Tag: Vlees

De beste ideeën & recepten met vlees in de hoofdrol. De basis is de inkoop van goed vlees om het vervolgens op de juiste manier te bereiden.

Gegrilde groene asperges met Parmaham

Gegrilde groene asperges met Parmaham Als ik heel eerlijk ben, eet ik het liefste witte asperges. Ze zijn sappiger, hebben meer smaak en zijn bijzonderder, omdat hun seizoen maar kort is. Dat laatste maakt groene asperges nu weer aantrekkelijker: zij zijn gedurende een veel langere periode verkrijgbaar. Groene asperges zijn ...

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ...

Kippenpoten met rozemarijn en sinaasappel uit de oven

Kippenpoten met rozemarijn en sinaasappel uit de oven Geroosterde kippenpoten zijn betaalbaar en lekker. Krijg je gasten dan is dit een ideaal gerecht om te serveren. Het voordeel, het gemak en de vele mogelijkheden om het gerecht naar ieders smaak aan te passen maken het een ideale schotel. Bovendien geef ...

Risotto met kip en champignons

Het is begin januari. De goede voornemens vliegen je om de oren. Detoxen, geen suiker meer, geen gluten of andere hulpstoffen. Ik doe daar nooit aan mee. Want voor je het weet is het maandag 19 januari en black Monday. Dan krijgen we trek in alle dingen die we drie ...

Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild

Om wild van te worden! Veel 'wild' uit de supermarkt is geen wild Op 17 december jl. kwamen de onafhankelijke denktanks CE Delft en Questionmark met een vernietigend rapport over wild in de supermarkten. Ze deden onderzoek naar de oorsprong van wild in opdracht van Natuur en Milieu. Wat blijkt? ...

Stinco: varkens lekkernij uit Noord-Italië

Mijn Italiaanse schoonzus kwam een half jaar geleden terug uit Triëst met een culinaire verrassing: een kant-en-klare Stinco Wat is nou eigenlijk een Stinco? Om hier meer duidelijkheid over te krijgen stapte ik op mijn fiets richting Erik Waagmeester van Slagerij de Wit. Hij vertelde dat dit het bovendeel van ...

Eend onder een laagje puree; Parmentier au canard

De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.

Hertenrack met een zoete marinade

Het wildseizoen is geopend! Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere ...

Varkensribbetjes uit de oven

Het zijn eigenlijk spareribs….. maar dan op zijn Spaans. Gemarineerd in een mix van gerookte paprika (pimentón) sherry en sherryazijn. Om je vingers er bij af te likken! En als je een dagje geduld hebt dan zijn ze nog lekkerder…;) 2 kilo varkensribbetjes aan één stuk 4 fijngehakte knoflooktenen 1 ...

Taco met Carnita

Taco met carnita Carnita betekent letterlijk "een beetje vlees", aldus Jonas Cramby, die het kookboek TexMex schreef. Het gaat hier om kleine stukjes varkensvlees, gekruid met Fuego Spice Mix, die gaargestoomd worden in Coca-Cola tot een zoet-spicy substantie. Een substantie die kan dienen als vulling voor een taco (een tortilla). ...

Tex-Mex kipburger; maak je lekker zelf

Tex-Mex kipburger Enige tijd geleden schreef Anneke Oele over het zelf maken van hamburgers; hoe leuk en hoe makkelijk dat eigenlijk is en dat je ‘burgers’ kan maken van rundvlees, lamsvlees of kip. En laten wij hier thuis nou regelmatig zelfgemaakte kipburgers eten… Doen we toch een beetje aan junkfood ...

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een ...

Griekse gehaktballetjes met tomaat en courgette

Deze Griekse gehaktballetjes uit het Noorden van Griekenland zijn ware smaakbommetjes. Naast kruiden zitten er ook allemaal specerijen in, die zorgen voor een prachtige smaakbalans. Je serveert ze in een saus van tomaat en courgette en ze smaken lekker bij rijst of korte pasta.

Perfecte spareribs van de BBQ

Spareribs van de bbq. Zelf marineren, langzaam garen en je smult straks van sappige spareribs van de bbq waarbij het vlees van het bot valt. Spareribs maken

Pagina 33 van 36 1 32 33 34 36

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten