Recepten om zelf te maken



Onderwerp "tong"

Terug naar homepage


Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing – Tijdens een geweldige kerstkookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kan je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de

Lees Meer

Gebakken zeetong met verse, knapperige groenten

Tong of tongfilet mag vaker op tafel. Ik maakte gebakken zeetong met verse groenten en een romige botersaus. Binnen 30 minuten zet je een topper op tafel.

Lees Meer

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Risotto van bospaddenstoelen met rolletjes van schartong. Goed op smaak en afgemaakt met een heerlijke saus. Dit is echt risotto eten!

Lees Meer


Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier

Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Lees Meer

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Weer eens wat anders dan de bekende stamppotjes, is deze Vlaamse stoemp met lekkers uit de zee. Heerlijk met mosselen, garnaaltjes en tongschar.

Lees Meer

Draadjesvlees zoals vroeger; Smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of

Lees Meer

Exotische Fruitsalade met sharonfruit en kiwi

De frisse smaak van een groene kiwi en het zachte zoete karakter van sharonfruit. Een schitterende combinatie. Stukjes banaan en wat galia meloen erbij, afgemaakt met frisse limoenroom en een takje citroenmelisse. Een feest voor het oog en een sensatie

Lees Meer

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken. Ik kon een partijtje verse Noordzeetong op de kop tikken en dat leek me wel lekker met de feestdagen. Best luxe om zo vis te eten, maar het is zo lekker. A la Meuniere wil

Lees Meer

MSC certificaat voor Schol- en tongvissers. Lekker Tafelen was erbij.

Schol- en tongvissers, verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) hebben vandaag tijdens de culiperslunch in Amsterdam het MSC (Marine Stewardship Council) certificaat voor duurzame visserij in ontvangst genomen. Lekker Tafelen was erbij! De schol en tong die zij vangen

Lees Meer


Franse kazen; een wereld vol kleur en smaak

Franse kazen zijn er teveel om op te noemen. Er zijn wel meer dan 500 soorten. Hieronder een korte opsomming van franse kazen die wat bekender zijn.

Lees Meer

Soorten en bereiding van kefir!

Waterkefir en melkkefir: beiden erg lekker. Hoe je ze bereidt vertel ik hieronder.

Lees Meer

De geheimzinnigheid van kefir!

Kefir betekent letterlijk ‘goed gevoel’ en vindt zijn oorsprong in het Turkse Keif. De kefircultuur is eeuwen oud en afkomstig uit de noordelijke Kaukasus. Kefir werd door de moslimbevolking beschouwd als een geschenk van Allah. Eeuwenlang werd de cultuur van

Lees Meer

Opperdoezer ronde: productinfo

Het meest speciale aardappeltje is wel de Opperdoezer Ronde. Het is een speciale aardappel, met een speciale naam, uit een speciale plaats, met een speciale manier van eten. Hier leest u alles over deze heerlijke specialiteit onder de piepers.

Lees Meer

Ananas met honing uit de grillpan

Wil je simpel, snel en lekker een dessert op tafel zetten? Serveer dan een bolletje ijs met warme ananas uit de grillpan. Dit is echt een aanrader voor iedereen die van lekker tafelen houdt.

Lees Meer

Rundvlees, een stukje info

Rundvlees, kun jij er mee overweg? Ja iedereen heeft al eens hachee gemaakt of een stoofschotel. Maar welk rundvlees gebruik je nu waarvoor. Wat zijn de verschillende soorten, uit welk deel van het rund worden ze gesneden. Een kort en

Lees Meer

Herfstmuffins met peer en rozijnen

Wat zal ik vandaag weer eens gaan doen? Een vraag die regelmatig terug komt. Als het dan buiten een keertje regent is het heerlijk om je terug te trekken in je keuken en deze muffins uit de oven te toveren.

Lees Meer

Platvis fileren

Zo fileer je eenvoudig zelf een vers gekochte platvis.

Lees Meer

Wat je misschien nog niet wist over sla

Sla is hot in de zomer. Iedereen eet liever een koude salade als een warme groente. Voordeel is dat salades vaak overal bij combineren. Een krieltje en een flinke steak erbij en je maaltijd is af. Die steak kan overigens

Lees Meer

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van

Lees Meer