Tag: Groente – Wintergroenten

Gezonde en knapperige rode kool salade

Gisteren uit eten geweest? Neem dan vandaag een lekker mager stukje vlees. Neem er aardappelblokjes bij, die je in een bouillon kookt (geen vet nodig) en serveer me deze heerlijke rode kool salade. Vanaf nu gooi je nooit je restjes rode kool meer weg. 150 gram fijn geschaafde rode kool ...

Pittige Boerenkoolstamppot

Heel verrassend......als je durft!! 1 kg kruimige aardappelen 2 zakken gesneden boerenkool (totaal 600 gr) 4 el olijfolie 1 grote ui 1 rode peper, ringetjes (zonder zaadjes) 100 gr chorizo 400 gr kipfilet 2 el zoete chilisaus Als eerste kook je de aardappelen in ongeveer 20 minuten lekker kruimig. Doe ...

Stamppot Boerenkool met Groene Erwten

Boerenkool kennen we over het algemeen alleen als de stamppot. Aardappelen, boerenkool, jus en rookworst. Wist je dat vroeger boerenkool ook wel gemaakt werd met groene erwten? Komt het restant van de groene erwten voor je erwtensoep ook weer op. 1 kilo kruimige aardappelen 250 gram gekookte groene erwten (zie ...

Rode kool, basisrecept

Zelfs het basisrecept is voor velen een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. Of eigenlijk wel? Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken. ...

Romige zuurkoolgratin met appel en spek

Zuurkool kan het hele jaar. Je kunt er zo heerlijk mee variëren. Deze zeer romige variant dankt zijn frisheid aan de appel en krijgt pit door de spekblokjes en de kaas. Dat is echt een feestschotel met een basic ingrediënt. 1 1/2 kilo kruimige aardappelen (eigenheimers) 500 gram zuurkool 2 ...

Drie keer selderij in je soep

Selderijsoep, op zich niet heel uniek, maar met drie soorten selderij in één kom soep zet je je gasten wel iets aparts voor. Dat is een echt welkom aan je gasten. 1/2 knolselderij 6 stengels bleekselderij 6-8 takjes bladselderij 2 groente- of kruidenbouillontabletten 4 eetlepels crème fraîche olijfolie Schil de ...

Gestoomde boerenkool met cranberries en rozijnen

Boerenkool kun je op diverse manieren bereiden. Stomen is één van deze. De bittere smaak van boerenkool heffen we op met de zoete cranberries en de zacht fruitige rozijnen. De dressing van verse jus d' orange maakt het compleet. Moeilijk? Nee hoor. Verrassend wel! Serveer deze prachtige schotel met gebraden ...

Boerenkool, de vorst erover

Eén van de voordelen van herfst en winter is dat er weer lekker boerenkool verkrijgbaar is. Ga me nou niet vertellen dat er één Nederlander is die geen boerenkool kent. Of dit het lust is dan weer punt 2. Als ik aan boerenkool denk zie ik de reclames van "Nederland ...

Pagina 2 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten