Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Vegetarisch recepten & inspiratie

Vegetarisch

Pittige spiezen van ciabatta, verse groenten en cheddar

Gegrild en toch vegetarisch. Of je deze spiesen van grove groenten en ciabatta, met verse cheddar, nu maakt onder de grill, of zomers op je barbecue, smaken doen ze altijd. Bovendien is dit echt lekker vers en volledig home made. Smullen dus! 225 gram cheddar in 16 blokjes 1/2 ciabatta met zongedroogde tomaatjes, in 16 grove stukken 16 cherrytomaatjes 1 rode paprika, schoongemaakt, in…
Lees verder...

Nacho’s Especial; Ons stoute pleziertje!

Dit is een gerecht om met je vingers te eten en ze er daarna bij af te likken! Tortillachips, totopo’s in het Mexicaans, worden met kaas bedekt en onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is. Het verhaal wil dat ene meneer Ignacio "Nacho" Anaya, een restauranthouder in Mexico, net over de grens met de VS, in 1943 een aantal Amerikaanse…

Salade van avocado, quinoa en tuinbonen

Dit is een recept van Yotam Ottolenghi uit zijn kookboek “ Plenty”. Recepten uit de Joods- Arabische cultuur zijn vaak ruim bemeten (ruime portionering); meestal begin ik daarom eerst eens om de aangegeven hoeveelheden te halveren en doorgaans hou ik dan voldoende over om 4 tot 6 magen mee te vullen. Deze kleurige salade is als (vegetarisch)…

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar. 400 gram spaghetti 1 bakje verse Cherry tomaten 1 zak verse Rucola…
Lees verder...

Romige Mediterrane pasta met groente en kaas

Romige Mediterrane pasta met groente en kaas. O lala dit is wel vreselijk lekker. Wil je pasta eten en het een beetje veggie houden neem en proef dan deze eens. Ik had verse groente liggen en die moest op. Dit heb ik ervan gemaakt, verschrikkelijk lekker, licht en alsof je je aan een warm strand waant. Probeer zelf maar, vol met smaken en…

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een prima lunchgerecht. 500 gram spaghetti 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 chili…

Spaghetti aglio e olio e peperonico (met een twist)

Spaghetti met veel knoflook, een pepertje en olijfolie. Een heerlijke eenvoudige (pittig-romige) pasta voor een lekkere lunch of makkelijke, maar voedzame maaltijd met veel smaak. Dit wordt wereldwijd heel veel gegeten! Heel snel klaar (2 pers.). 300 gr. spaghetti 125 ml mooie olijfolie van goede kwaliteit 3 - 4 tenen knoflook 1 rode chilipeper (zonder zaadjes) 1 ½ el platte peterselie…
Lees verder...

Paardenbloemen pasta met spinazie walnoten saus

Ik ben gek op pasta en dan vooral de verse pasta want het smaakt toch echt heel anders als de pasta die je in een zakje koopt, wij eten daarom vaak in het weekend pasta en dan gezellig in de middag samen maken, echt heel leuk om te doen. Nou heb ik onlangs een paardebloempasta gemaakt en die wil ik graag met jullie delen want ik vind hem echt de…

Snijbietstelen met Spaanse saus

Snijbietstelen met Spaanse saus. Snijbietjes zijn een heerlijke voorjaarsgroente, kort te koop, april en mei. Je kunt zakjes kopen bij de Lidl want daar lagen ze hartstikke vers in zakken of bij de groentespeciaalzaak. Het heeft veel smaak en is ietwat pittig, maar echt de smaken van het voorjaar. In combinatie met de saus, wortel en gegratineerde…

Pittig romige spaghetti ovenschotel

Pittig romige spaghetti ovenschotel. Eens in de twee weken eten we wel pasta want doet je toch een beetje denken aan de zon én het is lekker! Dit is een zelfbedacht ovenschoteltje vol met Italiaanse smaken. Hij is echt heerlijk en super simpel en snel te maken. Je kunt er van alles bij eten. Onderaan dit recept staat een suggestie, maar neem gewoon wat je (en eventuele huisgenoten) lekker…
Lees verder...

Aardappel-Ui schotel met rozemarijn

Aardappel, ui en rozemarijn. Dat klinkt toch saai? Niets is minder waar, deze schotel leent zich prima voor een doordeweekse dag. Je bent geen kapitaal kwijt en je eet hartstikke lekker. Liefhebbers leggen er een laagje camembert tussen.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer