>
- Advertentie -

Tag: vet

Penne met sperziebonen, bacon en tijm

Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral.... bijzonder lekker. 300 gram penne (ribbelpasta) 400 gram Hollandse sperziebonen 300 gram champignons 8 plakjes ...

Energie en de relatie tot overgewicht

We hebben energie nodig om te kunnen groeien, ons lichaam te laten herstellen bij ziekte en om elke dag weer te kunnen presteren. Onze voedingsmiddelen leveren energie in de vorm van vetten, koolhydraten en eiwitten. Ook alcohol is een energie leverancier, dus pas op als u wilt afvallen! Hoeveel energie ...

Andijviestamppot, de basis staat vast, de rest creëer jij!

Iedereen die dit leest denkt waarschijnlijk, ha lekker, andijviestamppot. Want wie kent dit traditionele gerecht nou niet? We serveren graag andijviestamppot, een flinke pan, spekjes erdoor en ja, we variëren wat als de plaatselijke supermarkt maar even verteld hoe dat moet. Hier vertellen we je graag de basis. Daarbij krijg ...

Buffalo wings

Even langs de poelier vandaag en gelijk een contract afsluiten daar, want na het eten van deze lekkernij zul je echt vaker binnen lopen. We marineren kipvleugeltjes in een aangename combinatie van zoet, zuur en pittig. Dit gerecht ga je ons nooit meer vergeven! 16 kippenvleugeltjes 4 eetlepels citroensap 6 ...

Makreel, vers of gerookt

Makreel staat bekend om haar gezonde vetten. Er zit dan ook 10 tot 15 % vet in. Maar, gezonde vetten die je gewoon nodig hebt. Reden genoeg om eens vaker makreel te eten. Het meest gangbaar is de gerookte makreel die je tegenwoordig ook in elke supermarkt kunt kopen. Maar ...

Schuif je verse appeltaart maar weer in de oven.

Mensen, doe ons en jezelf nou een plezier en laat al die kant en klare bakmixen eens staan. Pas had ik me ook weer eens laten verleiden door een aanbieding, maar wat een geknoei. Maak je eigen deeg, het is zo simpel, breng het zelf op smaak en geniet van ...

Rijst, een stukje productkennis

Rijst is eigenlijk gewoon een soort gras. Daarmee is het directe familie van maïs en van alle graansoorten. Al 5.000 jaar geleden werd er rijst voor menselijke consumptie verbouwd in China. Van daaruit heeft het zich verspreid over andere delen van de wereld en nu is rijst het belangrijkste voedsel ...

Witbrood uit de oven

Vers gebakken witbrood, net warm uit de oven, lekker serveren met jouw favoriete beleg. Dat is toch feest voor iedereen? Dit is het absolute basisrecept voor een eigen gebakken witbrood. 500 gram bloem 1 zakje droge gist 3 dl. melk 5 gram zout 75 gram boter Doe de gist in ...

Rosbief met knoflook en rozemarijn uit de oven

Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk! 1 ...

Pagina 2 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten