Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
wijnen recepten & inspiratie

wijnen

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij?

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij? - Binnenkort is hij er weer, de eerste nieuwe haring! Iets later dan gepland, maar dat geeft jou de tijd nog even de perfecte wijn erbij te scoren. Maar… de perfecte wijn bij haring? Bestaat die eigenlijk wel? Haring: vet en ziltig Haring is een lastig visje om een fijne wijn bij te vinden. Hij is vet en romig met een ziltige smaak. Daarnaast worden er ook…
Lees verder...

Asperges, wat drinken we daarbij? Muscat!

De allereerste asperges eet ik het liefst zo naturel mogelijk. Slechts begeleid door een goede gekookte ham, een gekookt eitje en gesmolten roomboter. Én een mooi glas wijn natuurlijk. Maar welke wijn pak je dan?

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde…

Lambrusco Grasparossa……..de perfecte begeleider van pizza!

Een Lambrusca Grapsparossa is een perfecte begeleider van goede, huisgemaakte pizza. Hij heeft een vrij laag alcoholgehalte (10,5%) waardoor hij lekker licht is en daardoor ook goed past bij stevige gerechten. Probeer Lambrusco Grasparossa ook eens bij een pasta met kalfsvlees en champignons of als aperitief.

De Languedoc: ga je mee op wijnreis?

Er vallen ontelbare wijnen te ontdekken in de Languedoc. Lekker Tafelen vertrekt eind oktober 2015 naar deze prachtige streek en gaat er van alles over vertellen. Hier alvast een voorproefje.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer