Elzasser zuurkool
Ook in Frankrijk wordt zuurkool gegeten. Gestoofd in riesling wijn met veel worst en vleeswaren. Elzasser zuurkool oftewel choucroute garnie!
De beste ideeën & recepten met vlees in de hoofdrol. De basis is de inkoop van goed vlees om het vervolgens op de juiste manier te bereiden.
Ook in Frankrijk wordt zuurkool gegeten. Gestoofd in riesling wijn met veel worst en vleeswaren. Elzasser zuurkool oftewel choucroute garnie!
Feest op tafel? Maak deze pastei met wintergroenten en lamsvlees. Met dit basisrecept voor pastei kun je echt onbeperkt variëren.
Zet eens wat anders op tafel dan een pizza. Deze heerlijk Turkse pide gevuld met gehakt en paprika is een goed en smakelijk alternatief.
Het seizoen op tafel met een bladerdeeg plaattaart met gehakt, peren, uienringen en kaas met een echt krokante bodem.
Je tafelgenoten verrassen met een poké bowl met kip kan op meerdere manieren. Gebakken, gefrituurd of gepocheerd, welke vind jij het lekkerst?
Chili con carne wordt meestal met gehakt of rundvlees gemaakt. Maar er is meer. Ook met chorizo en varkensvlees is chili con carne heerlijk!
Lekker Italiaans comfortfood, daar houdt iedereen wel van. Ga jij vanavond voor heerlijk hartige kiprisotto met kastanjechampignons?
Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee? Je kent het waarschijnlijk van de 'hutspot met klapstuk'. Maar wat kun je er nog meer mee doen?
Verwen jezelf tijdens de lunch met deze heerlijke clubsandwich met Chinese kool en kip. Dat is puur genieten.
Wildgehaktballen; de wildgehaktbal bewijst dat wild ook op een eenvoudige manier bereid kan worden. Lekker met een herfstig stamppotje!
Serveer, in plaats van gebraden kip, eens deze kip gestoofd in tomatensaus. Het stoven in saus levert heel veel smaak op.
Vol-au-vent, een door de Belgen geadopteerde Franse klassieker. Nu maak je hem zelf zoals in de gerespecteerde Belgische brasserie!
Wildkroketten, heerlijk op een vers broodje bij de lunch, maar ook bij een bordje friet passen ze prima. Wel zelfgemaakt natuurlijk!
Wildragout, een lekker voorafje bij een bijzonder etentje, maar ook gewoon heerlijk met pasta of rijst, voor een gewone dagelijkse maaltijd!
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met varkensvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.
Geen droog varkenshaasje op je bord? Ontdek dan deze varkenshaas met spek en rozemarijn. Supersimpel en verbluffend lekker eten.
Maak voor de hartige trek eens deze broodjes gevuld met een gestoofde vleesvulling. Het is even werk maar de moeite wordt ruimschoots beloond.
Hier vind je lekkerste voorgerechten met vlees en geven we praktische tips hoe je een voorgerecht kiest, serveert en bereidt.
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Check het recept of lees de infoEen soep koken van winterpeen en aardappel? Jazeker, Franse wortelsoep is een klassiek Frans gerecht dat je echt eens geproefd moet hebben.
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers