Tag: Voorgerechtjes met vis

Gravad Lax, gemarineerde zalm

Gravad lax betekent: In de grond begraven. Om de vis langer te kunnen bewaren, werd de vis gezouten en met wat kruiden onder de grond gestopt. De vis werd op deze manier licht gedroogd en bleek ook lekkerder te zijn. Dat doen we nu anders, maar wel erg lekker!

Garnalenbisque met venkel

Ongepelde garnalen zijn smaakvoller en van de schalen maak je deze lekkere bisque. Dit is echt de bonus. Het anijsachtige van de venkel is erg lekker bij deze soep en als je matig gebruik maakt van de zure room, dan blijf je ook na toevoeging daarvan genieten van de pure ...

Zalm met een Japanse touch

Zalm met een Japanse touch Zalm is natuurlijk gezond, maar daarnaast vind ik het erg lekker. Met name zalm met een Japanse twist vind ik heerlijk, dus daarvoor vandaag een recept! 2 tl olijfolie 1 tl vers citroensap 1,5 tl Japanse sojasaus 100 gr verse zalmfilet zwart en/of wit sesamzaad ...

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. Ingrediënten voor 6 personen. 450 gram verse spinazie 3 sjalotten 4 teentjes knoflook 200 gram gerookte ...

Gefrituurde Visjes

Pescaditos fritos, kleine gefrituurde visjes. Pescaditos fritos zijn in Spanje gebakken sonsos (zandaaltjes), een recht lang visje met een grijze kleur die je in zijn geheel kunt eten. Naarmate hij groter wordt veranderd zijn kleur in roze. Ik heb echt geen idee of ze in Nederland te krijgen zijn maar ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Inloggen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten