Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

wild

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Konijn in het zuur is een echt Limburgs recept, waarin het konijn eerst wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens gaar te stoven in de marinade. Vroeger vooral gemaakt met een heel konijn tegenwoordig steeds vaker met konijnenbouten.

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier

De drijfjacht - Op ontdekkingstocht met de poelier - Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de jacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen. Ik mag mee als drijver. Om acht uur ’s ochtends worden we verwacht. Goede schoenen, stevige kleren en handschoenen. Ik verwacht allemaal schutkleuren, maar iedereen heeft knal oranje accenten op zijn kleding en alle honden een…

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het op eend aankomt, onderscheid gemaakt wordt in tamme en wilde eend. Een wilde eend beweegt meer dan een…

Gebakken hazenrugfilet

Gebakken hazenrugfilet - Alhoewel je misschien verwacht dat een haas het hele jaar door dezelfde smaak heeft, komt vooral in de maanden november en december de echte wildsmaak naar boven. Het beest heeft zich de hele zomer volgegeten met groene blaadjes en kruiden en dat proef je. De hazenrug is het meest malse deel van de haas en daarmee meteen ook het meest prijzige. Geen gerechtje dat je…