Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Warme winter dranken

Jägertee; Hartverwarmend na de berenjacht of….

Jij gaat vast niet op berenjacht, maar ook na een flink avontuur op de piste is de jägerthee perfect om even helemaal tot jezelf te komen. Thuis kun je in de wintermaanden na het schaatsen of na een flinke wandeling de Jägertee natuurlijk ook maken. De kou is dan al snel weer vergeten en de Jägertee ruikt heerlijk!

Warme Chocolademelk met geurige specerijen

Warme chocolademelk ken je al wel toch? Gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper worden de eerste- en laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk. Van deze warme chocolademelk krijg je een serieuze energieboost tijdens koude winterdagen.

Warme witte chocolademelk op de piste

Warme witte chocolademelk op de piste. Maak hem lekker stout met een shot echte Amaretto erin óf alcoholvrij met een amandelsmaakje uit een ander flesje. Witte chocolademelk zie je maar zelden, maar aan de hand van deze beschrijving serveer jij op koude winterdagen deze verrukkelijke witte chocolademelk gewoon thuis.

Anijsmelk, 2 klontjes mam!

Nostalgie, traditie, maar bijna vervaagd. Anijsblokjes blijven lang in de schappen liggen want we nemen 's avonds een bakkie, en als je jezelf een beetje verwent neem je warme chocolademelk (met slagroom). Maar anijsmelk? Nee joh, dat is toch van vroeger? We willen geen run op anijsblokjes veroorzaken, maar als je jezelf wil verwennen neem je vanavond, voor het slapen gaan een warme kop anijsmelk.…

Heerlijke verse Sangria

Heerlijke verse Sangria, een lekker Spaans drankje. Je kan ook een fles kopen in een supermarkt, maar zelfgemaakte is veel lekkerder. Het is 10 minuten werk. Sangria is fris en is wijn gemengd met citrus en zomerfruit. Je kan er eindeloos mee variëren. Doe het ook eens met droge witte wijn. Dan heb je twee verschillende kleuren. Staat leuk op tafel. 1 fles goede droge Spaanse wijn 1 limoen…