Tag: Vegetarisch

Hartige taart met verse spinazie, zongedroogde tomaat en feta

Hartige taart met verse spinazie, zongedroogde tomaat en feta Wie is er nou niet gek op taart? (ik in ieder geval wel ;) ) Met een hartige variant kun je ook tijdens het avondeten van taart genieten! Een hartige taart is eenvoudig te maken en er zijn oneindig veel variaties ...

Vegetarische aardappelschotel

Vegetarische aardappelschotel Koop gewoon een zak (ongeschilde) aardappelen en je kunt veel variëren. Bovendien is een zak aardappelen veel goedkoper dan de zogenaamde panklare gemaksproducten zoals voorgesneden frietjes, schijfjes aardappel, etcetera. Je kunt aardappelschijfjes of -blokjes makkelijk zelf maken. Schillen, wassen en in stukjes snijden is binnen 10 minuten gedaan. ...

Doe eens gek met bloemkool!

In mijn ogen is er bijna niets zo Hollands als bloemkool. Bloemkool met een sausje of gegratineerde bloemkool is natuurlijk erg lekker, maar waarom zou je niet eens iets anders doen met die overheerlijke bloemkool? Bloemkool bevat geen vet, niet of nauwelijks calorieën, maar wel een hele lading mineralen en ...

Lekkere kikkererwten-pannenkoekjes met Ras el Hanout

Lekkere kikkererwten-pannenkoekjes met Ras el Hanout Dit recept is gebaseerd op Socca, Frans platbrood van Joke. Toen wij ze voor de eerst keer aten, waren we meteen verkocht. Dit recept is zeker een blijvertje. Door het toevoegen van verschillende kruiden en specerijen mengsels ontstaat er steeds weer een heel andere smaak pannenkoek. Ik ...

Pizza Primavera

Pizza Primavera Zeg het eens met me mee: Piz-za-Prima-vera, dat rolt toch van je tong af en zo’n naam houdt direct een schone belofte in.... Mijn zoon en ik aten een jaar of wat geleden een pizza primavera in Zuid Tirol (Italië) tijdens onze lunchpauze ergens onderweg op een skiroute. ...

Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus

Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus Uit je werk thuiskomen en dan snel iets te eten maken, dat kan met dit recept. Met kant- en- klare ravioli fungi porcini (ravioli met een vulling van eekhoorntjesbrood ) uit de koeling van je supermarkt, zet je zo iets lekkers op tafel. Voor een ...

Vijfkazentaartjes uit de oven

Vijfkazentaartjes uit de oven. Het is er echt weer voor. Lekkere hartverwarmende kaastaartjes uit de oven. Je maakt ze met vijf soorten kaas. Die kun je naar smaak aanpassen. Houd je niet van blauwschimmel, dan neem je gewoon een andere kaas. Je kunt de taartjes serveren op een verjaardag, maar ze ...

Salade van Puy linzen

Salade van Puy linzen Geweldig! Heb ik net een salade van Puy linzen in elkaar geknutseld waaraan ik Turkse yoghurt heb toegevoegd,  komt er die zelfde avond een aflevering over Turkse, Griekse en Bulgaarse yoghurt bij "de Keuringsdienst van Waarde" op televisie. De Turkse yoghurt die ik gebruik koop ik ...

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten - Mijn zoon genoot van een vegetarische schotel in een Indiaas restaurant. Omdat hij het gerecht zo lekker vond, liet hij mij ook een hapje proeven. Ik was het met eens, echt lekker- romig, vol van smaak en voedzaam. In een poging om het thuis ...

Lasagne van verse snijbiet uit je moestuin

Een eigen moestuin. 't lijkt wel een hype. Ineens hebben we met z'n allen het gevoel gevonden van verse ingrediënten. Uit een volkstuin, ja zelfs uit de achtertuin. Gelukkig, dichterbij je eten kun je niet staan! Bovendien is er info genoeg beschikbaar om zelf je eigen tuintje te kunnen starten. ...

Lauwwarme Ravioli Caprese.

Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is vond ik het wel een leuk idee ...

Mediterrane Spaghetti met courgette en tomaat

Mediterrane Spaghetti met courgette en tomaat. Spaghetti is altijd lekker, maar deze is vegetarisch met lekkere groente en kruiden, op smaak gebracht met Parmezaan en balsamico. Echt een lekkere lichte lunch of bij warm weer een lekker bordje om in de tuin te eten. Proef de zomer zeg ik dan. Geef ...

Pittige spiezen van ciabatta, verse groenten en cheddar

Gegrild en toch vegetarisch. Of je deze spiesen van grove groenten en ciabatta, met verse cheddar, nu maakt onder de grill, of zomers op je barbecue, smaken doen ze altijd. Bovendien is dit echt lekker vers en volledig home made. Smullen dus! 225 gram cheddar in 16 blokjes 1/2 ciabatta ...

Nacho’s Especial; Ons stoute pleziertje!

Dit is een gerecht om met je vingers te eten en ze er daarna bij af te likken! Tortillachips, totopo’s in het Mexicaans, worden met kaas bedekt en onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is. Het verhaal wil dat ene meneer Ignacio "Nacho" Anaya, een restauranthouder in Mexico, ...

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met ...

Romige Mediterrane pasta met groente en kaas

Romige Mediterrane pasta met groente en kaas. O lala dit is wel vreselijk lekker. Wil je pasta eten en het een beetje veggie houden neem en proef dan deze eens. Ik had verse groente liggen en die moest op. Dit heb ik ervan gemaakt, verschrikkelijk lekker, licht en alsof je je ...

Pagina 4 van 5 1 3 4 5

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten