Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
tonijn recepten & inspiratie

tonijn

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven Tonijn, we hebben allemaal wel een blikje in de kast staan voor de lekkere trek, een tonijnsalade op een broodje of om de salade wat meer smaak te geven. Gek genoeg zullen we het niet zo snel gebruiken voor een warme bereiding, terwijl dat met deze vis uit blik ook prima kan. Warme tonijn uit blik Uit het kookboek Vis uit Blik heb…
Lees verder...

Borrelsalades; wasabi tonijn en peppadew roomkaas

Borrelsalades; wasabi tonijn en peppadew roomkaas Niets zo fijn als gezellig borrelen met vrienden of familie. Een lekker wijntje, stokbroodje en natuurlijk wat lekkere borrelsalades. Je kunt deze salades uiteraard in de supermarkt kopen. Maar wist je dat je deze borrelsalades ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het kost je echt niet veel tijd en…

Snelle zomerse salade Nicoise (maaltijdsalade)

Snelle zomerse salade Niçoise (maaltijdsalade). Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle, verse en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie of op een camping. Deze is erg smaakvol. Overal zie ik nieuwe verse aardappels, kropsla en verse peulvruchten, allemaal vers en gezond. 4 nieuwe aardappels, in vieren,…
Lees verder...

Mexicaanse tonijn wrap

Mexicaanse tonijn wrap. Ook mensen die eigenlijk niet van verse vis houden, maken voor tonijn uit blik vaak nog wel een uitzondering. Ik heb bijna altijd wat blikjes tonijn op voorraad omdat je er zo veel leuke dingen mee kunt doen. Natuurlijk combineer ik de tonijn met verse producten! Hier volgt een recept voor een heerlijke tonijnvulling. De…

Maaltijdsalade met verse tonijn, verse kruiden en exotische sumak

Maaltijdsalade met verse tonijn, verse kruiden en exotische sumak. Verse tonijn moet je behandelen zoals een goede biefstuk, vind ik. Wij eten deze vis graag rauw, in dungesneden plakjes of kleine blokjes. Maar, ook heel kort gebakken, dus bijna rauw komt de smaak van deze grote vis goed tot zijn recht. Om deze Tunesische maaltijdsalade te maken,…

Snelle pasta met tonijnsaus

Snelle pasta met tonijnsaus - Een bord pasta is altijd lekker, maar met deze Tonijnsaus smaakt dit bordje niet alleen lekker, maar hemels. Hartig, zilt, zuur, zoet, fris en romig zijn hierin verwerkt en het gerecht is in 15 minuten klaar. Wat wil een mens nog meer. Voedzaam, gezond, slank en lekker. Eet er een frisse salade bij en je zult merken dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is. Snelle…
Lees verder...

7 Eenvoudige en smakelijke vullingen voor je sandwich

Picknicken? Of gewoon een bijzondere lunch natuurlijk. Bij het horen van het woord sandwich droom je direct van mooie velden vol bloemen, of een heerlijk koel bos, en laten we het strand niet vergeten. Reden te meer om onderstaand sandwich beleg bij je favorieten te zetten. Wie weet worden je dromen snel werkelijkheid.

Spaanse Tortilla

Spaanse Tortilla, die kreeg ik van mijn Spaanse collega 15 jaar geleden. Echt een aanrader, zoooo lekker!!!: Ingrediënten voor 4 personen: 500-700 gr. grote aardappelen 2 grote uien 200 gr verse soepgroente 1 grote prei +/- 200 gr. spinazie uit pot 10-14 eieren 1/2 liter olijfolie 4 teentjes knoflook Versgemalen zwarte…

Amuse niçoise

Een superlekkere, originele amuse met tonijn, geschikt voor amuseglaasjes. Tover de bekende salade niçoise om tot een smakelijke amuse! Het is een gemakkelijk recept voor als je voor veel mensen kookt. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 4-6 personen. Het is tot 24 uur van tevoren te maken. Bewaar de tonijnmousse en groentenkaviaar apart van elkaar, afgedekt en in de koelkast. Kook de…
Lees verder...

Tonijn tajine met olijven

De tajine, een heerlijke slow food maaltijd voor het komende seizoen. En nu blijkt dat we met z'n allen te weinig vis eten is deze oosterse tajine van tonijn met olijven een echte topper! Eet vaker, gezonder en lekkerder vis!

Salade nicoise

Dit eenvoudige gerecht is heel geschikt als lente- of zomermaal. Omdat de tuinbonen rauw worden gegeten, moeten ze erg vers en jong zijn. Er bestaan talloze versies van deze salade, maar in het traditionele recept worden geen aardappels of andere gekookte groenten gebruikt.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer