Recepten om zelf te makenOnderwerp "vlees"

Terug naar homepage

vlees receptenVlees is een nogal besproken onderwerp. De één kiest voor een volledig vegetarisch leven, de ander blijkt een echte vlees junk en weer een ander kiest voor een dagje zonder vlees. Wij zijn van mening dat een stukje vlees absoluut geen kwaad kan. Daarbij vermelden we nadrukkelijk dat het goed is om vlees bij een echte slager te halen en ook dan nog te weten waar jouw stukje vlees vandaan komt. Betaal liever wat meer en eet een keer minder vlees.

Vlees recepten

Met een mooie steak, een eerlijke kip of goed gehakt dat niet van de kiloknaller komt kun je jezelf en/of je gasten echt verrassen. Het is echt belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Voorkom droog vlees of vlees dat niet gaar is. In onze recepten vind je dan ook regelmatig tips en ideeën die je verder helpen in de keuken. Oh.. en we checken ze altijd even bij de echte slager.


Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola

Kebab kun je afhalen bij de diverse grillrooms, maar in dit artikel ontdek je de voordelen van een kebab menu van eigen barbecue. Lekker en vooral gezellig!

Lees Meer

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

Met lekkere plakken schouderham maak je op de barbecue deze Hawaii sliders. Uiteraard met je eigen gebakken broodjes en verse ananas.

Lees Meer

Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen we het vlees op de barbecue.

Lees Meer

Schnitzels zelf paneren; met stap-voor-stap uitleg

In 10 minuten paneer je je eigen schnitzels, met deze stap-voor-stap uitleg kan het niet meer mis gaan en maak je zelf de lekkerste gepaneerde schnitzels.

Lees Meer

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

De zigeunerschnitzel, deze al dan niet gepaneerde schnitzel met een licht pikante paprikasaus is, zeker in de Oostenrijkse en Duitse keuken, een bekende schnitzelvariant.

Lees Meer

Jägerschnitzel, schnitzel geserveerd met een romige jachtsaus

De jägerschnitzel is een heerlijke aanvulling op al je andere schnitzel recepten. Deze schnitzelvariant wordt geserveerd met een romige champignonsaus.

Lees Meer

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept. Want als je een braadworst bij de slager koopt weet je altijd dat je vers vlees hebt zonder rare toevoegingen.

Lees Meer

Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus

Een stoer gerecht deze braadworst met penne. Dit komt door de mosterd en Parmezaanse kaas in een roomsaus. Serveer dit gerecht met een groene salade.

Lees Meer

Kalfsschnitzelrolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Kalfsschnitzelrolletjes met een Italiaans tintje, ze worden bereid in een heerlijke tomatensaus en gevuld met Taleggio, een zoetige Italiaanse schimmelkaas.

Lees Meer

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch is een makkelijk recept voor door de weeks. Verse speklappen van de slager, een paar uien en je bent al bijna klaar.

Lees Meer

Vleesbijbel van Gertjan Kiers

Deze Vleesbijbel vertelt je alles wat je moet weten. Waar je bij het kopen op moet letten, wat alternatieven zijn, hoe je moet bereiden en alles wat er verder bij hoort, met recht een Vleesbijbel.

Lees Meer

Soto ayam; Indonesische kippensoep

Soto ayam is een Indonesische soep met kip. Door de royale vulling met een garnering van ei, taugé en gebakken uitjes heb je hiermee een echte maaltijdsoep.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

Raapstelen stamppot met een snelle goulash

Niet schrikken van de goulash… dit is echt een snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een raapstelen stamppot en in de winter neem je een andijviestamppot.

Lees Meer

Samen een koe kopen, direct van de boer

Kies je om online boodschappen te doen dan is het een kleine moeite voor vlees even verder te kijken dan die site waar je ook je flessen frisdrank haalt.

Lees Meer

Gehakt, de meest veelzijdige stukjes vlees. Weet je echt wat je eet?

Gehakt bestaat uit dierlijk vlees en dierlijk vet, koop je vers en maak je zelf aan. Wat zijn de regels voor de samenstelling (zonder rare toevoegingen)?

Lees Meer

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Lees Meer

Gehaktballen in jus; basisrecept om zelf te maken

Gehaktballen in jus, wie is daar nou niet groot mee geworden. Wij vertellen je hoe je zelf de lekkerste gehaktballen in jus kunt maken.

Lees Meer

Luikse balletjes

Dit Belgische streekgerecht is eenvoudig te maken als je over Luikse siroop beschikt. Luikse balletjes serveer je met friet en je kinderen helpen graag.

Lees Meer