Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
wijnen recepten & inspiratie

wijnen

Zilte wijn bij zilte groenten

Welke wijn is lekker bij zilte groenten als zeekraal, zeewier en lamsoren? Daar past natuurlijk een zilte wijn bij. Maar wat is eigenlijk een zilte wijn?

Tempranillo, een populaire druif

Dit jaar naar Spanje op vakantie? Dan zul je veel wijnen tegenkomen gemaakt zijn de tempranillo-druif, een van de meest voorkomende druivenrassen in Spanje.

Welke wijn is lekker bij winterse stamppot

Veel sneeuw hebben we nog niet gehad deze winter, maar ook bij storm en regen krijg je zin in een winterse stamppot. Boerenkool met worst… of spruitjes met spek en kaas…. Maar welke wijn drinken we daarbij? Anne-Wies geeft tips.

Paasbrunch, daar hoort een fijne Prosecco bij!

Prosecco is al jarenlang een populaire mousserende wijn die uit Veneto, Italië komt. Hij wordt gemaakt van de druif Glera, ook proseccodruif genoemd. Voor onze paasbrunch kiezen wij een Brut. En een bijzonder mooie!

Graham’s Port; het nummer 1 portmerk van de wereld

Port heb je in veel verschillende soorten en stijlen: van frisse, fruitrijke ruby’s tot heel oude, gerijpte tawny’s. En alle stijlen daar tussenin. Vandaag op de proeftafel vier ports in twee stijlen van het porthuis Graham’s, een van de meest bekende en gelauwerde portproducenten.

Wijnbouw in de wereld

Wijnbouw in de wereld - Er wordt wijn gemaakt van Bordeaux tot Californië, van Canada tot Nieuw-Zeeland, van Chili tot Australië en in nog veel meer landen. Hoe zit die wijnwereld in elkaar? Wijnbouw in de wereld gaan we in les 3 van de online wijncursus bekijken.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer