Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

vis

Mosselseizoen van start met topkwaliteit

Woensdag 1 augustus 2018 ging het mosselseizoen officieel van start. Een maand later dan normaal, maar de kwaliteit is dit jaar bijzonder goed. De mosselschelpen zijn wat kleiner dan normaal, maar de mossel in de schelp is groter en de mosselen zijn heerlijk vol van smaak. Bovendien zijn er voldoende Zeeuwse mosselen om nu met de start van het…
Lees verder...

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

De homemade variant op de standaard visgratin uit de diepvries van de supermarkt. Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto is een vers, gezond en ook nog eens heel erg lekker visgerecht. Het staat binnen een half uur op tafel. Je hebt dan wel een actief half uurtje in de keuken.
Lees verder...

Vissalade

Een zelfgemaakte vissalade is echt een lekkernij. Maak het van restjes vis of koop het staartstuk van een vis naar…

Heek met notencrumble

De heek is wellicht bij ons niet zo bekend als de kabeljauw, toch is ook de heek een lekkere en makkelijke vis om…

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse is hun vertrouwde assistent. We vertrekken rond 7 uur uit de…
Lees verder...