Tag: Vlees – Wild

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het ...

Review: Werken met wild

De bundeling en inspiratie van deze drie heren, chefs van restaurant De Echoput Theus de Kok en Peter Paul van Breemen en eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput Peter Klosse, hebben geresulteerd in dit prachtige boek. “Wild van wild” zoals ze zelf zeggen, maar ook werken met respect voor een ...

Cranberry compote; Dat mag echt niet uit een potje komen!

Mensen zijn echt volledig in paniek wanneer ze misgrijpen in de supermarkt naar potjes cranberry compote. Ze hebben ergens een recept opgepikt en daar hoort cranberry compote bij. Kun je dat vervangen? Ja, natuurlijk kun je dat vervangen. Wel eens gehoord van verse cranberry's  Neem van mij aan, het maken van ...

Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild

Om wild van te worden! Veel 'wild' uit de supermarkt is geen wild Op 17 december jl. kwamen de onafhankelijke denktanks CE Delft en Questionmark met een vernietigend rapport over wild in de supermarkten. Ze deden onderzoek naar de oorsprong van wild in opdracht van Natuur en Milieu. Wat blijkt? ...

Eend onder een laagje puree; Parmentier au canard

De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.

Hertenrack met een zoete marinade

Het wildseizoen is geopend! Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere ...

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het ...

Spiezen van hertenrugfilet

Spiezen van hertenrugfilet Sommige mensen vinden het zielig om hert te eten. Ik zie tenminste wel eens van die reacties onder recepten met hertenvlees. Toegegeven, herten hebben een hoge "aaibaarheidsfactor", het zijn prachtige dieren en de associatie met "Bambi" is gauw gemaakt. Zie je Bambi eenmaal voor je, met die ...

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een ...

Stoer konijn

Stoer konijn. Slow cooking is een kwestie van een goed recept, een oven waarvan de thermostaat zijn werk goed doet en vooral veel geduld! Konijn, bereidt volgens onderstaand recept, komt heerlijk mals uit de oven en is losjes gebaseerd op een gerecht dat ik in een ‘gribustentje’ in een onooglijk ...

Fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing

Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een ...

Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes

 Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...

Pagina 2 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten