Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Verse vis recepten & inspiratie

Verse vis

Met verse vis maak je de lekkerste gerechten. Als land aan de Noordzee zou verse vis met grote regelmaat op het menu moeten staan. Dat valt in de praktijk een beetje tegen. We staan graag bij de visboer voor een lekkerbek of een portie kibbeling, maar de andere vissoorten die we vangen in de Noordzee laten we liggen. Zo zonde! Leer weer koken met verse vis. Het maakt niet uit of je deze zelf fileert of dat je het de visboer laat doen. Maar ga aan de slag met de mooie smaken uit eigen land. Wordt weer trots op lokale producten. Op deze pagina vind je volop inspiratie om met verse vis aan de slag te gaan.

Kijk ook eens  op de volgende pagina’s

Verse vis: KabeljauwSkreiZalmScholDoradeForelZeewolfTongMakreelHeilbotRode poonHondshaaiPaling

Schaal- en schelpdierenKokkelsMosselenOesters – (Oosterschelde)KreeftCoquilleGarnalenScheermessen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse is hun vertrouwde assistent. We vertrekken rond 7 uur uit de haven van Harlingen en het grote schip zet koers…
Lees verder...

Haring eten: wat je moet snappen over haring happen

Haring eten; wat je moet snappen over haring happen - Hollandse Nieuwe. We zijn natuurlijk helemaal in de ban van onze eigen Hollandse Nieuwe Haring. Maar hoe eigen is die haring eigenlijk? Vandaag willen we je graag meenemen in de vele verschillende eetgewoonten. Per regio verschilt het namelijk behoorlijk hoe we die haring eten. De één zweert bij puur zonder ui, de ander houdt van een zuurtje.…
Lees verder...

Nieuwe VISwijzer ook als app te downloaden

Nieuwe VISwijzer ook als app te downloaden – Of de vis die op je bord ligt duurzaam gevangen of geteeld is DE vraag die we onszelf moeten stellen. En niet alleen onszelf, maar ook de visboer of het restaurant waar je die heerlijke tongfilet op de kaart ziet staan. Maar wil je zelf checken of de vis die je in je handen hebt op de markt of bij de…

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter - Christiaan van de Poel uit Yerseke, een mosselvisser en ondernemer bij vis-winkel-online.nl tegelijk. Daar willen we meer van weten en om die reden staan wij op donderdag 9 juli (een dag na de officiële opening van het mosselseizoen) 's morgens om 6:00 uur bij de haven van Yerseke. Op…

Vis bereiden; De vele mogelijkheden op een rij

Verse vis bereiden kan op vele manieren. Kies voor visfilet als je de vis in z'n geheel niet aan durft. Je leverancier helpt je graag op weg zodat jij bij de bereiding alleen nog na hoeft te denken hoe je dat filetje op smaak brengt en de juiste garing meegeeft. We geven je hier een overzicht van bereidingswijzen. Kies je voor even snel een visje…

Zeebaars; Durf eens wat anders met vis

Zeebaars; Durf eens wat anders met vis De titel van dit artikel had net zo goed kunnen zijn: "Zeebaars; Durf eens wat met een andere vis." Een andere vis dan de zo populaire kabeljauwfilet of het eeuwige stukje zalm. Een andere vis dan de goedkope tilapia en pangasius, die meer en meer verkocht worden. Durf eens iets met zeebaars te maken! Dát is…

Goedkope import vis verwoest inkomen Nederlandse vissers

Goedkope import vis verwoest inkomen Nederlandse vissers Waar zijn we toch mee bezig? Terwijl de Nederlandse supermarkten vol liggen met importvis voor een paar dubbeltjes, besloten de Urker vissers deze week aan wal te blijven. Tegelijkertijd riepen ze andere vissers in Nederland op om dit ook te doen. De Urker viskotters kunnen met de huidige prijzen niet meer rendabel draaien. Kosten omlaag,…
Lees verder...

MSC certificaat voor Schol- en tongvissers. Lekker Tafelen was erbij.

Schol- en tongvissers, verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) hebben vandaag tijdens de culiperslunch in Amsterdam het MSC (Marine Stewardship Council) certificaat voor duurzame visserij in ontvangst genomen. Lekker Tafelen was erbij! De schol en tong die zij vangen is 100 procent verantwoord. ‘Een grote stap vooruit voor de…

Visfond, zo maak je het zelf

Maak zelf een visfond. Dat geeft meer smaak en zeker meer plezier als die standaard fond uit een potje. Overigens zie je die potjes fond overal verdwijnen. Gebruiken we geen fond meer? Met deze receptuur zal er weer een wereld aan smaak voor je open gaan. Je ontdekt het vanzelf.

Vis pocheren doe je zo

Pocheren "het langzaam gaar laten worden in vloeistof die tegen de kook aan wordt gehouden" is een prachtige bereidingsmethode voor vele vissoorten.

Vis op de barbecue, dat kan altijd beter

Naast vlees kun je ook lekker vis op de barbecue leggen. Perfect gegrilde vis vraagt de nodige aandacht. Daarom zetten we graag een aantal tips voor je op een rij. Zorg voor voldoende hitte. Geen vlammen, maar wel een hete barbecue. Probeer eerst eens visfilets met huid. Leg de filets met de huid naar beneden op de barbecue. Ook hele vis…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer