Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Verse vis recepten & inspiratie

Verse vis

Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis met grote regelmaat op het menu moeten staan. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.

Kijk ook eens  op de volgende pagina’s

Verse vis: KabeljauwSkreiZalmScholDoradeForelZeewolfTongMakreelHeilbotRode poonHondshaaiPaling

Schaal- en schelpdierenKokkelsMosselenOesters – (Oosterschelde)KreeftCoquilleGarnalenScheermessen

Mosselseizoen van start met topkwaliteit

Woensdag 1 augustus 2018 ging het mosselseizoen officieel van start. Een maand later dan normaal, maar de kwaliteit is dit jaar bijzonder goed. De mosselschelpen zijn wat kleiner dan normaal, maar de mossel in de schelp is groter en de mosselen zijn heerlijk vol van smaak. Bovendien zijn er voldoende Zeeuwse mosselen om nu met de start van het…

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse is hun vertrouwde assistent. We vertrekken rond 7 uur uit de haven van Harlingen en het grote schip zet koers…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer