Recepten om zelf te maken



Onderwerp "vlees"

Terug naar homepage

vlees receptenVlees is een nogal besproken onderwerp. De één kiest voor een volledig vegetarisch leven, de ander blijkt een echte vlees junk en weer een ander kiest voor een dagje zonder vlees. Wij zijn van mening dat een stukje vlees absoluut geen kwaad kan. Daarbij vermelden we nadrukkelijk dat het goed is om vlees bij een echte slager te halen en ook dan nog te weten waar jouw stukje vlees vandaan komt. Betaal liever wat meer en eet een keer minder vlees.
nbsp;

Vlees recepten

Met een mooie steak, een eerlijke kip of goed gehakt dat niet van de kiloknaller komt kun je jezelf en/of je gasten echt verrassen. Het is echt belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Voorkom droog vlees of vlees dat niet gaar is. In onze recepten vind je dan ook regelmatig tips en ideeën die je verder helpen in de keuken. Oh.. en we checken ze altijd even bij de echte slager.


Kalfsschnitzelrolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Kalfsschnitzelrolletjes met een Italiaans tintje, ze worden bereid in een heerlijke tomatensaus en gevuld met Taleggio, een zoetige Italiaanse schimmelkaas.

Lees Meer

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch is een makkelijk recept voor door de weeks. Verse speklappen van de slager, een paar uien en je bent al bijna klaar.

Lees Meer

Vleesbijbel van Gertjan Kiers

Deze Vleesbijbel vertelt je alles wat je moet weten. Waar je bij het kopen op moet letten, wat alternatieven zijn, hoe je moet bereiden en alles wat er verder bij hoort, met recht een Vleesbijbel.

Lees Meer

Soto ayam; Indonesische kippensoep

Soto ayam is een Indonesische soep met kip. Door de royale vulling met een garnering van ei, taugé en gebakken uitjes heb je hiermee een echte maaltijdsoep.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

Raapstelen stamppot met een snelle goulash

Niet schrikken van de goulash… dit is echt een snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een raapstelen stamppot en in de winter neem je een andijviestamppot.

Lees Meer

Samen een koe kopen, direct van de boer

Kies je om online boodschappen te doen dan is het een kleine moeite voor vlees even verder te kijken dan die site waar je ook je flessen frisdrank haalt.

Lees Meer

Gehakt, de meest veelzijdige stukjes vlees. Weet je echt wat je eet?

Gehakt bestaat uit dierlijk vlees en dierlijk vet, koop je vers en maak je zelf aan. Wat zijn de regels voor de samenstelling (zonder rare toevoegingen)?

Lees Meer

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Lees Meer

Gehaktballen in jus; basisrecept om zelf te maken

Gehaktballen in jus, wie is daar nou niet groot mee geworden. Wij vertellen je hoe je zelf de lekkerste gehaktballen in jus kunt maken.

Lees Meer

Luikse balletjes

Dit Belgische streekgerecht is eenvoudig te maken als je over Luikse siroop beschikt. Luikse balletjes serveer je met friet en je kinderen helpen graag.

Lees Meer

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon, de snackbar klassieker kan je ook gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Wij vertellen je precies wat een kapsalon is en hoe je hem maakt!

Lees Meer

Rendang, Klassieker uit de Indische keuken

Heel de wereld maakt stoofpotjes en de pittige Rendang uit Indonesië is net zo’n klassieker als de Boeuf Bourguignon uit Frankrijk.

Lees Meer

De kipcorn maar dan van kalkoen; Snacken met plezier

De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel.

Lees Meer

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook met veel verse groenten en aardappels. Vandaag bereiden is morgen eten!

Lees Meer

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer

Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Nachos zijn chips waar je heerlijk fingerfood van kan maken om te delen. Maak hem met gehakt, veel kaas en je eigen homemade Mexicaanse kruidenmix.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer