Tag: Vlees

De beste ideeën & recepten met vlees in de hoofdrol. De basis is de inkoop van goed vlees om het vervolgens op de juiste manier te bereiden.

Eend onder een laagje puree; Parmentier au canard

De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.

Hertenrack met een zoete marinade

Het wildseizoen is geopend! Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere ...

Varkensribbetjes uit de oven

Het zijn eigenlijk spareribs….. maar dan op zijn Spaans. Gemarineerd in een mix van gerookte paprika (pimentón) sherry en sherryazijn. Om je vingers er bij af te likken! En als je een dagje geduld hebt dan zijn ze nog lekkerder…;) 2 kilo varkensribbetjes aan één stuk 4 fijngehakte knoflooktenen 1 ...

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

Griekse gehaktballetjes met tomaat en courgette

Deze Griekse gehaktballetjes uit het Noorden van Griekenland zijn ware smaakbommetjes. Naast kruiden zitten er ook allemaal specerijen in, die zorgen voor een prachtige smaakbalans. Je serveert ze in een saus van tomaat en courgette en ze smaken lekker bij rijst of korte pasta.

Perfecte spareribs van de BBQ

Spareribs van de bbq. Zelf marineren, langzaam garen en je smult straks van sappige spareribs van de bbq waarbij het vlees van het bot valt. Spareribs maken

Varkenshaas en asperges: een perfecte combinatie!

Varkenshaas en asperges: een perfecte combinatie! Wanneer je gasten krijgt wil je ze natuurlijk wat lekkers voorzetten. Maar het oog wil ook wat. Met dit gerecht heb je het allemaal: het is niet alleen erg lekker en mager, het ziet er ook nog eens feestelijk uit! En als klap op ...

Baguette tartar d’Anvers

  Ingredienten (2 personen): 1 mini baguette 150 gram biefstuk (goede kwaliteit) 40 gram Parmezaanse kaas 1 handvol rucola (mag meer on the side) halve stengel witte selderij Extra vierge olijfolie (Sacla Italia Peperoncino) Peper en zout Je baguette kun je overal halen, bij elke supermarkt. Ook bij de bakker ...

Hollands zuiglamsvlees

Wat zuiglamsvlees onderscheidend maakt van ander lamsvlees is dat het zuiglam uitsluitend is gevoed met moedermelk. Het vlees krijgt hierdoor een subtiele uitgesproken smaak en geniet hierdoor ook een ongekende malsheid. Het vlees is nog steeds vol met melk en daarom ook wat witter van kleur dan het gewone lamsvlees. ...

Gegrilde varkensentrecote met guacamole-anders

Gegrilde varkensentrecote met guacamole-anders Een van de leuke dingetjes aan het schrijven voor Lekker Tafelen is dat je soms producten gratis thuisbezorgd krijgt. De leverancier of producent ervan, of soms ook het marketing bureau dat door de leverancier in de arm is genomen, hoopt natuurlijk dat wij er iets leuks ...

Pitabroodje met Marokkaanse kip

   40 gram amandelen circa 600 gram kipfilet, in reepjes olijfolie ½ bosje koriander ½ bosje platte peterselie sap van 1 citroen 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 tl gemalen komijn 1 tl gemberpoeder 8-10 saffraandraadjes ½ tl kurkuma zout en peper 16 gewelde pruimen zonder pit circa 2 handjes rucola ...

Kip Malabar style

Met heel veel heerlijke specerijen maak je deze kip Malabar style. Alleen al voor de geur zou je dit regelmatig op je menu moeten zetten.

Langzaam gegaard buikspek, een delicatesse,

Ik wilde een stukje gaan schrijven over het werken met een varkensbuik. Dat deel van het varken dat ook wel buikspek genoemd wordt en waaruit de slager de speklapjes snijdt die iedereen kent. Je krijgt een heerlijk stuk vlees, zacht van binnen, met een knapperige korst als je met behulp ...

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een ...

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen Een vriendin die regelmatig bij mij eet, keek me een paar jaar geleden smekend aan en vroeg of ik alsjeblieft, alsjeblieft voor haar dit gerechtje wilde maken. Haar priemende wijsvinger ging naar een tijdschrift waarin het recept stond voor een terrine van ...

Stoer konijn

1 tam konijn in delen (is ongeveer 5 konijnendelen) 200 ml droge witte wijn 225 gram zwarte olijven 3 takjes verse oregano (of wat gedroogde oregano) 3 laurierblaadjes 3 tenen knoflook, in plakjes 2 flinke uien in dikke plakken 100 ml kippenbouillon van een blokje of 100 ml gevogeltefond 1 ...

Fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing

Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een ...

Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes

 Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...

Kapucijners met kipfilet en pasta

Kapucijners met pasta en kipfilet voor 3-4 personen 1 flinke mango (of 2-3 perziken) 1 rode paprika 1 ui 600 gram kipfilet 2 dikke plakken bacon 1 pot (à 680 gram) veldertjes 1 teen knoflook ¼ tot ½ verse rode peper 1 flinke tl (5 ml) kerriepoeder ½ tl (2,5 ...

Lamskoteletten; Barbecue topper in heerlijke marinade

Lamskoteletten; Barbecue topper in heerlijke marinade - Ik had het nog niet gedaan dit jaar dus het moest er met dit fraaie weer maar eens van komen. Lamskoteletten roosteren in de tuin op de barbecue. Maak heerlijke marinade met allemaal verse kruiden uit eigen tuin (anders koop je een paar bosjes). ...

Heerlijke Indonesische sate ajam of babi

Heerlijke Indonesische sate ajam of babi. Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten, eentje met kip, eentje met varkensvlees, met een heerlijke marinade. 1 pond kipfilet 1 pond hamlappen ...

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip - Als je verlekkerd kijkt  naar je prachtig goudbruin geroosterde kip en je snijdt deze vervolgens aan, dan kan je wel eens van de koude kermis thuis komen. Die prachtige kip blijkt van binnen erg droog geworden te zijn. De poten ...

Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling

Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling. Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker! 4 kipfilets ...

Kippenpoten met five spices, ahornsiroop en hoisinsaus

Kippenpoten met five spices, Ahornsiroop en Hoisinsaus. Kippenpoten wie lust ze niet, maar in deze zitten alle smaken van de Chinese keuken wel verborgen. Bovendien zien ze er leuk uit. Ik wilde wat experimenteren met smaken om de kip lekker te maken en dat is meer dan uitstekend gelukt. Zo’n pootje ...

Marokkaanse kip brochettes in citroenmarinade

Marokkaanse kip brochettes in citroenmarinade. Het is hoog zomer en we kunnen nog lekker lang buiten zitten. Als Nederland vrij is en als het mooi weer is wat doet men dan? Jawel grillen of de barbecue aansteken. Dan is dit leuk, maar ook heel erg lekker. Probeer eens kip te grillen ...

Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ

Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ. Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette, varkensvlees en kipfilet. Iedereen lust zo’n heerlijk spiesje, vooral de kinderen en ziet er op da ...

Pagina 25 van 26 1 24 25 26

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief