Recepten om zelf te maken



Onderwerp "winterwortel"

Terug naar homepage


Kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta is een gerecht wat je perfect kunt aanpassen naar het seizoen. En je maakt hem met kippendijfilet, wij vertellen je graag waarom.

Lees Meer

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen

Als je snert maakt heb je bijna dezelfde ingrediënten nodig. Misschien kun je deze twee gerechten combineren in je weekmenu.

Lees Meer

Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom

Nog steeds is de pastinaak niet algemeen verkrijgbaar in de winkel. In ieder geval niet net zoals bijvoorbeeld wortelen. Terwijl het zo’n veelzijdige en lekker pittige groente is. In het onderstaande recept wordt pastinaak samen met een wortel geraspt en

Lees Meer

Dronken worteltjes

Dronken worteltjes Dronken worteltjes maak je ongeveer op de zelfde wijze als geglaceerde wortels; heel eenvoudig dus. Alleen gebruik je nu tequila in plaats van water om de worteltjes dronken te voeren. Je kunt hier eigenlijk alle wortelsoorten voor gebruiken,

Lees Meer

Is er verschil tussen bospeen, wortels of waspeen

Is er verschil tussen bospeen, wortels of waspeen. Hoe zit dat met de winterwortel of winterpeen  en wat zijn trouwens oerpenen of oerwortels. Als je het heel precies wilt definiëren blijkt er een verschil in betekenis te bestaan tussen een peen

Lees Meer

Oranje Boven Wortelrauwkost

We hebben de Oranjes hoog in het vaandel staan en  natuurlijk moet op de bijzondere Koningsdag in 2013 onze maaltijd een oranje tintje krijgen. Daarbij houden we vast aan pure maak smakelijke basics. Worteltjes zijn oranje, en rauwe wortel heeft

Lees Meer

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je

Lees Meer

Verwarmende Russische groentesoep met paddenstoelen en zure room

Bij Russische groentesoep denken Nederlanders al snel aan borsjtsj. Vreemd dat deze andere typisch Russische soep, sjtji, helemaal niet bekend is binnen onze landsgrenzen. Hij is lekker voedzaam en het toefje zure room en dille geven de soep een aparte

Lees Meer

Pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Ik heb het ooit in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. Ik kreeg regelmatig vragen van

Lees Meer

Lamsboutschijven in Tajine

Puf,puf, met dit hete weer moet niemand eraan denken om een stoofgerecht te maken natuurlijk. Maar de smaak is wél tropisch!!! Wat kun je toch een heerlijke gerechten maken met lamsvlees. Wij Nederlanders eten het niet zo vaak en dat

Lees Meer

Bonenstew

1 blik (400 gram) kidneybonen 3 tenen knoflook 1 ui 3 aardappelen 1 winterwortel 1 doosje champignons 3 eetlepels chilipoeder sojasaus (pittige, japanse) 2 eetlepels boter zout en peper Snijd de ui in stukjes. Verhit de olie in een braadpan

Lees Meer