Parmaham specialist Slagerij Groeneveld: passie voor vlees
Echte Parmaham mét kroon heeft een diepere smaakbeleving dan de onechte. Lees hier alles over dit heerlijke vlees.
De beste ideeën & recepten met vlees in de hoofdrol. De basis is de inkoop van goed vlees om het vervolgens op de juiste manier te bereiden.
Echte Parmaham mét kroon heeft een diepere smaakbeleving dan de onechte. Lees hier alles over dit heerlijke vlees.
Gegrilde groene asperges met Parmaham Als ik heel eerlijk ben, eet ik het liefste witte asperges. Ze zijn sappiger, hebben meer smaak en zijn bijzonderder, omdat hun seizoen maar kort is. Dat laatste maakt groene asperges nu weer aantrekkelijker: zij zijn gedurende een veel langere periode verkrijgbaar. Groene asperges zijn ...
De ribeye wordt gesneden uit het verlengde van de dunne lende, waar de entrecote uit wordt gesneden. Het vlees is zachter dan de entrecote doordat de voorkant van de rund minder gespierd is.
Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ...
Kippenpoten met rozemarijn en sinaasappel uit de oven Geroosterde kippenpoten zijn betaalbaar en lekker. Krijg je gasten dan is dit een ideaal gerecht om te serveren. Het voordeel, het gemak en de vele mogelijkheden om het gerecht naar ieders smaak aan te passen maken het een ideale schotel. Bovendien geef ...
Het is begin januari. De goede voornemens vliegen je om de oren. Detoxen, geen suiker meer, geen gluten of andere hulpstoffen. Ik doe daar nooit aan mee. Want voor je het weet is het maandag 19 januari en black Monday. Dan krijgen we trek in alle dingen die we drie ...
Een bijzondere en smaakvolle stoofschotel met wild serveren? Probeer deze stoverij van haas met raap en rozemarijn uit de slowcooker.
Om wild van te worden! Veel 'wild' uit de supermarkt is geen wild Op 17 december jl. kwamen de onafhankelijke denktanks CE Delft en Questionmark met een vernietigend rapport over wild in de supermarkten. Ze deden onderzoek naar de oorsprong van wild in opdracht van Natuur en Milieu. Wat blijkt? ...
Mijn Italiaanse schoonzus kwam een half jaar geleden terug uit Triëst met een culinaire verrassing: een kant-en-klare Stinco Wat is nou eigenlijk een Stinco? Om hier meer duidelijkheid over te krijgen stapte ik op mijn fiets richting Erik Waagmeester van Slagerij de Wit. Hij vertelde dat dit het bovendeel van ...
De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.
Het wildseizoen is geopend! Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere ...
Het zijn eigenlijk spareribs….. maar dan op zijn Spaans. Gemarineerd in een mix van gerookte paprika (pimentón) sherry en sherryazijn. Om je vingers er bij af te likken! En als je een dagje geduld hebt dan zijn ze nog lekkerder…;) 2 kilo varkensribbetjes aan één stuk 4 fijngehakte knoflooktenen 1 ...
Je kunt vreselijk culinair aan de slag gaan met vadouvan, maar ik heb de vadouvan yoghurt curry zo eenvoudig mogelijk gehouden,
Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...
Tex-Mex kipburger Enige tijd geleden schreef Anneke Oele over het zelf maken van hamburgers; hoe leuk en hoe makkelijk dat eigenlijk is en dat je ‘burgers’ kan maken van rundvlees, lamsvlees of kip. En laten wij hier thuis nou regelmatig zelfgemaakte kipburgers eten… Doen we toch een beetje aan junkfood ...
Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een ...
Deze Griekse gehaktballetjes uit het Noorden van Griekenland zijn ware smaakbommetjes. Naast kruiden zitten er ook allemaal specerijen in, die zorgen voor een prachtige smaakbalans. Je serveert ze in een saus van tomaat en courgette en ze smaken lekker bij rijst of korte pasta.
Spareribs van de bbq. Zelf marineren, langzaam garen en je smult straks van sappige spareribs van de bbq waarbij het vlees van het bot valt. Spareribs maken
Kip tikka masala (Murg tikka masala) naar een recept van een beroemde chef; uit India- kookboek van Pushpesh Pant.
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Check het recept of lees de infoEen soep koken van winterpeen en aardappel? Jazeker, Franse wortelsoep is een klassiek Frans gerecht dat je echt eens geproefd moet hebben.
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers