Ovenschotel met bloemkool
Ovenschotel met bloemkool, een publieksfavoriet, maar steeds weer met een eigen twist. Ik gebruik gruyère als smaakmaker in dit recept.
Ovenschotel met bloemkool, een publieksfavoriet, maar steeds weer met een eigen twist. Ik gebruik gruyère als smaakmaker in dit recept.
Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten. De ingrediënten van deze makkelijk plaattaart passen bij de herfst en vormen een geweldige combi.
Open lasagne Vegetarisch met geroosterde puntpaprika en courgette; Lasagne is heerlijk, maar na het eten geeft het mij vaak het gevoel dat er een steen op mijn maag ligt. Deze variant is lekker licht en is ook veel sneller klaar. De groenten in deze lasagne worden geroosterd en krijgen hierdoor een ...
Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C ...
De zachte smaken deze eierbloemencurry van tomaat, erwtjes en munt en de eieren erin maken dit tot een curry die vaak op mijn wekelijkse menu terugkomt.
Hoe haal je de smaak van de echte Indiase tomatencurry in eigen huis? Met dit recept kom je al een heel eind in de goede richting.
De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata met wintergroenten laat je zien dat het lang geen armoede meer is.
Spaghetti met een boerenkool-kaas pesto. Simpel, gezond en vegetarisch. Gemaakt met boerenkool v.d. stronk. Lang niet overal verkrijgbaar, maar hier lees je waar wel.
Hartige taart met verse spinazie, zongedroogde tomaat en feta Wie is er nou niet gek op taart? (ik in ieder geval wel ;) ) Met een hartige variant kun je ook tijdens het avondeten van taart genieten! Een hartige taart is eenvoudig te maken en er zijn oneindig veel variaties ...
Lekkere kikkererwten-pannenkoekjes met Ras el Hanout Dit recept is gebaseerd op Socca, Frans platbrood van Joke. Toen wij ze voor de eerst keer aten, waren we meteen verkocht. Dit recept is zeker een blijvertje. Door het toevoegen van verschillende kruiden en specerijen mengsels ontstaat er steeds weer een heel andere smaak pannenkoek. Ik ...
Pizza Primavera Zeg het eens met me mee: Piz-za-Prima-vera, dat rolt toch van je tong af en zo’n naam houdt direct een schone belofte in.... Mijn zoon en ik aten een jaar of wat geleden een pizza primavera in Zuid Tirol (Italië) tijdens onze lunchpauze ergens onderweg op een skiroute. ...
Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus Uit je werk thuiskomen en dan snel iets te eten maken, dat kan met dit recept. Met kant- en- klare ravioli fungi porcini (ravioli met een vulling van eekhoorntjesbrood ) uit de koeling van je supermarkt, zet je zo iets lekkers op tafel. Voor een ...
Vijfkazentaartjes uit de oven. Het is er echt weer voor. Lekkere hartverwarmende kaastaartjes uit de oven. Je maakt ze met vijf soorten kaas. Die kun je naar smaak aanpassen. Houd je niet van blauwschimmel, dan neem je gewoon een andere kaas. Je kunt de taartjes serveren op een verjaardag, maar ze ...
Spanakopita is een authentieke Griekse spinazietaart in heerlijk knapperig filodeeg. Er lekker als lunchgerecht of op een buffet, maar ook lekker om, in stukjes gesneden, bij de borrel te eten.
Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is vond ik het wel een leuk idee ...
Mediterrane Spaghetti met courgette en tomaat. Spaghetti is altijd lekker, maar deze is vegetarisch met lekkere groente en kruiden, op smaak gebracht met Parmezaan en balsamico. Echt een lekkere lichte lunch of bij warm weer een lekker bordje om in de tuin te eten. Proef de zomer zeg ik dan. Geef ...
Gegrild en toch vegetarisch. Of je deze spiesen van grove groenten en ciabatta, met verse cheddar, nu maakt onder de grill, of zomers op je barbecue, smaken doen ze altijd. Bovendien is dit echt lekker vers en volledig home made. Smullen dus! 225 gram cheddar in 16 blokjes 1/2 ciabatta ...
Romige Mediterrane pasta met groente en kaas. O lala dit is wel vreselijk lekker. Wil je pasta eten en het een beetje veggie houden neem en proef dan deze eens. Ik had verse groente liggen en die moest op. Dit heb ik ervan gemaakt, verschrikkelijk lekker, licht en alsof je je ...
Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een prima lunchgerecht. 500 gram spaghetti 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes ...
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoKip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!
Check het recept of lees de infoLunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.
Check het recept of lees de infoCheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers