Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
vet recepten & inspiratie

vet

Turkse pides

Pides zijn platte turkse pizzaatjes met een zachte binnenkant en een krokante buitenkant. Lekker knapperig gebakken. Hier met sesam of maanzaad, maar deze pides zijn ook perfect te vullen met bijvoorbeeld gebakken gehakt met feta en paprika. 
Lees verder...

Chocola

Godenspijs of wel chocola! Bijna iedereen lust wel chocola. Sommige mensen zijn er zelfs verslaafd aan. In deze column vertel ik meer over chocola en hoe het komt dat we er misschien wel verslaafd aan kunnen raken.

Snel, Vers en Simpel: Pastasaus

Waarom ingewikkeld doen als het simpel kan. Het meest makkelijke is een pot leeggooien op je pasta, maar als je die zin alleen al leest heb je al geen honger meer. Een beetje trots mag ook! Deze pastasaus maak je van verse tomaten met een spekje en verse Italiaanse kaas.

Vetten

Vaak, als we gaan lijnen, weren we alle vetten uit onze voeding omdat we denken dat we van vetten dik worden! Maar vetten hebben we juist hard nodig en mogen niet weggelaten worden uit onze voeding:
Lees verder...

Gezonde en knapperige rode kool salade

Gisteren uit eten geweest? Neem dan vandaag een lekker mager stukje vlees. Neem er aardappelblokjes bij, die je in een bouillon kookt (geen vet nodig) en serveer me deze heerlijke rode kool salade. Vanaf nu gooi je nooit je restjes rode kool meer weg.

Penne met sperziebonen, bacon en tijm

Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral.... bijzonder lekker.

Provencaalse kip ovenschotel

Een uiterst complete en voedzame ovenschotel. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Dit is echt vreselijk lekker getuige de reacties die ik altijd krijg. Hoeveelheden zijn ruim voldoende voor een gezin van 4…
Lees verder...

Energie en de relatie tot overgewicht

We hebben energie nodig om te kunnen groeien, ons lichaam te laten herstellen bij ziekte en om elke dag weer te kunnen presteren. Onze voedingsmiddelen leveren energie in de vorm van vetten, koolhydraten en eiwitten. Ook alcohol is een energie leverancier, dus pas op als u wilt afvallen!

Andijviestamppot, de basis staat vast, de rest creëer jij!

Iedereen die dit leest denkt waarschijnlijk, ha lekker, andijviestamppot. Want wie kent dit traditionele gerecht nou niet? We serveren graag andijviestamppot, een flinke pan, spekjes erdoor en ja, we variëren wat als de plaatselijke supermarkt maar even verteld hoe dat moet. Hier vertellen we je graag de basis. Daarbij krijg je cadeau, een hele…

Lekker Sudderen in de Tajine; Eersteklas slowcooking

De tajine is een traditionele kookpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten (tajine betekent trouwens ‘suddergerecht’). Klei neemt de warmte traag en gelijkmatig op en houdt ze daarna lang vast. Dankzij de kegelvormige vorm condenseert bijna alle stoom tegen het deksel en druipt weer op het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd te worden, de…
Lees verder...

Buffalo wings

Even langs de poelier vandaag en gelijk een contract afsluiten daar, want na het eten van deze lekkernij zul je echt vaker binnen lopen. We marineren kipvleugeltjes in een aangename combinatie van zoet, zuur en pittig. Dit gerecht ga je ons nooit meer vergeven!

Makreel, vers of gerookt

Makreel staat bekend om haar gezonde vetten. Er zit dan ook 10 tot 15 % vet in. Maar, gezonde vetten die je gewoon nodig hebt. Reden genoeg om eens vaker makreel te eten. Het meest gangbaar is de gerookte makreel die je tegenwoordig ook in elke supermarkt kunt kopen. Maar de verse makreel vind je nauwelijks in de supermarkt. Daarvoor zul je echt…

Schuif je verse appeltaart maar weer in de oven.

Mensen, doe ons en jezelf nou een plezier en laat al die kant en klare bakmixen eens staan. Pas had ik me ook weer eens laten verleiden door een aanbieding, maar wat een geknoei. Maak je eigen deeg, het is zo simpel, breng het zelf op smaak en geniet van jou appeltaart. Of is ie straks weer van jou en een beetje van........ De nieuwe oogst Goudreinetten is er weer, dus je kunt weer helemaal je…
Lees verder...

Rijst, een stukje productkennis

Rijst is eigenlijk gewoon een soort gras. Daarmee is het directe familie van maïs en van alle graansoorten. Al 5.000 jaar geleden werd er rijst voor menselijke consumptie verbouwd in China. Van daaruit heeft het zich verspreid over andere delen van de wereld en nu is rijst het belangrijkste voedsel dat er is.

Witbrood uit de oven

Vers gebakken witbrood, net warm uit de oven, lekker serveren met jouw favoriete beleg. Dat is toch feest voor iedereen? Dit is het absolute basisrecept voor een eigen gebakken witbrood.

Rosbief met knoflook en rozemarijn uit de oven

Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk!
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer