Recepten om zelf te makenOnderwerp "wortel"

Terug naar homepage


Salade van graskaas

Graskaas is er in het voorjaar en in de zomer. Deze zeer jonge kaas is uitstekend geschikt voor een verse, huisgemaakte salade als deze.

Lees Meer

Rauwkost van komkommer, wortel en sinaasappel

Deze rauwkost van komkommer, wortel en sinaasappel is lekker fris en gezond. Door het sinaasappelsap heb je geen dressing nodig.

Lees Meer

Magische wortelcake; Eén beslag, drie texturen

Een echt verrassende cake. Je gebruikt slechts één beslag en toch ontstaan er drie verschillende lagen. Ontdek hoe het werkt en bak deze magische wortelcake

Lees Meer

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Een rijk gevulde stoofschotel is de klassieke Boeuf Bourguignon. Gestoofd in wijn en cognac en met champignons en zilveruitjes. Proef de Franse keuken!

Lees Meer

Wortelsoep met heel veel smaak. Kan op elk feestje op tafel

Groenten zijn helemaal hot in deze tijd. Toch zal menigeen zijn hoofd omdraaien als het gaat over wortelsoep. Geef me vandaag de kans om dat te veranderen

Lees Meer

Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes

Als je regenboogpeen koopt wil je natuurlijk ook kleur en smaak op je bord. Deze regenboogpeen ovenschotel heeft dat allemaal in zich. Probeer het ook!

Lees Meer

Tafelzuur maken; Gezond en langer genieten van verse groenten

Tafelzuur maken is niet alleen een lekkere toevoeging maar is ook een gezonde gewoonte. Let op, we hebben het over tafelzuur en niet over zoetzuur.

Lees Meer

Wortel-koriandersoep met kipstukjes

De combinatie wortel-koriander is een klassieker. Deze wortel-koriandersoep gezond en licht verteerbaar maar tegelijkertijd erg smakelijk en goed vullend.

Lees Meer

Geroosterde wortel met komijn; eenvoudige Griekse mezze

Geroosterde wortel met komijn – dit is een heerlijke en eenvoudige Griekse mezze (borrelhap) die je alleen maar in de oven hoeft te stoppen en die zowel jong als oud lekker vinden. Ook nog eens heel erg gezond. Met tips om een volledige Griekse mezzetafel neer te zetten.

Lees Meer

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Zonnige soep, niet alleen voor koningsdag. Dit Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje is een heerlijk voor- of lunchgerecht voor het voorjaar.

Lees Meer

Oranje wortel bitterballen – lekker snackje

Oranje wortel bitterballen – lekker snackje voor groot en klein Op koningsdag wordt er altijd driftig geborreld. En wie borrelen zegt, zegt bitterballen. Nu heb ik een heerlijk recept voor (vegetarische) wortelballetjes. Ze kleuren door de wortels enigszins oranje, dus

Lees Meer

Regenboogpeen met salie: simpel genieten

Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de ‘gewone’ peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.

Lees Meer

Wortelnotentaart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart

Wortelnoten taart, eens iets heel anders dan de bekende worteltjestaart Als kind verwende mijn moeder ons altijd met een heerlijke notentaart, met warme specerijen en vol met noten, al een tijdje had ik deze taart niet gegeten dus werd het

Lees Meer

Lasagne bolognese; Huisgemaakt zonder risico met smaakgarantie!

Mij kunnen ze wakker maken voor een echt lekkere lasagne. Dat bestaat dan niet uit 3 pakjes maar uit een aanrecht vol verse ingrediënten. Iets waar menig Nederlander tegen op ziet, maar ik kan je verzekeren de voldoening komt als

Lees Meer

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen

Als je snert maakt heb je bijna dezelfde ingrediënten nodig. Misschien kun je deze twee gerechten combineren in je weekmenu.

Lees Meer

Mosselen basisrecept

Basisrecept klinkt vaak zo vervelend, maar als je dit gerecht maakt wordt je vast ook duidelijk dat de basis helemaal niet vervelend is. Puur is vaak het lekkerst en dit gerecht is een prachtige, eenvoudige combinatie van pure smaken.

Lees Meer

Carrot cheesecake

Carrot cake, een echte klassieker en heel erg lekker, maar ook de cheesecake is zo lekker. Waarom niet deze twee heerlijke recepten combineren? Dat is precies wat we in dit recept gaan doen.

Lees Meer

Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom

Nog steeds is de pastinaak niet algemeen verkrijgbaar in de winkel. In ieder geval niet net zoals bijvoorbeeld wortelen. Terwijl het zo’n veelzijdige en lekker pittige groente is. In het onderstaande recept wordt pastinaak samen met een wortel geraspt en

Lees Meer

3x soep van (te) gekke groente

3x soep van (te) gekke groente Onlangs zijn er drie wel heel bijzondere soepen op de markt gebracht door Kromkommer. Kromkommer is een nieuw bedrijf met een missie. Zij willen voedselverspilling tegengaan. Het is een initiatief van Jente en Lisanne.

Lees Meer