten, maar het is zo lekker. A la Meuniere wil zeggen rijkelijk gepaneerd met patentbloem. Hierdoor word je visje lekker krokant. Dit wordt warm geserveerd met verse peterselie, citroen en geklaarde roomboter. Als bijgerecht neem je…

MSC certificaat voor Schol- en tongvissers. Lekker Tafelen was erbij.

Schol- en tongvissers, verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) hebben vandaag tijdens de culiperslunch in Amsterdam het MSC (Marine Stewardship Council) certificaat voor duurzame visserij in ontvangst genomen. Lekker Tafelen was erbij! De schol en tong die zij vangen is 100 procent verantwoord. ‘Een grote stap vooruit voor de vissector. Deze vissers hebben laten zien dat samenwerken…

De geheimzinnigheid van kefir!

Kefir betekent letterlijk 'goed gevoel' en vindt zijn oorsprong in het Turkse Keif. De kefircultuur is eeuwen oud en afkomstig uit de noordelijke Kaukasus. Kefir werd door de moslimbevolking beschouwd als een geschenk van Allah. Eeuwenlang werd de cultuur van generatie op generatie doorgegeven. Ze vormde een traditioneel onderdeel van elke lokale bevolkingsstam en rond het gebruik van kefir hing…

Ananas met honing uit de grillpan

Wil je simpel, snel en lekker een dessert op tafel zetten? Serveer dan een bolletje ijs met warme ananas uit de grillpan. Dit is echt een aanrader voor iedereen die van lekker tafelen houdt.

Rundvlees, een stukje info

Rundvlees, kun jij er mee overweg? Ja iedereen heeft al eens hachee gemaakt of een stoofschotel. Maar welk rundvlees gebruik je nu waarvoor. Wat zijn de verschillende soorten, uit welk deel van het rund worden ze gesneden. Een kort en duidelijk overzicht. Bieflappen worden ook wel baklappen genoemd en zijn van de magere rundvleesdelen gesneden, maar zijn geen biefstuk. Kort om en om bakken is…

Herfstmuffins met peer en rozijnen

Wat zal ik vandaag weer eens gaan doen? Een vraag die regelmatig terug komt. Als het dan buiten een keertje regent is het heerlijk om je terug te trekken in je keuken en deze muffins uit de oven te toveren. Een lust voor het oog en een feest op je tong.

Wat je misschien nog niet wist over sla

Sla is hot in de zomer. Iedereen eet liever een koude salade als een warme groente. Voordeel is dat salades vaak overal bij combineren. Een krieltje en een flinke steak erbij en je maaltijd is af. Die steak kan overigens ook in je sla. In dit artikel een aantal tips. De één ken je misschien al wel, de ander niet. Het lezen van dit artikel brengt je waarschijnlijk wel weer op ideeën. Toverzin? Durf…

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.