Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

walnoten

Waldorfsalade met emmentaler

Een eigen variant op de waldorfsalade die niets onderdoet voor de echte waldofsalade. In deze waldofsalade vind je een yoghurtdressing en Emmentaler kaas.

Pesto van wilde spinazie en walnoten

Zelfgemaakte pesto is minder lang houdbaar dan die je in de winkel koopt, maar doe je een deel in een schoon weckpotje en giet je er een laagje olijfolie bovenop dan kan het ongeveer een maand in de koelkast goed blijven.

Olie spray + recept; gegrilde aubergine met feta en walnotenpesto

Olie spray Sinds een tijdje vind je in het olijfolie assortiment in je supermarkt handige sprays. Dit leek me ideaal! Ik houd erg van gegrilde groenten, vis en vlees. Maar ik vind het altijd een kunst om deze gelijkmatig met olijfolie te bestrijken voordat ze in de hete grillpan belanden. Met de olie spray is dit een fluitje van een cent! Ook het…

Chocolade-walnoten kruimelmuffins

Helaas is de zomervakantie (alweer) voorbij. Na lekker op vakantie geweest te zijn gaan we weer naar school of aan het werk. Het is even wennen om vroeg op te staan, want na al die uurtjes uitslapen is dat best gek. Gelukkig ben je niet de enige en hebben we er allemaal mee te maken. De broodtrommeltjes kunnen weer uit de kast worden gehaald en…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten Het lijkt alsof er een engeltje over je tong fietst,  wanneer je van dit verrukkelijke toetje eet. Vier ingrediënten in een mooi glas; yoghurt, banaan, honing en grof gehakte walnoten. Hoe kan zo iets simpels, zo lekker zijn? Puur genieten op zijn best! Ik heb voor banaan gekozen, maar je kunt natuurlijk ook ander vers fruit nemen. Denk eens aan…
Lees verder...

Gele Meringue Walnoot Cake

Gele Meringue Walnoot Cake Een van de cakes waar ik van houd om te bakken voor Pasen is de Gele Meringue Walnoot Cake. De combinatie van walnoten en zoete meringue zorgt ervoor dat deze cake een absolute publiekstrekker is. Wanneer ik deze cake meeneem naar een feestje of bijeenkomst, is hij binnen enkele minuten verslonden. Wil je weten wat deze…

Panforte nero bakken

 Panforte nero bakken In het najaar en rond de kerstperiode bak ik graag een panforte. Deze panforte wordt ook wel panforte nero genoemd. Panforte is een Italiaanse “dolce tipico” uit Siena. Dolce betekent zacht of zoet en de term wordt onder andere gebruikt om (zoet) banket  en desserts mee aan te duiden. Omdat er zoveel over te vertellen valt en…

Panforte uit Siena

Panforte uit Siena De bladeren komen met kliko’s tegelijk mijn tuin in waaien. Herfst, ineens is het volop herfst. Voor mij betekent de herfst, meer dan de andere seizoenen: koken en bakken met noten. Je ziet de verse notenoogst nu in de winkels liggen en dat brengt me bij de panforte, een noten- en vruchtenbrood uit Siena (Italië). Wat is een panforte Een panforte is een Italiaans baksel. Het…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More