Recepten om zelf te maken



Onderwerp "voorgerecht"

Terug naar homepage


Venkelsalade met gegrilde polenta

Deze venkelsalade met gegrilde polenta is mooi in balans door de frisse anijssmaak van de venkel en het warme van de polenta met Parmezaanse kaas.

Lees Meer

Koude tomatensoep met knoflook crumbles

Koude soep is in Zuid Europa de normaalste zaak van de wereld en wanneer de temperaturen hier stijgen dan nemen we deze hele fijne gewoonte gelukkig steeds meer over.

Lees Meer

Gevulde paprika uit de oven la Italiana

Deze gevulde paprika uit de oven la Italiana, maak je met veel verse groenten en geitenkaas. Serveer ze als voorgerecht, bijgerecht of als tussendoortje

Lees Meer

Avocado gevuld met tonijnsalade; lekker smeuïg

Een avocado gevuld met tonijnsalade is heerlijk als voorgerechtje. Maar serveer hem ook eens als lunch of tussendoortje, lekker voor jezelf.

Lees Meer

Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles

Serveer de biet-venkel salade met bacon cheese crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

Lees Meer

Italiaanse eiersalade in witlofbootjes

Een Italiaanse eiersalade als deze kan op een broodje of een toastje, maar je kan de salade natuurlijk ook in witlofblaadjes als voorgerecht serveren.

Lees Meer

Bladerdeeg groentetaartje – Twee variaties

Dit supersnelle bladerdeeg groentetaartje kun je op meerdere vullen. Erg leuk als voorgerechtje bij een diner voor je vrienden.

Lees Meer

Bruschetta; 3 heerlijke variaties

Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.

Lees Meer

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Een echt leuke variant op de klassieke carpaccio. Carpaccio van rookvlees en de mooie combinatie van pastinaak, peer en geitenkaas.

Lees Meer

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Een witlof soep komt vooral in België veel op tafel. Maar waarom eigenlijk? Daarom maakte ik deze Hollandse versie van de witlof soep met ham en kaas.

Lees Meer

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling, een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met gerookte paling!

Lees Meer

Amuses met vis uit blik

Amuses met vis uit blik Natuurlijk willen we liever vers, maar wie trekt er zo nu en dan niet een blikje tonijn of sardientjes open. Vis uit blik is hot tegenwoordig. Onze partner Bommels Conserven weet dat al langer en

Lees Meer

Ossenstaartsoep – Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel

Ossenstaartsoep wordt te vaak uit een blik gegeten. Weet je dan wat je eet? Probeer deze verse, zelfgemaakte ossenstaartsoep en je wil niet anders meer.

Lees Meer

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen. Zomaar even tussendoor of als indrukwekkend voorgerecht. Een lepelhapje of amuse waarvoor je slechts 4 ingrediënten nodig hebt

Lees Meer

Pastinaaksoep met pastinaakchips

Pastinaaksoep tref je niet in pakjes, stazakken of blikken in de supermarkt. Deze pastinaaksoep maak je zelf met een krokantje van diezelfde pastinaak.

Lees Meer

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. En het mooiste? Hij is heel simpel om te maken.

Lees Meer

Knolselderijsoep

Knolselderij is lekker stevige winterkost. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees

Lees Meer

Amuse van zalm, garnalen en avocadomousse

Wil je een keer echt goed voor de dag komen bij je gasten? Serveer dan deze amuse van zalm, garnalen en avocadomousse. Met gemarineerde rammenas.

Lees Meer

Budgettopper: Smaakvolle uiensoep voor het einde van de maand

Uiensoep voor het einde van de maand. Goedkoop en makkelijk maar smaakvol. En je kunt het natuurlijk ook gerust aan het begin van de maand op tafel zetten.

Lees Meer