Tag: wijnen

Welke wijn is lekker bij winterse stamppot

Veel sneeuw hebben we nog niet gehad deze winter, maar ook bij storm en regen krijg je zin in een winterse stamppot. Boerenkool met worst… of spruitjes met spek en kaas…. Maar welke wijn drinken we daarbij? Anne-Wies geeft tips.

Sangiovese, de wijn en de druif

De plek waar de sangiovese groeit is van wezenlijk belang voor de uiteindelijke wijn. Meer zon geeft meer suiker en uiteindelijk meer alcohol en rondheid.

Chardonnay, een wijn en een druif

Er zoveel stijlen Chardonnay dat er voor iedereen wel een geschikte te vinden is. Het lijkt er zelfs op dat Chardonnay synoniem wordt voor witte wijn.

Rosé d’ Anjou, de zoete verleider

Serveer de Rosé d’ Anjou goed gekoeld. Het is een ongecompliceerde starter van een zomerlunch of -party. Kan ook bij gebakken schaaldieren of enchillada’s

Tempranillo, een populaire druif

Dit jaar naar Spanje op vakantie? Dan zul je veel wijnen tegenkomen gemaakt zijn de tempranillo-druif, een van de meest voorkomende druivenrassen in Spanje.

Roemeense wijn en polenta, twee culinaire klimmers

Als Roemenië misschien niet het eerste land is waar je aan denkt als je aan wijn en polenta denkt, moet je toch eens verder lezen. Zowel de wijn als de polenta zijn op dit moment stijgers op de culinaire ladder.

Pagina 1 van 4 1 2 4

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten