Winterpeen
De naam is wat misleidend, want ondanks dat winterpeen traditioneel vooral in de winterse gerechten wordt gebruikt, kun je ze jaarrond kopen.
De naam is wat misleidend, want ondanks dat winterpeen traditioneel vooral in de winterse gerechten wordt gebruikt, kun je ze jaarrond kopen.
Zet rettich (een vergeten groente) eens op zuur. De rettich krijgt dan een zoet pittige smaak die perfect past bij vlees of in een salade.
Iedere farmer zijn eigen recept. Maar met dit recept voor farmer salade scoor je altijd! Een heerlijke frisse salade met o.a. stukjes appel.
Hutspot met klapstuk, deze echte Hollandse klassieker, gebaseerd op een gerecht uit onze vaderlandse geschiedenis, moet je geproefd hebben!
Tafelzuur maken is heel eenvoudig en ook een gezonde gewoonte. Let op, we hebben het over tafelzuur en niet over zoetzuur.
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter echt punten!
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild. Leer dit recept uit je hoofd.
Laat je inspireren door de verschillende manier van bospeen bereiden en zet ze vooral een keertje vaker op tafel. Erg lekker bij verse vis!
Op zoek naar een handig en lekker recept voor soep? Met deze soep kun je alle kanten uit. We delen een basisrecept voor pastinaaksoep met je!
Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.
Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.
Een ovenschotel eens nieuwe smaken meegeven dat kan door bijvoorbeeld een vergeten groente te gebruiken, probeer het eens met deze ovenschotel met aardpeer.
Ken je de schorseneren al? Een groente die we ook wel winter asperges noemen. Schorseneren bereiden is heel eenvoudig. Ontdek het ook!
Een heerlijk aardappelpannetje met koolrabi. Koolrabi is een seizoensgroente, is het seizoen voorbij,vervang hem dan door een andere seizoensgroente.
Als je regenboogpeen koopt wil je natuurlijk ook kleur en smaak op je bord. Deze regenboogpeen ovenschotel heeft dat allemaal in zich. Probeer het ook!
Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt. voor de bouillon: 3 ons schenkelvlees of runderpoulet per ...
Risotto met kabeljauw en schorsereren is een heerlijk visgerecht voor het weekend. Een geweldige smaakbalans en een voortreffelijk sausje!
Probeer met de 'vergeten groente' schorseneren, eens deze heerlijke romige schorseneren gratin met aardappel. Zet iets origineels op tafel.
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Check het recept of lees de infoDe preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers