Recepten om zelf te makenOnderwerp "vlees"

Terug naar homepage

vlees receptenVlees is een nogal besproken onderwerp. De één kiest voor een volledig vegetarisch leven, de ander blijkt een echte vlees junk en weer een ander kiest voor een dagje zonder vlees. Wij zijn van mening dat een stukje vlees absoluut geen kwaad kan. Daarbij vermelden we nadrukkelijk dat het goed is om vlees bij een echte slager te halen en ook dan nog te weten waar jouw stukje vlees vandaan komt. Betaal liever wat meer en eet een keer minder vlees.
nbsp;

Vlees recepten

Met een mooie steak, een eerlijke kip of goed gehakt dat niet van de kiloknaller komt kun je jezelf en/of je gasten echt verrassen. Het is echt belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Voorkom droog vlees of vlees dat niet gaar is. In onze recepten vind je dan ook regelmatig tips en ideeën die je verder helpen in de keuken. Oh.. en we checken ze altijd even bij de echte slager.


Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Lees Meer

Gehaktballen in jus; basisrecept om zelf te maken

Gehaktballen in jus, wie is daar nou niet groot mee geworden. Wij vertellen je hoe je zelf de lekkerste gehaktballen in jus kunt maken.

Lees Meer

Luikse balletjes

Dit Belgische streekgerecht is eenvoudig te maken als je over Luikse siroop beschikt. Luikse balletjes serveer je met friet en je kinderen helpen graag.

Lees Meer

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon, de snackbar klassieker kan je ook gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Wij vertellen je precies wat een kapsalon is en hoe je hem maakt!

Lees Meer

Rendang, Klassieker uit de Indische keuken

Heel de wereld maakt stoofpotjes en de pittige Rendang uit Indonesië is net zo’n klassieker als de Boeuf Bourguignon uit Frankrijk.

Lees Meer

De kipcorn maar dan van kalkoen; Snacken met plezier

De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel.

Lees Meer

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook met veel verse groenten en aardappels. Vandaag bereiden is morgen eten!

Lees Meer

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer

Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Nachos zijn chips waar je heerlijk fingerfood van kan maken om te delen. Maak hem met gehakt, veel kaas en je eigen homemade Mexicaanse kruidenmix.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.

Lees Meer

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades

Marineren doe je gewoon lekker zelf. Met een aantal basisingrediënten kom je al een heel eind. Wij geven je 8 heerijke en snelle vleesmarinades.

Lees Meer

Ossenstaartsoep – Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel

Ossenstaartsoep wordt te vaak uit een blik gegeten. Weet je dan wat je eet? Probeer deze verse, zelfgemaakte ossenstaartsoep en je wil niet anders meer.

Lees Meer

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Deze steak sandwich uit Philadelphia is weer eens totaal iets anders dan de – eveneens Amerikaanse – hamburger. Serveer eens een broodje warm vlees.

Lees Meer

Runderbouillon en gelei; Een natuurlijk product

Van een runderbouillon van pezen en zenen krijg je een prachtige gelei die als basis dient voor vele soorten soepen, sauzen en zelfs voorgerechten.

Lees Meer

Gekonfijte eendenbout; De sfeer van Frankrijk op tafel

Konfijten is conserveren. Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Gekonfijte eendenbout is ideaal als je gasten krijgt en even niet lang in de keuken wilt staan.

Lees Meer

Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas

Beef Wellington is een waar feestgerecht, waarmee je de ossenhaas echt eer betoont. Het vergt wat voorbereiding, maar het is niet moeilijk en het wordt geheid smullen!

Lees Meer

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier – Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de jacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen. Ik mag mee als drijver. Om acht uur ’s ochtends worden we verwacht.

Lees Meer