Heldere ossenstaartsoep
Geniet van een Heldere ossenstaartsoep gemaakt van runderstaart en lekker veel groente, met recht een echte krachtpatser onder de bouillon.
De beste ideeën & recepten met vlees in de hoofdrol. De basis is de inkoop van goed vlees om het vervolgens op de juiste manier te bereiden.
Geniet van een Heldere ossenstaartsoep gemaakt van runderstaart en lekker veel groente, met recht een echte krachtpatser onder de bouillon.
Een duivels lekker stoofgerecht met kip, duuvelkesvlees is het hele jaar door een topper, maar mag niet ontbreken tijdens carnaval.
Zelf gebakken worstenbroodjes. De worstenbroodjes zijn erg geliefd in Brabant en Limburg, maar je kunt iedereen blij maken met deze snack.
Stoofvlees kun je op talloze manieren verwerken. De klassiekers ken je hopelijk ook al. Probeer dan ook eens stoofvlees in pindasaus!
Biefstuk in de maaltijdsalade? Dat kan heel goed en is heel lekker. Biefstuksalade met oesterzwammen. Die moet je geproefd hebben!
Een heel eenvoudig, lekker warm, echt Hollands borrelhapje heb je zo gemaakt. Rookworst met katenspek aan een prikkertje, uit de oven!
Weet jij waar het vlees dat je eet, vandaan komt? In Frankrijk zijn restaurants nu verplicht dat op de menukaart te melden. Hoe kies jij?
Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.
Gehaktballen kennen we in alle soorten, maten en smaken. Maar ken jij de Amsterdamse gehaktbal al? Een echte en bijzondere klassieker!
Met dit recept voor kruidige noedels met paksoi en gehakt zet je in een half uur iets gezonds op tafel dat ook nog eens erg lekker is.
Een eenvoudige ovenschotel met gehakt en aardappelpuree die heerlijk is voor een gewone maaltijd; de Franse klassieker Hachis Parmentier!
Bewust eten betekent kiezen voor seizoensgebonden groenten en bewerkt voedsel vermijden. Dank na over wat je eet, ook als je groenten koopt.
Een variatie op de klassieke lasagne is de lasagne met kipgehakt en spinazie. Lekker, makkelijk te maken en boordevol verse spinazie.
Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.
Als borrelhap of bij de warme maaltijd, drumsticks uit de airfryer met honing en limoen zijn supermakkelijk en vallen altijd in de smaak.
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Een echt Hollands, warm borrelhapje met een mediterraan tintje? Rookworst met halloumi en gegrilde paprika maak je snel en makkelijk!
Uit de oude doos: kippenragout met champignons van hele kip, een ouderwets lekker familierecept voor in een pasteitje of met witte rijst.
Deze kip kerrie met ananas is heerlijk fris en licht pittig en er zitten lekker veel groenten en fruit in. Serveer kip kerrie met rijst.
Minder rood vlees eten is beter voor je lichaam en je darmen. Stoppen met vlees eten dan? Nee hoor, er zijn gelukkig heel veel alternatieven.
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Zin in een heerlijke, Britse, comfortfood klassieker? Maak eens een Shepherds pie. Een schaal vol gehakt, groenten en romige aardappelpuree!
Een heerlijk broodje hete kip, dat zowel met warme als koude kip gegeten kan worden. Hierdoor kun je ze meenemen naar werk of school.
Drumsticks marineren! Ga jij drumsticks bereiden? Lees onze tips over het marineren van drumsticks. Zo geef je ze een heerlijke smaak mee!
Met dit recept bak je thuis een heerlijke chateaubriand een echte delicatesse voor de liefhebbers van een lekker stukje rundvlees.
Dat is rundvlees op zijn best. Heerlijke rolletjes van bavette met Edammer kaas. Zo gemaakt, en verrassend lekker!
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Een Amsterdams borrelhapje, maar toch even anders? Maak eens borrelspiesjes van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurkjes.
Iedereen houdt van zelfgemaakte lasagne met kipfilet. De manier waarop je kipfilet bakt, maakt het grootste verschil.
Lekker kruidige gestoofde kip, in een heerlijk sausje met een Oosters tintje en een beetje pit. Zet jij vanavond kip in ketjapsaus op tafel?
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties