Ovenschotel van knolselderij en winterpeen
Ingewikkelde recepten genoeg. Maar ook met eenvoud kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze ovenschotel van knolselderij en winterpeen.
Ingewikkelde recepten genoeg. Maar ook met eenvoud kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze ovenschotel van knolselderij en winterpeen.
De klassieke hutspot is nog altijd heel populair. Hier tref je het recept voor hutspot inclusief diverse tips voor een nog beter resultaat.
Bubble & Squeak is gebakken stamppot. Een recept uit de Engelse keuken dat je in meerdere vormen kunt opdienen. Probeer mijn gebakken hutspot eens.
Coleslaw of koolsalade of zelfs koolsla als je dat graag wil. Het is mijn Guilty Pleasure in een steakhouse. Het bakje coleslaw is altijd als eerste leeg. Maar ik maak het ook graag zelf.
Oranje wortel bitterballen – lekker snackje voor groot en klein - Op koningsdag wordt er altijd driftig geborreld. En wie borrelen zegt, zegt bitterballen. Nu heb ik een heerlijk recept voor (vegetarische) wortelballetjes. Ze kleuren door de wortels enigszins oranje, dus kunnen op een dag als deze uitstekend worden geserveerd. Het zijn ...
Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt. voor de bouillon: 3 ons schenkelvlees of runderpoulet per ...
Potage Crécy is een hersftige wortelsoep uit Ile de France. Snel gemaakt en geschikt voor restverwerking in het kader van een No waste dag. Bij de lunch of als tussendoortje. Een koel glas witte Mâcon erbij. Potage Crécy; Herfstige wortelsoep 500 gram winterwortel in grote stukken 3 grote aardappels in ...
Ode aan de wortel(soep) - De wortel wordt vaak gebruikt voor winterse soepen, lekker bijvoorbeeld in een echt Hollandse erwtensoep. Deze veelzijdige groente is in de zomer ook heerlijk om te eten als smeuïge soep of door een salade. Wortels bevatten veel bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in ons lichaam gebruikt als antioxidant. Dit ...
Wij Hollanders hebben het over peen en uien. Een echte klassieker in onze keuken. Veel gegeten met een rookworst, maar de traditie leert dat er klapstuk bijhoort. Of het nu hoort of niet, lekker is het wel! 150 gram klapstuk 400 gram winterwortelen 150 gram uien 750 gram aardappelen 50 ...
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Lees verderWitte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.
Lees verderVerse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers