Spaanse Tortilla met aardappel en ui
Het basisrecept voor Spaanse tortilla is een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Aardappel, uien en eieren, meer is het niet!
Het basisrecept voor Spaanse tortilla is een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Aardappel, uien en eieren, meer is het niet!
Zelf tortilla's maken is niet moeilijk maar vereist wel even je aandacht. Voorkom dat ze droog worden tijdens het bakken en maak ze het liefst met maismeel.
Dit is zo'n lekker recept! Met tortilla's en een Mexicaanse vulling maak je in een handomdraai deze heerlijke tortilla taart uit de oven. Echt een feestje!
Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker doordeweeks feestje van. 500 gram gehakt kruiden voor chili con ...
Salade van gegrilde groenten - Groenten krijgen een prachtige diepe smaak wanneer je ze grilt. Vrijwel alle groenten kun je grillen, alleen de wat zachtere soorten zijn wat minder geschikt. Wil je deze toch grillen, doe dit dan op het einde en grill ze kort. Deze salade is vrij van ...
Fuego Spice Mix Een inkijkje in het kookboek TexMex van Jonas Cramby Dit is de perfecte allround mix om voorraad te hebben als je houdt van de zogenaamde TexMex keuken, zoals Jonas Cramby die beschrijft in zijn kookboek. Past prima bij alles wat je grilt en bakt, zelfs groenten. Ook ...
Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...
TexMex Mangosalsa - Een inkijkje in het kookboek van Jonas Cramby, TexMex. Het recept voor deze Texmex mangosalsa komt uit het boek TexMex, dat de Zweed Jonas Cramby schreef. Deze zoetige, fruitige salsa van mango en habanero peper heb ik, zoals door Jonas Cramby wordt aangeraden, gecombineerd met de vleesschotel “Carnita”. ...
TEXMEX, het kookboek van Jonas Cramby - De Zweed Jonas Cramby schreef het boek TexMex, met de “ ondertiteling”: 70 recepten, it’s delicioso! Het boek is in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Gottmer/H.J.W. Becht BV. TexMex, ik hoef het hopelijk niet uitgebreid uit te leggen, is een samensmelting van de Mexicaanse keuken ...
Fajitas de Pollo - Deze topper stond "vroeger" op de kaart bij de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harveys, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van Center Parcs toen ze nog de Mexicaanse gerechten op de kaart hadden staan. Er waren variaties met; biefstukreepjes, eend en er was een vegetarische versie ...
Mexicaanse tonijn wrap. Ook mensen die eigenlijk niet van verse vis houden, maken voor tonijn uit blik vaak nog wel een uitzondering. Ik heb bijna altijd wat blikjes tonijn op voorraad omdat je er zo veel leuke dingen mee kunt doen. Natuurlijk combineer ik de tonijn met verse producten! Hier volgt ...
Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en ...
Met kant en klaar tortilla's uit de supermarkt kun je heerlijke dingen maken. Probeer deze Mexicaanse quesedilla's met kip eens. Lekker en niet eens zo ingewikkeld om te maken. Hiermee oogst je gegarandeerd succes. Serveer er een tomaten/komkommersalade bij. 1 pak maistortilla's (8 stuks) 4 kipfilets blikje ananasstukjes 1 avocado ...
Kip is zo veelzijdig, neem nu onderstaand recept ziet dat er niet heerlijk uit en o zo makkelijk en snel te maken!! 3 kipfilet’s 4 eieren Peper/zout zonnebloemolie De eieren goed loskloppen. De kipfilet’s in dunne plakken snijden. Beide zijden met peper en zout bestrooien en in het geklutste ...
De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado's, maïs en het maken van tortilla's, ...
Hoewel maïs tot de graansoorten behoort, wordt het ook wel als groente gegeten. Vooral jonge maïs van de kolf gegeten is een delicatesse, die vooral in de Verenigde staten als 'corn on the cob' wordt gewaardeerd. In Mexico is of was het volksvoedsel nummer 1. Niet zo gek, want maïs ...
Een druilerige middag, of een middag met heel veel culinaire zin? Maak zelf nacho's, leuk om te doen, en vooral ook simpel. Natuurlijk kost het tijd, maar het resultaat zijn eigen nacho's waar je trots op kunt zijn. Gebruik de receptuur van tortilla's, snijd ze klein en frituur ze. Nacho's ...
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...
Lees verderGyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...
Lees verderHet voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers