Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
Konijn in het zuur is een Limburgs recept, waarin het konijn wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens te stoven in de marinade.
Konijn in het zuur is een Limburgs recept, waarin het konijn wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens te stoven in de marinade.
Kies in de herfst- of wintermaanden eens voor hertenbiefstuk. Een heerlijk mals stukje wild! Serveer met pastinaakpuree en paddenstoelen.
November en December de tijd voor een stoofpotje met everzwijn. Wist je dat everzwijn vlees heel mager is?
Ben je een liefhebber van (runder)stoofpotten? Maak dan ook eens deze hertenstoofpot. Hiermee zet je zeker iets verrassends op tafel.
Paté maken is een heerlijke klus om zelf te doen. Serveer op een toastje of als voorgerecht. Ga jij voortaan ook zelf paté maken?
Gebakken hazenrugfilet met een portsaus, gepocheerd appeltje met cranberrysaus en gebakken witlof. Eenvoudig maar super smaakvol!
Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Conserveren dus.
Gevulde fazantfilet met kalfszwezerik, een chique gerecht met een heerlijke vulling. Geserveerd met een aardappel-pastinaakpuree.
Kies je vanavond voor wild? Maak dan eens deze wild zwijn rack. Serveer met een garnituur van groenten, paddenstoelen en citrusfruit. Een feestje!
Konijn is mager vlees. Een stoofschotel geeft dan een beter resultaat dan een ovenschotel. Botermals gegaard met kruiden jenever en witte druiven.
De geweldige smaken van fazant, kalkoen, duif, gehaktballen en kastantjes zitten allemaal verstopt onder de bladerdeeg deksel van deze verrassende pastei. Zo leuk is werken met wild- en gevogelte!
Everzwijnpaté - Met deze heldere instructies wordt zelf paté maken heel gemakkelijk! Mét uitleg over specifieke ingrediënten die je bij een paté gebruikt.
Eend wordt vooral gewaardeerd om zijn fijne smaak, meestal worden dan tamme eenden gekocht. Wij maakten een wilde eend met kersensaus en witlofpuree.
Wildzwijnragout is prima zelf te maken. Een mooie klassieker met wild voor de feestdagen, als voorgerecht maar ook als lunch of tussendoortje
Deze Hazenpeper is gemaakt met hazenbouten en is echt de moeite waard. Hazenbouten liggen meestal niet in de supermarkt, maar wél bij een (goede) poelier.
Wild eten hoort bij de laatste maanden van het jaar. Konijn stoven in bier is één van die gewoontes. Nodig voor deze maaltijd gerust wat vrienden uit.
Voor de wijnkeuze bij wild maakt het verschil welk deel van welk wild je bereidt en hoe. Lees alles over fantastische wijnen voor het wildseizoen.
De drijfjacht - Op ontdekkingstocht met de poelier - Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de jacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen. Ik mag mee als drijver. Om acht uur ’s ochtends worden we verwacht. Goede schoenen, stevige kleren en handschoenen. Ik verwacht allemaal schutkleuren, ...
Graag introduceren we je in de bijzondere wereld van de jacht. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat een écht eerlijk stukje vlees een stuk wildvlees is.
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Lees verderEen dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...
Lees verderJe hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers