Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
wintergroenten recepten & inspiratie

wintergroenten

Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

In de afgelopen jaren is het aanbod aan panklaar gesneden groenten enorm toegenomen. Zo'n 15 jaar geleden kon je bij de groenteman of in de supermarkt kiezen uit zo'n 50 producten. Wanneer je nu een willekeurige supermarkt binnenloopt wordt je overbluft door het enorme assortiment panklaar gesneden groenten. Daarnaast valt op dat het pure product soms niet eens meer te koop is. Neem…
Lees verder...

3 smaakvolle combi’s met kool

Kool, echte winterkost. Op de spitskool na dan, die komt in de wintermaanden uit Spanje. Maar alle andere kolen zijn nu volop verkrijgbaar. Van kleine tot grote kolen, er is aanbod genoeg. Waarom krijgt het kool assortiment toch vaak het stempel saai mee? Er is zoveel lekkers mogelijk met kool. In deze special drie fantastische koolgerechten voor…

Gezonde en knapperige rode kool salade

Gisteren uit eten geweest? Neem dan vandaag een lekker mager stukje vlees. Neem er aardappelblokjes bij, die je in een bouillon kookt (geen vet nodig) en serveer me deze heerlijke rode kool salade. Vanaf nu gooi je nooit je restjes rode kool meer weg.

Stamppot Boerenkool met Groene Erwten

Boerenkool kennen we over het algemeen alleen als de stamppot. Aardappelen, boerenkool, jus en rookworst. Wist je dat vroeger boerenkool ook wel gemaakt werd met groene erwten? Komt het restant van de groene erwten voor je erwtensoep ook weer op.

Rode kool, basisrecept

Zelfs het basisrecept is voor velen een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. Of eigenlijk wel? Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

Drie keer selderij in je soep

Selderijsoep, op zich niet heel uniek, maar met drie soorten selderij in één kom soep zet je je gasten wel iets aparts voor. Dat is een echt welkom aan je gasten. 1/2 knolselderij 6 stengels bleekselderij 6-8 takjes bladselderij 2 groente- of kruidenbouillontabletten 4 eetlepels crème fraîche olijfolie Schil de knolselderij dik en snijd…

Gestoomde boerenkool met cranberries en rozijnen

Boerenkool kun je op diverse manieren bereiden. Stomen is één van deze. De bittere smaak van boerenkool heffen we op met de zoete cranberries en de zacht fruitige rozijnen. De dressing van verse jus d' orange maakt het compleet. Moeilijk? Nee hoor. Verrassend wel! Serveer deze prachtige schotel met gebraden kip.

Boerenkool, de vorst erover

Eén van de voordelen van herfst en winter is dat er weer lekker boerenkool verkrijgbaar is. Ga me nou niet vertellen dat er één Nederlander is die geen boerenkool kent. Of dit het lust is dan weer punt 2. Als ik aan boerenkool denk zie ik de reclames van "Nederland is om 6 uur thuis" weer helemaal voor me en het "Vroeguh" komt ook in mijn brein naar boven. Lekker genieten van echte Hollandse kost.…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer