Recepten om zelf te maken



Onderwerp "voorgerecht"

Terug naar homepage


Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling, een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met gerookte paling!

Lees Meer

Amuses met vis uit blik

Amuses met vis uit blik Natuurlijk willen we liever vers, maar wie trekt er zo nu en dan niet een blikje tonijn of sardientjes open. Vis uit blik is hot tegenwoordig. Onze partner Bommels Conserven weet dat al langer en

Lees Meer

Ossenstaartsoep – Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel

Ossenstaartsoep wordt te vaak uit een blik gegeten. Weet je dan wat je eet? Probeer deze verse, zelfgemaakte ossenstaartsoep en je wil niet anders meer.

Lees Meer


Pastinaaksoep met pastinaakchips

Pastinaaksoep tref je niet in pakjes, stazakken of blikken in de supermarkt. Deze pastinaaksoep maak je zelf met een krokantje van diezelfde pastinaak.

Lees Meer

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. En het mooiste? Hij is heel simpel om te maken.

Lees Meer

Knolselderijsoep

Knolselderij is lekker stevige winterkost. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees

Lees Meer

Budgettopper: Smaakvolle uiensoep voor het einde van de maand

Uiensoep voor het einde van de maand. Goedkoop en makkelijk maar smaakvol. En je kunt het natuurlijk ook gerust aan het begin van de maand op tafel zetten.

Lees Meer

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Deze champignons à la grecque (champignons op z’n Grieks) neemt een uurtje van je tijd in beslag en de smaak kun je niet vergelijken met de potjes uit de winkels.

Lees Meer

Druiven- geitenkaassalade

Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.

Lees Meer


Romige knoflooksoep met Rock Chives cress

Van deze romige knoflooksoep hoef je echt dat nare luchtje niet over te houden. Lees de tips in het recept. We toppen af met Rock Chives cress. Heerlijk!

Lees Meer

Bouillabaisse zelf maken; proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op je bord

Bouillabaisse is een rijke vissoep met vis, garnalen en mosselen uit Marseille. In de soep serveer je stokbroodjes met een oranje-pittige saus: de rouille.

Lees Meer

Courgette taartjes met White Stilton en gedroogde abrikozen

Een hartige taart wordt vaak in een grote vorm gemaakt. Deze courgette taartjes maken we in een kleine vorm. Voor lunch, brunch, buffet of als voorgerecht.

Lees Meer

Hollandse garnalen op een witlof schuitje

Een heerlijk feestelijk borrelhapje of voorgerecht met Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje dat je zonder koken kunt klaarmaken. Een smaaksensatie!

Lees Meer

Waterkerssoep met avocado en chilivlokken

Waterkerssoep. Waterkers heeft een lekkere pittige smaak en is makkelijk in gebruik. Een plantje vol vitamine en antioxidanten, kan geen vitaminepil tegenop

Lees Meer

Bleekselderij schotel met spinazie, feta en knapperig filodeeg

Deze bleekselderij schotel is eenvoudig en vooraf te bereiden. Een mooi voorgerecht voor een leuk etentje, maar ook als bijgerecht heel goed in te zetten.

Lees Meer

Bleekselderijsoep met kaas; Een Franse Velouté

Velouté is een Franse vakterm voor een soort soep. Het is een soep dat je bind met een mengsel van eidooier en room. Dit mengsel van ei en room wordt een liaison genoemd.

Lees Meer

Salade Rustica: Italiaanse boerensalade, ook voor mannen!

Een heerlijk vullende, stoere Italiaanse boerensalade met ei en spekjes, geïnspireerd op de klassieke Caesar Salad. Klaar in een handomdraai, vol van smaak.

Lees Meer

Watermeloensoep; met komkommer, gember en munt

Deze simpele frisse watermeloensoep zit boordevol smaak dankzij de munt en de gember die er doorheen zit. Het ultieme zomergevoel in een glaasje.

Lees Meer

Cocktails; Vier recepten voor een uitdagende zomer

Vakantiegevoel, tuinfeest, zomerfeest, welk feestelijk zomergevoel je ook kiest, een cocktail maakt je blij. Vier recepten voor je eigengemaakte cocktails.

Lees Meer