Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
voorafjes met vlees recepten & inspiratie

voorafjes met vlees

Broeivet salade met rookvlees en ei

In vergelijken met veldsla is broeivet lichter (letterlijk en figuurlijk). Het smaakt dus echt lichter. Het heeft wel een lichte nootachtige smaak maar blijft toch mooi neutraal waardoor het met heel veel andere smaakjes kan worden gecombineerd.

Krokante Brabantse metworst met een gember/perenchutney!

Brabantse metworst. Ik had er nog nooit van gehoord en daar lag het op mijn aanrecht. Tja wat zou ik daar eens mee maken. Na wat informatie gevraagd te hebben aan collega’s had ik het eerst maar eens op een toastje gedaan. Dat smaakte heerlijk. Maar er moest toch meer te maken zijn met zo’n lekker stukje worst. Na wat brainstormen en rond te hebben gekeken in mijn keuken kwam daar het idee voor de…
Lees verder...

Everzwijnpaté

Met deze heldere instructies wordt zelf paté maken wel heel gemakkelijk! Mét uitleg over specifieke ingrediënten die je bij een paté hoort te gebruiken.

Paté op een toastje van ontbijtkoek

Paté op een toastje van ontbijtkoek Dit kleine hapje heb ik bedacht om een feestelijk diner luister bij te zetten. Serveer het toastje als een amuse of als een borrelhapje. Paté lusten we bijna allemaal. Wat je misschien nog niet wist is dat je van ontbijtkoek heel gemakkelijk toastjes kunt maken. Door de paté op een toastje van ontbijtkoek te…

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen Een vriendin die regelmatig bij mij eet, keek me een paar jaar geleden smekend aan en vroeg of ik alsjeblieft, alsjeblieft voor haar dit gerechtje wilde maken. Haar priemende wijsvinger ging naar een tijdschrift waarin het recept stond voor een terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen. “Nou vooruit”, dacht ik,…
Lees verder...

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje…

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

Voor echte levensgenieters. Vers gedraaide balletjes, liefst van lamsgehakt in verrukkelijk gekruide tomatensaus. 450 gram mager lamsgehakt 1 ei 3 geperste teentjes knoflook 4 eetlepels fijngesneden peterselie 1/2 theelepel nootmuskaat zout en peper 2 ontkorste plakjes witbrood 2 eetlepels rode wijn 2 eetlepels olijfolie 1…

Cantaloupe meloen met Parmaham en Mozzarella

Gebruik voor dit verrukkelijke voorgerechtje eens de cantaloupe meloen. Daarmee verwen je je tafelgenoten pas echt. Het oranje vruchtvlees maakt je gerechtje kleurrijk en dit smaakt totaal anders als de bekende Galia meloen. Heb je echt lef? Combineer dan de galia meloen eens met de cantaloupe meloen.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer